reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Lenka, Zainab, Tymus wszytskiego dobrego dzieciazki z okazji kolejnych miesiecy!
Szymonek dziekuje za zyczenia!:tak:
dobrze ze Was mam bo jakos mi umknelo to ze moje dziecko dzisiaj 10 miesiey konczy. Noc byla znow calkiem dobra, obudzil sie dopiero o 4 wypil mlezko i dalej spal dopoki nas M nie zbudzil gdzies po7. zazwyzaj Szymon jesczez zasypia i spimy do 9 ale dzisiaj cos mu sie nie chcialo:baffled: w kazdym badz razie z nocami jest lepiej.
Zaplanowalismy juz wakacje, jedziey chyba w polowie zerwa na Vancouver Island a pozniej cruise na Alaske:tak:strasznie sie ciesze bo zawsze to bylo moje marzenie zobaczyc 'tamte okolice'. Na Vancouver Island bylismy juz w tamtym roku ale jakis niedosyt czuje, moze dlatego ze bylismy z tesiowa:baffled::baffled:
ja na diete nic nie potrzebuje, moje dziecie wyssalo ze mnie wszytsko i w zasadzie jest odrobine lepiej niz przed ciaza:tak:ale to moje cialo juz nie takie jak wczesniej wiec jakies cwiczenia by sie przydaly, zwlaszcza ze moje studio jogi zakneli:baffled:cholernie drogie wiec sie nie dziewie:eek:a w domu to juz mi sie trudno zmobilizowac:baffled:

reklama
Ale cisza, wszyscy na spacerze? Myśmy były tylko na chwilkę, bo M wcześniej z pracy wrócił i za karę to on poszedł z Małą:-p niestety zanosi się na deszcz, więc pewnie szybko wrócą, ale tyle mojego, co ich nie ma i cisza w domu:-p
Zrobiłam chleb irlandzki i ciasto truskawkowe - ze sprzątania nici bo mnie leń dopadł, ale w sumie dla kota na weekend po co sprzątać, a nas i tak nie będzie:tak: Szczerze mówiąc jechać chce mi się średnio, nastrój mam nie najlepszy, M nadęty znowu chodzi, no ale w sumie w gościach przynajmniej do siebie warczeć nie będziemy:-p
Beaa, jak Ci się uda zmuś GP do zlecenia jakichś badań, nawracające przeziębienia mogą być zarówno z ogólnego przemęczenia, jak i z jakiejś bakterii więc warto to wyjaśnić, bo jak w końcu zdrowa bęziesz, to i humor się na pewno poprawi:tak:
No i spóźnione jak zwykle życzenia dla dzisiejszych jubilatów! Rośnijcie zdrowo i bądźcie mili dla mamuś:-)

czesc:)
żyje, tylko mialam urwanie glowy, codziennie albo rada albo konsultacje do 20 :eek: albo mąż mial konsultacje, nie ma jak bycie nauczycielem pod koniec roku :-)
maluchy dobrze, Oski znowu ma katar,ale cuz, chodzi do przedszkola; Weronika dzisiaj zrobila mi papa jak szlam do pracy-slodko,az milo mi sie szlo :tak: teraz bylismy w miescie, kupilam prezent na 18 kuzynce, jutro smigamy do innych na grila i tak dni leca

spoznione zyczonka dla wszystkich maluszkow :tak:

My dzis caly dzien w domu Misiek warjuje ja tez;-)Obiad ugotowalam,ogarnelam i tyle..
Tosika pociesze Cie ze ja do soboty musze kolejne 120 kg spakowac ;-):tak::-)

Moja kuzynka ma juz 6 cm rozwarcia wiec lada chwila powitamy nowgo brzdaca:-):-):tak:

Witam popoludniem:-)

Zainab, Lenko, Szymeczku i Tymeczku pięknego uśmiechu i dużo zdrówka!!!
Tosika no nieźle twój m nas skomentował;-):-D:-D:-D
Madzia szybkiej rozbudowy zyczę:tak:swoje to swoje:tak:jakie tabletki bierzesz bo nie doczytałam?:zawstydzona/y:
Surv ale pyszności upiekłaś:tak:
Kaja ja nie jem słodyczy już 6 dzień ale z dnia na dzien mam coraz wiekszą ochote:baffled:dodam że też jestem uzalezniona:-p
Izableka zdrówka dla Oskiego:tak:
Pearl zazdroszczę takich wakacji w takie piekne miejsca:tak:
Pabla skąd ja to znam:confused2:nie nawidze jak ktoś się spóźnia:baffled::sorry:
U nas dzisiaj szybko dzień zleciał, rano w oddawałam PIT (M się wczoraj przypomniało że jeszcze nie oddał):baffled:potem spacerek, zakupy i teraz w domciu,a le zaraz wezmę małego na rowerek i pójdziemy na osiedlowe huśtawki:tak:

Wszystkiego naj dla 10 miesięczniaków:tak::tak::tak::tak:

Surv, Beaa dla Was specjalnie w takim razie na poprawę humoru na zamkniętym wstawiam ...wiosnę:-):tak::tak:;-);-);-);-) Uśmiechnijcie się do niej:tak::tak::tak::tak:

U mnie tez nie najlepsze nowiny kuzynka miala 10 cm rozwarcia i przez 2h glowa nie zeszla lekarze zdecydowali o cesarce martwie sie:-(
Moja siostra byla przy niej caly czas mowi ze Sylwia wymeczona bardzo..

Andula, trzymam kciuki za kuzynkę i daj znać jak będzie kolejny bąbel na świecie. Oj moja kuzynka tez już prawie na wylocie - pewnie w przyszłym tygodniu będzie malutka wśród nas:tak:
Jak pisałam - wybyłam z dziećmi na spacerek. Oldze nowy wózio bardzo sie podoba - nie marudziła jak zwykle, ale za to nadrobiła jak byliśmy w mieszkaniu. Dziś spała raz może godzinę z wybudzeniem:confused2:
A Miki dostał sie do przedszkola i będzie chodzł do grupy ze swoim kumplem Kubą. Bardzo sie cieszę:tak:
Przed kąpielą dzieci poszłam do marketu - ci ludzie powariowali - jakie kolejki! Na liście miałam 4 rzeczy a wyszłam z całą siatą zakupów (tak to jest jak m nie pogania ;-)) i odpowiednim rachunkiem :-/

Madzia, a nie miałaś skutków ubocznych, o których straszą na forach przeróżnych? Że ma się fazę jak po amfie, że nie wolno brać przy stanach depresyjnych etc.? 8 kg by mnei urządzało, nawet z efektem jojo, ale boję się, żeby sobie nie zaszkodzić.... chyba spytam też swojej lekarki co ona na to.

Parę lat temu stosowałam katorżniczą dietę kopenhaską - efekt był fenomenalny 8 kg w dwa tygodnie, ale efekt jojo zastraszający...czyli 8 kg w dwa tygodnie ale w drugą stronę:-p ale jak ktoś chce wyglądać bosko przez chwilę, to nie ma lepszej diety:-)
Survi ja tez stosowalam ta diete ale pozniej wrocilam do swojej wagi. A ;poki karmisz Florke to niestey zadnych tabletek nie mozna. Ja czekalam az skoncze karmic i bede brala jakies tabletki na odchudzanie ale jakos nie biore:sorry:
Zainab,Lenka,Szymek i Tymus wszystkiego naj z okazji kolejnych miesiecy
Andula trzymam kciuki za Twoja kuzynke:tak:Bidulka sie meczy:-(
KasiaDe fajnie ze Miki bedzie mial kumpla w przedszkolu i dobrze sie dostal:tak:
Izabelka zdrowka dla Oskiego:tak:
Pabla ja tez nie lubie jak ktos sie spoznia:sorry:
A my dzis na duzych zakupach tylko nie dla siebie.Jutro i pojutrze jedziemy na urodziny a w niedziele idziemy na chrzciny mojej bratanicy.Troche kasy wydane ale i tak skromne prazenty.

reklama
My się już tylko pożegnamy na weekend. Pakowanie poszło tak sobie, Młoda całą torbę zajęła, a my jak ukraińscy turyści w reklamówkach:-p Młoda oczywiście z zapałem ćwiczy, zamiast spać; zaczaiła spryciula, że o 20.30 w Minimini jest jej ukochany miś, i choć wydaje się to niemożliwe, to czujnik w główce każe dzielnie doczekać tej godziny:baffled:

Zatem miłego weekendu, dużo słońca i oby dzieciaczki zrozumiały, że mamom należy się też chwila odpoczynku:tak:

Do góry