reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Faktycznie z tym suwaczkmi dziwnie jest ja w końcu to już nie wiem w którym jestem tygodniu.Ale po wypowiedzi AHaa z tego kółka do mierzenia(moja pani doktor też tego uzywa) wychodzi na to że tez jestem w 18 tyg,a z suwaczka w 17.Liczyłam sobie teraz z kalendarzem liczbe dni do porodu to faktycznie jest 159dni

d4de37b931.png

reklama
Kamu jak dla mnie to Twój suwaczek się zgadza. Jesteś w osiemnastym tygodniu, czyli zakończone 17 tygodni i 2 dni. Osiemnasty tydzień biegnie. Moja ginka tak to tłumaczy.

Kamu jak dla mnie to Twój suwaczek się zgadza. Jesteś w osiemnastym tygodniu, czyli zakończone 17 tygodni i 2 dni. Osiemnasty tydzień biegnie. Moja ginka tak to tłumaczy.
A no w zasadzie i tak to mozna tlumaczyc :-) czyli jak lekarz mowi ze jest 18 tc a na usg napisane jest ze 17 i pare dni to tez mozna interpretowac to tak jak z suwaczkami ? :-)

A no w zasadzie i tak to mozna tlumaczyc :-) czyli jak lekarz mowi ze jest 18 tc a na usg napisane jest ze 17 i pare dni to tez mozna interpretowac to tak jak z suwaczkami ? :-)

można tak tłumaczyć, bo już kończysz 18 tydzień:-) a mi chodziło o to, że ja jutro zaczynam już 19 tydzień (18,1dzień itd)a na suwaku jest obsuwa kilka dni;-) a sylcia31 ma ten sam termin i ma wogóle tydzień do tyłu 16,4dni teraz liczone na suwaku! zależy z jakiej strony się zciąga te suwaczki, liczą swoim "systemem" ale nie naszym:-)

A jeszcze mi sie przypomniało! Dziewczyny używacie jakiś zestawów witaminowych? jakich? bo chyba wypada coś już brać, lekarz mi kilka wymieniał, ale tego jest tak dużo że nie wiem! a w aptece to samo....

ja biore Elevit, w poprz ciązy też brałam oprocz tego dodatkowo magnez bo mam skurcze łydek, i wapno bo biore zastrzyki na rozrzedzenie krwi . Kupiłam sobie ostatnio taki preparat witaminowy w płynie, co zawiera dużo żelazai piję sobie kilka łyżeczek dziennie,ale to już moja inicjatywa.

Ja w pierwszym trymestrze brałam prenatal complex i folik,a od jakiegoś czasu Prenelen i folik. Myśle że wiosną juz nic nie będę brać,chciałabym jeść zdecydowanie więcej warzyw i owoców.

d4de37b931.png

ja do tej pory wyniki z morfologi miałam ok i nie było takiej potrzeby jednak teraz w ciagu tygodnia moja morfologia spadła z 14 na 11 i podobnie zelazo zleciało w dół ale własnie reanimuje sie szpinakiem i brokułami i wszystkim co zielone mam nadzieje ze dam rade bez tabletek.....

reklama
KasiaDe bede wdzieczna za wszelkie info odnosnie polowkowego badania :) tak w ogole do jakiego lekarza chodzisz, bo jestes z 3miasta prawda:-)??

Andziaa, jestem z Tarnowa - drugi kraniec Polski:-D
Byliśmy na USG. Dzidzia zdrowa, rośnie i prawdopodobnie będzie to dziewczynka! Co prawda bardzo źle była ulożona żeby zobaczyć płeć, ale po trudach pokazała co nieco:-D
Pani doktor mierzyła móżdżek, długość kości udowej, patrzyła na komory serduszka, żołądek, pępowinę, łożysko (stopień dojrzałości), inne organy, jak serducho bije - z jaką prędkością. Hmmm, co jeszcze... Nie mam przy sobi wyniku badania - jest w pokju, w którym śpi Miki:zawstydzona/y:Jak będziesz chciała wiedzieć więcej, to daj znać;-)

Do góry