reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Lenka, Zainab, Tymus wszytskiego dobrego dzieciazki z okazji kolejnych miesiecy!
Szymonek dziekuje za zyczenia!:tak:
dobrze ze Was mam bo jakos mi umknelo to ze moje dziecko dzisiaj 10 miesiey konczy. Noc byla znow calkiem dobra, obudzil sie dopiero o 4 wypil mlezko i dalej spal dopoki nas M nie zbudzil gdzies po7. zazwyzaj Szymon jesczez zasypia i spimy do 9 ale dzisiaj cos mu sie nie chcialo:baffled: w kazdym badz razie z nocami jest lepiej.
Zaplanowalismy juz wakacje, jedziey chyba w polowie zerwa na Vancouver Island a pozniej cruise na Alaske:tak:strasznie sie ciesze bo zawsze to bylo moje marzenie zobaczyc 'tamte okolice'. Na Vancouver Island bylismy juz w tamtym roku ale jakis niedosyt czuje, moze dlatego ze bylismy z tesiowa:baffled::baffled:
ja na diete nic nie potrzebuje, moje dziecie wyssalo ze mnie wszytsko i w zasadzie jest odrobine lepiej niz przed ciaza:tak:ale to moje cialo juz nie takie jak wczesniej wiec jakies cwiczenia by sie przydaly, zwlaszcza ze moje studio jogi zakneli:baffled:cholernie drogie wiec sie nie dziewie:eek:a w domu to juz mi sie trudno zmobilizowac:baffled:

reklama
Ale cisza, wszyscy na spacerze? Myśmy były tylko na chwilkę, bo M wcześniej z pracy wrócił i za karę to on poszedł z Małą:-p niestety zanosi się na deszcz, więc pewnie szybko wrócą, ale tyle mojego, co ich nie ma i cisza w domu:-p
Zrobiłam chleb irlandzki i ciasto truskawkowe - ze sprzątania nici bo mnie leń dopadł, ale w sumie dla kota na weekend po co sprzątać, a nas i tak nie będzie:tak: Szczerze mówiąc jechać chce mi się średnio, nastrój mam nie najlepszy, M nadęty znowu chodzi, no ale w sumie w gościach przynajmniej do siebie warczeć nie będziemy:-p
Beaa, jak Ci się uda zmuś GP do zlecenia jakichś badań, nawracające przeziębienia mogą być zarówno z ogólnego przemęczenia, jak i z jakiejś bakterii więc warto to wyjaśnić, bo jak w końcu zdrowa bęziesz, to i humor się na pewno poprawi:tak:
No i spóźnione jak zwykle życzenia dla dzisiejszych jubilatów! Rośnijcie zdrowo i bądźcie mili dla mamuś:-)

czesc:)
żyje, tylko mialam urwanie glowy, codziennie albo rada albo konsultacje do 20 :eek: albo mąż mial konsultacje, nie ma jak bycie nauczycielem pod koniec roku :-)
maluchy dobrze, Oski znowu ma katar,ale cuz, chodzi do przedszkola; Weronika dzisiaj zrobila mi papa jak szlam do pracy-slodko,az milo mi sie szlo :tak: teraz bylismy w miescie, kupilam prezent na 18 kuzynce, jutro smigamy do innych na grila i tak dni leca

spoznione zyczonka dla wszystkich maluszkow :tak:

My dzis caly dzien w domu Misiek warjuje ja tez;-)Obiad ugotowalam,ogarnelam i tyle..
Tosika pociesze Cie ze ja do soboty musze kolejne 120 kg spakowac ;-):tak::-)

Moja kuzynka ma juz 6 cm rozwarcia wiec lada chwila powitamy nowgo brzdaca:-):-):tak:

Witam popoludniem:-)

Zainab, Lenko, Szymeczku i Tymeczku pięknego uśmiechu i dużo zdrówka!!!
Tosika no nieźle twój m nas skomentował;-):-D:-D:-D
Madzia szybkiej rozbudowy zyczę:tak:swoje to swoje:tak:jakie tabletki bierzesz bo nie doczytałam?:zawstydzona/y:
Surv ale pyszności upiekłaś:tak:
Kaja ja nie jem słodyczy już 6 dzień ale z dnia na dzien mam coraz wiekszą ochote:baffled:dodam że też jestem uzalezniona:-p
Izableka zdrówka dla Oskiego:tak:
Pearl zazdroszczę takich wakacji w takie piekne miejsca:tak:
Pabla skąd ja to znam:confused2:nie nawidze jak ktoś się spóźnia:baffled::sorry:
U nas dzisiaj szybko dzień zleciał, rano w oddawałam PIT (M się wczoraj przypomniało że jeszcze nie oddał):baffled:potem spacerek, zakupy i teraz w domciu,a le zaraz wezmę małego na rowerek i pójdziemy na osiedlowe huśtawki:tak:

Wszystkiego naj dla 10 miesięczniaków:tak::tak::tak::tak:

Surv, Beaa dla Was specjalnie w takim razie na poprawę humoru na zamkniętym wstawiam ...wiosnę:-):tak::tak:;-);-);-);-) Uśmiechnijcie się do niej:tak::tak::tak::tak:

U mnie tez nie najlepsze nowiny kuzynka miala 10 cm rozwarcia i przez 2h glowa nie zeszla lekarze zdecydowali o cesarce martwie sie:-(
Moja siostra byla przy niej caly czas mowi ze Sylwia wymeczona bardzo..

Andula, trzymam kciuki za kuzynkę i daj znać jak będzie kolejny bąbel na świecie. Oj moja kuzynka tez już prawie na wylocie - pewnie w przyszłym tygodniu będzie malutka wśród nas:tak:
Jak pisałam - wybyłam z dziećmi na spacerek. Oldze nowy wózio bardzo sie podoba - nie marudziła jak zwykle, ale za to nadrobiła jak byliśmy w mieszkaniu. Dziś spała raz może godzinę z wybudzeniem:confused2:
A Miki dostał sie do przedszkola i będzie chodzł do grupy ze swoim kumplem Kubą. Bardzo sie cieszę:tak:
Przed kąpielą dzieci poszłam do marketu - ci ludzie powariowali - jakie kolejki! Na liście miałam 4 rzeczy a wyszłam z całą siatą zakupów (tak to jest jak m nie pogania ;-)) i odpowiednim rachunkiem :-/

Madzia, a nie miałaś skutków ubocznych, o których straszą na forach przeróżnych? Że ma się fazę jak po amfie, że nie wolno brać przy stanach depresyjnych etc.? 8 kg by mnei urządzało, nawet z efektem jojo, ale boję się, żeby sobie nie zaszkodzić.... chyba spytam też swojej lekarki co ona na to.

Parę lat temu stosowałam katorżniczą dietę kopenhaską - efekt był fenomenalny 8 kg w dwa tygodnie, ale efekt jojo zastraszający...czyli 8 kg w dwa tygodnie ale w drugą stronę:-p ale jak ktoś chce wyglądać bosko przez chwilę, to nie ma lepszej diety:-)
Survi ja tez stosowalam ta diete ale pozniej wrocilam do swojej wagi. A ;poki karmisz Florke to niestey zadnych tabletek nie mozna. Ja czekalam az skoncze karmic i bede brala jakies tabletki na odchudzanie ale jakos nie biore:sorry:
Zainab,Lenka,Szymek i Tymus wszystkiego naj z okazji kolejnych miesiecy
Andula trzymam kciuki za Twoja kuzynke:tak:Bidulka sie meczy:-(
KasiaDe fajnie ze Miki bedzie mial kumpla w przedszkolu i dobrze sie dostal:tak:
Izabelka zdrowka dla Oskiego:tak:
Pabla ja tez nie lubie jak ktos sie spoznia:sorry:
A my dzis na duzych zakupach tylko nie dla siebie.Jutro i pojutrze jedziemy na urodziny a w niedziele idziemy na chrzciny mojej bratanicy.Troche kasy wydane ale i tak skromne prazenty.

reklama
My się już tylko pożegnamy na weekend. Pakowanie poszło tak sobie, Młoda całą torbę zajęła, a my jak ukraińscy turyści w reklamówkach:-p Młoda oczywiście z zapałem ćwiczy, zamiast spać; zaczaiła spryciula, że o 20.30 w Minimini jest jej ukochany miś, i choć wydaje się to niemożliwe, to czujnik w główce każe dzielnie doczekać tej godziny:baffled:

Zatem miłego weekendu, dużo słońca i oby dzieciaczki zrozumiały, że mamom należy się też chwila odpoczynku:tak:

Do góry