reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

reklama
Ojej, no właśnie mówiłam że dużo tego, każda z was coś innego :-) a czy dalej trzeba do tego kwas foliowy brać?ja teraz biore kwas, magnez i wapno piję....

kwasu foliowego już nie biorę od miesiąca albo lepiej nawet.
Moj syn usnął dzisiaj pierwszy raz przed 21 . :-):szok:
nie wiem co mam ze sobą robić, bo mam tyle wolnego czasu wieczorem :-D

Czesc dziewczyny, ja biore Feminatal, wczesniej juz pisalam, ze w jego skladzie jest tez kwas foliowy, wiec chyba mozna, ale nie trzeba przerywac brania tego kwasu, bo Feminatal jest dla ciezarnych i karmiacych mam, ja to bralam cala pierwsza ciaze i podczas karmienia... teraz tez tak bede robic.

Witam Dziewczynki, co do witamin to ja biorę Prenatal, i też będę brać do końca ciąży, i potem przy karmieniu.Tak samo brałam w pierwszej ciąży.

W sumie w składzie moich witamin tez jest kwas foliowy ale moja lekarka zaleca brać ten kwas foliowy więc biorę.To też zależy od lekarza,moja koleżanka ma bardzo dobre wyniki więc lekarz powiedziała żeby nic nie brała bo ni ma sensu niepotrzebnie faszerować organizmu sztucznymi witaminami
d4de37b931.png

A jeszcze mi sie przypomniało! Dziewczyny używacie jakiś zestawów witaminowych? jakich? bo chyba wypada coś już brać, lekarz mi kilka wymieniał, ale tego jest tak dużo że nie wiem! a w aptece to samo....

ja slyszalam ze Falvit jest calkiem niezly i niedrogi :-) poza tym wydaje mi sie ze wszystkie te zestawy witaminowe, to to samo, tylko nazwa i firma inna :-) a jak jest z kwasem foliowym, bo na ulotce napisane jest ze zalecany w I trym, ja caly czas biore... nie pytam lekarza o niego, bo wydawalo mi sie to naturalne ze mam go brac. On kazal brac od poczatku ciazy i nic nie mowil zeby przerwac...
co do suwaczkow. Ok to jak to wtedy jest ?? skoro jestem w 18 tyg, to jak gin powiedzial ze dziodzia z usg jest 17 -to jest o tydzien mlodsza ?? troche sie martwie :-(

reklama
W sumie w składzie moich witamin tez jest kwas foliowy ale moja lekarka zaleca brać ten kwas foliowy więc biorę.To też zależy od lekarza,moja koleżanka ma bardzo dobre wyniki więc lekarz powiedziała żeby nic nie brała bo ni ma sensu niepotrzebnie faszerować organizmu sztucznymi witaminami

No dokładnie: każda z nas ma inne wyniki i inną ciażę i od tego zależy zestaw witamin. Ja teraz nie biorę już nic, dorywczo co najwyżej magnez, ale wyniki mam dobre, więc na siłę nie dopycham sztyucznymi witaminami, bo najwyraźniej starczają te naturalne:)

Do góry