reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

co do tego artykułu i cc to niestety ja naleze do tych co sie bali i za chiny nie chcieli naturalnego. wiec ja miałam cc ale nie płaciłam kilku tys. poprosty miałam.nie ganie tych co podobnie jak ja zdecydowali ze cc. ale podziwiam kazda jedna mame która rodzi naturalnie i składam jej pokłony bo ja na to bym sie nie odwazyła a sama mysl o naturalnym porodzie mnie przeraza.Dziekuje mojemu losowi ze pozwolił mi donosci do terminu cc i dzieciątko samo na swiat nie pchało sie wczesniej mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie.

reklama
groszka71 tak w ogole moze bysmy otworzyly watek "brzuchatek z 3miasta"?? :-)probowalam otworzyc go tu w lipcowkach ale Sylcia mowila abysmy przeniosly sie na regionalny, ktorego nie moge znalezc, albo po prostu nie mam pojecia gdzie szukac :-)no i watek zostal usuniety :-( jakies sklepy, przychodnie, szkoly rodzenia, szpitale- takie tematy mozna poruszac ;-)

A ja nastawiam się na poród naturalny o ile tylko nie będzie przeciwskazań medycznych . Ostatnio uśmiałam się po pachy, bo w pracy wróciły dwie koleżanki z urlopu macieżyńskiego i zaczęły mnie wtajemniczać w to co mnie czeka. Jedna z nich miała umówione cc i nie brała wogóle porodu naturlanego pod uwagę. Druga natomiast powinna była rodzić przez cc ale uparła się na naturalny. W efekcie ta co miała cc stwierdziła że już nigdy... i drugie będzie rodziła naturalnie bo po cc przeżywała koszmar. A ta co rodziła naturalnie podsumowała krótko, że rodziła 28 godziny i już nigdy się nie zdecyduje na poród naturalny. :-D:-D:-D No to pieknie, pomyslałam, to jak ja mamy wydobyć to dzidzi z brzuszka?!

ja tez chodze do lekaza do ktorego chodzilam przed ciaza, myslalam ze chcesz wiedziec gdzie zrobic usg polowkowe,, napewno jest regionalny , ale ja jeszcze go nie znalazłam, byłam tylko na watku gdzie dziewczyny wymieniaja sie informacjami na temat gdzie najlepiej rodzic i td, a na oddzielny watek to chyba nas za malo , zreszta sama niewiem

Sylcia sliczne dzieki :) Zreszta tu tez bede zagladac regularnie :-) w koncu mamy lipcowki :-)
Czy ktoras z Was czula juz ruchy malenstwa, jestem w 18 tyg (suwaczek sie spoznia) i mam jakies dziwne jakby klucia w okolicy lewego jajnika, i czasem prawego- nie jest to zbyt przejmne, rzeklabym ze wrecz nieco bolesne, czy to dzidzia moze mi tak dokuczac ? Nie jestem przekonana, ze to ruchy, mysle ze pewnie jakby to bylo to bym wiedziala...ale juz teraz sama sie pogubilam.

Groszka71 Sylcia dala link do regionalnego:-) mam nadzieje ze tam tez Cie spotkam:-) dziekuje za polecenie Twojego lekarza. Jesli chodzi o badanie polowkowe-to moze zle sie wyrazilam w poprzednich postach, chodzilo mi o jakies info na ten temat, wrazenia jakie pomiary sa dokonywane itp;-) hmm... myslisz ze jest nas za malo... pewnie masz racje, ale na szczesnie jest regionalny ;-)

Ja reż jestem po cc, i podziwiam mamy które rodzą naturalnie, chociaż nie wiem co mnie czeka tym razem :tak::-D. Ja miałam cc , a wskazaniem do tego było ułożenie miednicowe córci, a przy pierwszym dzieciątku, i takim ułożeniu robią cc.Drugiego maluszka też bym chciała rodzić przez cc, ale nie wiem jak to będzie, muszę porozmawiać z moim ginem;-):tak:

andziaa ja polowkowe bede miala 18 to dam znac o pomiarach itd.., mam nadzieje ze sie dzidzia ujawni i ze wszystko bedzie ok!!

reklama
Do góry