reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

KasiaDe dziekuje za info :-) nie wiem czemu myslalam ze jestes z 3miasta :-) cos mi sie uroilo, chyba za czesto siedze przy kompie :-)
A tak poza tymi wszystkimi pomiarami, to jakie jest wrazenie po tym badaniu, dzidziulke dobrze widac, czy ciezko samemu wywnioskowac ze to ona ?

reklama
Andziaa, doskonale wszystko widać. Ale ono nie różni sie nic od innych badań usg (zwykłych, nie pisze o 3d), tylko lekarz robi więcej pomiarów i dokladniej wszystko sprawdza.

No dokładnie: każda z nas ma inne wyniki i inną ciażę i od tego zależy zestaw witamin. Ja teraz nie biorę już nic, dorywczo co najwyżej magnez, ale wyniki mam dobre, więc na siłę nie dopycham sztyucznymi witaminami, bo najwyraźniej starczają te naturalne:)

No właśnie, na razie się może wstrzymam,we wtorek idę na badania krwi to zobaczymy co z nich wyjdzie! tak chyba będzie najlepiej:-)

andziaa - myslę, ze nie masz się czym martwić, te terminy naszych porodów są trochę umowne, zawsze może być obsuwa o tydzień lub dwa do przodu bądź do tyłu. Moja ginka podaje mi np:, ze jestem aktualnie w 21 tyg ciązy, natomiast ja swój suwaczek mam ustawiony zgodnie ze swoimi wyliczeniami, z racji tego że z marginesem jakichś dwóch dni wiem kiedy było zapłodnienie, a ginka podaje z daty ostatniej @. Mi usg zawsze podaje około 2 tyg mlodszą ciąże niż to co ginka, ale ja się nie martwię, gdyż jest to zgodne z moimi wyliczeniami. U mnie owulacja była wtedy po 25 dniu @, więc ponad trzy tygodnie od ostatniej @!!!!!!
Co do witamin - biorę feminatal od miesiąca, wczesniej brałam tylko folik. Wszystkie badania mam zupełnie ok.

Dzien dobry :-)

KasiaDe
to ze usg jest bardziej dokladne od innych to wiem, zalezalo mi na tym by dzidzia byla dobrze widoczna :-) z ostatniego usg (mialam w srode) nie jestem zadowolona :( wiem co prawda ze bylo to tylko takie krotkie, sprawdzajace, ale myslalm ze Maluszka bedzie lepiej widac, a corcia ciagle gdzies uciekala :-( w dodatku pierwszy raz poszlam z narzeczonym , myslalam ze bedzie mogl popatrzec na swoje dzielo, a tu nie bardzo :-(

Pabla 27 dziekuje za pocieszenie, jest mi o niebo lzej :-) juz sie nie przejmuje ! :-)

ja biore Feminatal od 3 miesiaca zamiast folika; bo kwas foliowy tez mozna przedobrzyc
na moje bole brzucha nospe 2 razy dziennie; wlasnie zelazo skonczylam,bo mialam za malo
wyniki bede robic pod koniec lutego i mam nadzieje,ze juz sie unormuje
pozdrowionka

Izabelka, a jaki miałas poziom żelaza i hemoglobiny?
Andziaa, czyli wszystko "w rękach" dzidzi, żeby ładnie sie pokazywała mamusi i tatusiowi :tak::-)

Wychodzi na to, ze zalezy to od jej humoru :-) miejmy nadzieje ze w 22 tyg ladnie sie pokaze, bo juz sie stesknilam za jej widokiem :-)

Jak często robicie badania krwi,moczu itd?Mnie moja lekarka kazała na początku,teraz już tyle czasu minęło i nic nie mówi.Ciekawe dlaczego,może teraz jak będzie połówkowe to mi będzie kazała iść.
Andziaa bo jak już dziecko jest co raz większe to co raz gorzej widać na usg. My jak byliśmy 2 tygodnie temu to ja też tam nic nie widziałam,z tej pozycji to ja nigdy nic nie widzę:sorry2: ale mąż widział.Zazwyczaj to on zawsze widzi więcej niż ja i potem zdaje mi relacje.Najważniejsze jest dla mnie że lekarka mówi że jest wszytko ok i tego się trzymam

d4de37b931.png

reklama
Wychodzi na to, ze zalezy to od jej humoru :-) miejmy nadzieje ze w 22 tyg ladnie sie pokaze, bo juz sie stesknilam za jej widokiem :-)

ja też bym mogła oglądać dzidzie nawet codziennie jakby można było ;-) ale nie da rady....a ja myślę na połowkowe iść na 4d - to są dopiero widoki :tak::tak::-D

Do góry