reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Ja tylko na momencik.
Mały dalej chory, sraka dalej niż widzi (głupota moja bo nie wytrzymałam głodowego płaczu mi kaszkę dałam w nocy), dobrze, że nie wymiotuje już.
Temperatura cały czas, nawet 39,5 miał. Dobrze, że pije i się nie odwadnia.
Teraz śpi biedota a ja po nocy w która praktycznie nie spałam jestem padnięta.
Siły nie mam na nic a dookoła bałagan totalny:baffled:.
A Pysiowi wypadła dolna jedynka :)
surv szkoda, że dopiero teraz przeczytałam o Nifuroksazydzie, to na recepte?
kaja no niezły zapitol, dasz radę :-p
pabla mój brat teraz u złotnika robił obrączki z własnego złota, b. tanio ich to wyniosło dopytam się dokładnie ile.

Co do pracy to mi tez jej wydmo przed oczami się rysuje. Nie wydolimy finansowo a ja mam ciut pokopana sytuacje zawodowa:baffled: i nie wiem jak to będzie. Nic, zobaczy się. Mój m. jeszcze coś kombinuje ale ciężko to widze:no:.

reklama
Podczytuje was, ale jakos ostatnio nie mam weny do pisania.

Haszi- duzo zdrowka dla malego.
Fredka- niezly masz ten domek, na takiej powierzchni to chyba mozna jezdzic rowerem:-D, gorzej ze sprzataniem, co?

Moj M nie nosi obraczki, a ja od czasu do czasu ja zakladam. W mojej ostatniej pracy nikt nie chcial mi uwierzyc, ze jestem mezatka bo wlasnie nie nosilam obraczki, no i bylam prawie najmlodsza z ekipy.
Ja tez jestem na macierzynskim, no i niestety nie wiem kiedy wroce do pracy. Mam nadzieje, ze szybciej niz mala pojdzie do szkoly:nerd:. Oczywiscie chce, aby nastapilo to szybko, bo z jednej wyplaty to sie niczego nie dorobimy- bo idzie ona na same oplaty (pewnie w uwiekszosci tak jest). Jednak nie usmiecha mi sie oddawac £1000 miesiecznie na zlobek, brrrrr.

Ja taj jak Beaa noszę obroczkę do czasu do czas, M tak samo:cool2:
Kasia zdrówka dla dzieciaczków!
Haszi Tymiemu też życzymy zdróka, a Pysiowi gratulujemy utraty pierwszego ząbka:tak:
Beaa to strasznie dużo jak za żlobek, w PL (w katowicach) koszt żłobka to ok 200-300zł z wyżywieniem:tak:
Fredka no to masz niezłą poweirzchnię do mieszkania ale to sprzątanie:baffled:to nie dla mnie chyba wole moje 60 metrów:dry::-p
My już po rolkach, drzemce i obiadku zaraz spadamy na plac zabaw trochę się uspołecznić;-):-)

Tosika - Czyli Tosia, Lenka i Florka w jednej kategorii wagowej mogą stratować na jakichś zawodach:-):-) będzie dobrze, myślę że to taki urok naszych dziewczynek - kruszynek:-D:tak:.

Pabla mam taką nadzieję, że nam modelki rosną:tak:
no i ja dzisiaj z uporem maniaka czatawołam od rana na siuśki i się doczekałam:-) kurcze moja desperacja doprowadzila do tego, ze za pierwszym razem wpadły juz do kubeczka (na łóżko, podłogę i mamę również:-D) no ale mam już wyniki morfologi i moczu i czekam dwa dni na wymaz z gardla i posiew moczu. No morfologia i mocz takie sobie, dr powiedziala, że na granicy normy:-( No i że mała do krwistych nienależy i trzeba będzie żelazo podać, jak skończy chorować. No i pytała sie jak tam u niej z mięsiwem?? No a jak moze być dobrze, jak ona nienawidzi zupek:no: z racji tej że jeszcze karmię, w takim ukladzie musze też brać zelazo. No zobaczymy co posiew pokaże jeszcze....

Tosika trzymam mocno kciuki za Tosiulkę - będzie dobrze;-) nie martw się:-D jak My piszemy, że ma być dobrze to tak będzie:-):-):-)
Kate trzymam się tego zaciekle:tak:
No i gratuluje nowego gadżetu:-) no i fajnie, że sobie popracujesz w komisji, zawsze na własne potrzeby będziesz cościk mieć:tak:
Surv ja pobierałam dzisiaj siuśki jak Pabla - do kubeczka i w ten sam sposób :tak: i gdzieś tak po 20min był efekt:tak:
Kasiu, Izo zdrówka dla dzieciaczków!!:tak: Zauważylam, ze z tym zapaleniem wirusowym gardła to u nas jakaś epidemia chyba jest:baffled: bo w szkole pare dzieci od Kornela ma to samo i dzisiaj koleżanka dzwonila, ze cościk takiego samego ma:baffled:
Fredka to chałupę niezłą masz:tak: normalnie zazdroszczę hektarów:-p
Agnik to przejdź sie i zapytaj czy nie dadzą Ci skierowania na podstawowe badania:tak: To ich obowiazek, szczególnie jak coś niepokoi matkę, a wiesz jak lekarze teraz kombinują a co by nie dać skierowań??:szok: Bo to z ich kasy idzie (tzn. z przydzielanych limitów i oni to opłacają i stąd ta oszczędność):wściekła/y: Jak będą brykać to albo kiełbasą ich potraktuj albo TVN (że ich naslesz jak coś nie daj Boże małej się stanie, przez ich ospałość)
Beaa 1000 za żłobek????:szok::szok::szok: To Ty kochana otwieraj tam żłobek!!!!:tak::tak:
a moja w związku z chorobą marudna potwornie, właśnie słyszę w niance ze wstała, kurcze a ja od rana przez te zabieganie nawet kawy nie piłam:-( a muszę jeszcze chałupę oporządzic, bo jutro przychodzi to małżenstwo na koncowe obgadanie mieszkanka:tak:

Beaa straszna kasa,aż mi szczęka opadła.
Haszi zdrówka dla Tymiego,ja nifuroksazyd miałam kiedyś na receptę.
Fakt do sprzątania już przywykłam,a teraz jak mam Emi to jest różnie ,co pilne robię,a na inne nauczyłam się przymykać oko.

Hashi, spytaj w aptece bo może być bez recepty, ten dla dorosłych zdaje się tak własnie jest. Ja nei wiem, bo miałam hurtem na recepcie z nnymi lekami.

My nadal u mamy niedługo do domu wracamy, ale Młoda taka podekscytowana, że tylko 0,5 h spała i teraz już jęczy potwornie :/

zmykam do wyjca, odezwę się wieczorkiem jeśli padnie jak mucha :)

Witamy sie i my
u nas znow zimno, jakis snieg zapowiadaja na popoludnie:szok:juz mam dosc:wściekła/y:zabierzcie mnie stad:-(
Maly jakkies cyrki w nocy znow odstawial ale udalo mi sie go z cyckiem przetrzymac do 5 wiec uwazam to za nielada sukces:tak:
Tosika, Haszi zdrowka dla maluszkow!

My już po piaskownicy:-)znowu Kubul sobie "pogadał" z dziećmi i nie chciał do domu wracać:szok:normalnie szok jak takie małe dzieci pokazuja swe chęci bycia z innymi dziećmi:happy2:
Pearl bidulko znowu snieg:szok:tego to chyba ja bym nie wytrzymała a lubię zimę:confused:
surv no po takim dniu pełnych atrakcji to Florcia padnie:-D
Tosika ale norma jest:tak:Trzymam kciuki za pozytywne wyniki reszty badań:tak:i zdrówka!

Pearl no ja bym takiej pogody nie zniesła:-p dawaj do Nas, możee jest wietrznie ale słonecznie:-p
A mnie coś głowa zaczęla napitać potwornie:-( albo to cisnienie albo nerw ze stresu przez te badania małej:-( a muszę chałupę ogarnąć i poprasować małej rzeczy:dry: i kto mówi, ze kura domowa ma łatwe życie:wściekła/y:

reklama
Tosika - jak na granicy normy żelazo to jeszcze źle nie jest, anemii jeszcze nie ma. Nic się nie martw, dobrze będzie.....
Pearl - fatalna pogodau Was, wracaj do Polski!!
Beaa - tyle za żłobek:szok: szok!
A ja sie dzis dowiedziałam nieoficjalnie że Lenka będzie w tym żłobku co chciałam:-):-)

Do góry