reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

reklama
Tosika my jeszcze działki nie mamy,narazie szukamy,tzn. teście szukają, a póki co będziemy mieszkać z nimi:eek:
Beaa no ja niestety znów wspomagam się tabletkami,bo tak sama z siebie to nie potrafię się opanować.Nikogo na nie namawiać nie będę,ale mi służą i jestem zadowolona.Poza tym już ciężko mi się katować odmawiając sobie wszystkiego,skoro wiem,że tabletki mi pomogą bez męczarni.[/QUOTE]
Madzia a jakie tabletki bierzesz?Ja sie odchudzam a waga stoi w miejscu czyli jakies 20kg na plusie:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:Zeby tak dalej bylo ale jak juz schudne:tak:
Madzia znajomi sie buduja ona pani inzynier budowlany, teraz uczy przedmiotow zawodowych w budowlance,jej maz budowal kilka lat dom ze swoim tata. Jsak sie z nimi spotykamy to tylko temat budowy:confused2:Ona ciagle ma jakies pomysly,ktore sie jemu nie podobaja:baffled:Ale juz kilka rzeczy sami zrobili:tak:
Kircym 64kg to ja bym chciala wazyc:tak:
Kornelek gratulacje od cioci czrownicy:-D
Survi Florka jest obledna:laugh2:Zazdroszcze Wam tych zakupow:tak:
Michalinka wstala o 7.30 wiec troszke pospalam:tak:

U nas noc w miare Ok jedna pobudka ale mysle ze przez katar:baffled: ktory pojawia sie i znika:szok::baffled:
Dzisiaj u nas buro i wieje z domu pewnie sienie ruszymy:tak:Zebolucha musialam odwolac gdyz M nie dostal urlopu Pani z recepcji zaproponowala przyjazd z malym ale ja jakos tego nie widze:baffled:

Mis od rana jakis taki jeczacy wiec zapowiada sie dlugi,szary dzien..
Milego dnia:tak:

Właśnie, ja się też dopisuję do pytania o tabletki na odchudzanie - chyba dojrzalam do tej decyzji po obejrzeniu się wczoraj w sklepowych lustrach:baffled: Madzia, a brzuch Ci po nich też spada, czy dodatkowo ćwiczysz? No chyba, że w tej ksiażce Post pisze, jak sobie powiedzieć "ważę 50 kilo" i z taką wagą obudzić się rano:-)

No i super, że będziecie się budować:tak: Chcecie w rodzinnym miescie, czy gdzieś na wsi? Dasz radę na pewno - jesteś zorganizowana, wiedzę fachową masz, to pójdzie raz dwa:tak:

Dziś muszę w końcu trochę dom ogarnąć, jakieś ciasto upiec na wyjazd no i nas spakować...jak zwykle ekwipaż małej zajmie 90% miejsca w bagażniku:baffled:

witam się i ja z moimi koleżankami-czarownicami:-D:-D:-D:-D

tosika na następnym zlocie sabat zrobimy. Tylko trzeba jakąś łysą góre znaleźć a potem się spijemy i będziemy tańczyć przy ognisku. Buahahaha

Ja mam taki niekomfortowy dysonans egzystencjalny że po rodzinie tatusia jestem bałaganiara a po mamusi porządnicka. W rezultacie najpierw z szaleństwem w oczach rozrzucam ciuchy (nie mam co na siebie włozyć!!! :-p) a potem sama na siebie gderam. Rezultat- ja + 3 chłopa= sodoma i gomora in da hause.
Na obiad niewychowawczo mieliśmy zapiekanki jak to się u nas mówi "dworcowe" bo nam się tak chciaaało. I jak tu chudnąć?. Cód, że nie tyje.
Haszi koniecznie, ja to pewnie już nie będę cycata, to na czworakach z góry schodzić będę:-D:-p;-)
i ja taka sama, najpierw rozwalę a później szlag mnie trafia:sorry2: a moi chlopy to balaganiarze chyba za caly batalion wojska:-pno niedlugo córeczka albo dołączy do nich albo mamusi pomoże:confused:
Fredka napisz nam więcej coś o sobie:tak: i o swoich pociechach:tak:

Tosika masz dwa wyścia
albo dać wiarę KasiDe i Surv które mnie obmacają ablo
przyjechać kurna do nas:-):-):-):-):-)
Post już brałam opcje, że prosto z lotniska na zlot przyjadę, ale mój M mówi, ze znowu mi szaleńswto sztrzela do głowy:zawstydzona/y: bo ja ogólnie z tych postrzelonych:-p

Dorka to trzymam kciuki a cobyście znaleźli coscik, bo wiadomo jaki teście by nie byli, ale co sami to sami:tak:
Madzia to dobrą fuche masz, u nas w wojwództwie jest zapotrzebowanie na inż. budownictwa:tak: i u Was ty jesteś tą myślącą:tak: u nas jest odwrotnie:baffled:
Andula wysyłam słoneczko do Was:-) bo u nas dzisiaj iście letni dzień, normalnie wystawię chyba swoje blade ciało:-p
No chyba, że w tej ksiażce Post pisze, jak sobie powiedzieć "ważę 50 kilo" i z taką wagą obudzić się rano:-)
no i nas spakować...jak zwykle ekwipaż małej zajmie 90% miejsca w bagażniku:baffled:
my też sie dzisiaj pakujemy i u nas jest identiko, Tosia zajjmuje prawie caly bagażnik:-D
to ja dzisiaj z takim postanowieniem się kładę:-p aczkolwiek wiecie co?? wczoraj wieczorem tak na zdolowanie sobie humoru weszlam na wagę (a dawno nie wchodziłam) i ja patrze, ze z 68 spadlo na 63:confused::baffled::-) i opcję sa dwie, albo wagę szlag trafił, albo cościk się u mnie ruszyło:-p no ale stawiam na opcję pierwszą, bo mój M dzisiaj mówi, ze sie zważył i spadlo u niego 7kg (ciekawe gdzie??) ale ważne być dobrej myśli i łudzić się marzeniami:-D:-D:-D:-D

Tosika a moze schudlas wiecej spacerkow mniej slodyczy i cycowanie wiec ciesz sie kobito i nie narzekaj wygladasz super:tak::-)
Mojej kuzynce przebili pecherz plodowy a wiec czekamy na malego Jozefa :-)Trzymajcie kciuki:tak:
Kurcze powinnam byc terz w Pl ale mam nerwa dziewczyny..

Jejku, ale popisałyście!!
Surv - gratuluje udanego łażenia po sklepach, moja o się nudzi okrutnie chyba że jest ktoś kto wciąż do niej zagaduje...
Madzia - gratuluje postepów w chudnięciu - jakie to tabsy - merida???
i fajnie że budować się będzie - zazdroszczę bardzo:sorry:
Tosika - Kornel wyglądał rewelacja - pozdrowienia dla niego od kolejnej ciotki czarownicy:-)
Kate - super nocka...kurde, kiedy moja prześpi całą bez pobudki:baffled:

Jejku, jak u mnie parno i gorąco:szok::szok: byłam teraz na malutkim spacerku i taka duchota, że chyba będzie padać wieczorem...
Ja już od 06:30 oczy otwarte, młoda dziś wczesniej postanowiła wstać. W sumie to mi na rękę bo juz obiad zrobiłam, na zakupach byłyśmy spożywczych, ogarnęłam chałupinkę jeszcze kurze do wytarcia zostały...
potem wpadną koleżanki na ploty, później muszę jechać odebrać wyniki badań młodej, do koleżanki po ciuszki dla małej.....oj, jakis zabiegany dzień sie zapowiada....
młoda próbuje zasnąć, ale jak narazie kwęka w łóżeczku:baffled:

Dorka,Survivor ja biorę Meridię,ale jest na receptę,więc trzeba sobie załatwić po znajomości.Już kiedyś tzn w listopadzie bodajże brałam i schudłam w tedy prawie 8 kg w 1,5 m-ca.Ważyłam mniej niż przed ciąża:-).Brzuch był w miarę płaski bez ćwiczeń i opona zniknęła.Mamabin wtedy pisała,że ona nie poleca,bo straszne jojo po nich.Oczywiście liczyłam się z tym,że po ich odstawieniu może mi ze 2 kg przybyć ,bo to normalne,jak się zacznie w miarę normalnie jeść.No a mi przybyło 4kg,ale wszystko przez święta,które były za pasem i ogólnie się przestałam pilnować,tak się zachłysnęłam tym,że już nie wyglądam tak jak po porodzie.Ale jadłam więcej niż w ciąży,więc więcej niż kiedykolwiek wcześniej:zawstydzona/y:I szczerze mówiąc te 4 kg to przy tym jedzeniu pikuś,no i przy ogólnym bilansie ciągle te 4 kg mniej niż jak je zaczynałam brać.No i teraz znów się na nie zdecydowałam i obiecuję sobie,że już się tak obżerać później nie będę,no i latem to chyba łatwiej będzie mi tą wagę utrzymać niż zimą:-pJeszcze kwestia taka ,że one nie każdemu pasują,K siostra brała i raczej bez skutku,ale wiecie to nie są takie tablety ,że odejmują apetyt całkiem,trzeba też sobie to wbić do głowy,że sie odchudzamy i kilka pierwszych dni sie powstrzymywać,a później już łatwo idzie,tym bardziej jak się ma jakieś zajęcie,bo z nudów można całą lodówkę pochłonąć.Już za bardzo nie pamiętam co tam w ulotce było napisane o skutkach ubocznych,ale skoro nie pamiętam to napewno nie byly to jakieś straszne rzeczy.Cena ok 60zł. Tylko ja zaznaczam,że nikogo nie namawiam,żeby później nie było na mnie jak się Wam nie uda;-)
Survivor planujemy kupić działkę w takiej dzielnicy Opola,że wygląda jak wioska,więc nie ma tego całego miejskiego szumu,ale do centrum 20 min piechotką:tak:czyli bliżej niż z niektórych osiedli.

Dobra idę ogarnąć chatę ,bo znów maja przyjść oglądać

Madzia, a nie miałaś skutków ubocznych, o których straszą na forach przeróżnych? Że ma się fazę jak po amfie, że nie wolno brać przy stanach depresyjnych etc.? 8 kg by mnei urządzało, nawet z efektem jojo, ale boję się, żeby sobie nie zaszkodzić.... chyba spytam też swojej lekarki co ona na to.

Parę lat temu stosowałam katorżniczą dietę kopenhaską - efekt był fenomenalny 8 kg w dwa tygodnie, ale efekt jojo zastraszający...czyli 8 kg w dwa tygodnie ale w drugą stronę:-p ale jak ktoś chce wyglądać bosko przez chwilę, to nie ma lepszej diety:-)

reklama
surv...:-D:-D:-D no obawiam się że takiego rodziału nie ma:no::no::no::no:
To by było zbyt piękne:-(
a mi właśnie masa kajmakowa wykipiała:szok::szok::szok: kuchenkę myłam z pół godziny:szok::szok::szok::szok::szok:
no nic idę młodą podkarmić i wrzucić do spania:tak::tak::tak:

Do góry