reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Hej, mam na imię Kasia i mam 23 lata i dwa dni temu zrobiłam dwa testy ciążowe ( jakoś nie mogłam uwierzyć, bo staramy się dwa lata) i w końcu się udało:) według kalendarza na tej stronie to piąty tydzień, w piątek wybieram się do lekarza. Mimo wszystko strasznie się boję bo czuję się tak jakbym zaraz miała dostać miesiączkę:( martwię się bo tak długo nic nie było, że teraz boję się cieszyć z zaistniałej sytuacji, żeby nie zapeszyć!!! Pozdrawiam Was serdecznie:-)

reklama
Ewa Krystyna gratulacje serdeczne !!!!! Tym razem na pewno wszystko będzie ok i w lipcu urodzisz śliczną Dzidzię :tak:
Spotkałyśmy się na Marcówkach 2008, ale ja oficjalnie jestem Kwietnióweczką 2008, bo termin mam na Prima Aprilis :-D !!

Ja i Mój Szkrabek trzymamy za Was kciuki !!!!!

Ściskam mocno :-)
Silka

hej, mam na imię Kasia i też będę lipcową mamą:) strasznie się boję bo wg tej strony jestem w piątym tyg., ale czuję się tak jakbym miała dostać miesiączkę ( bolą mnie jajniki ) staramy się od dwóch lat, dlatego ta ciąża jest dla mnie wielkim szczęściem, jednak strasznie się boję że coś jest nie tak!!! w piątek idę do lekarza, ale do tego czasu chyba dostanę zawału. Bardzo Cię proszę napisz mi jak Ty się czujesz i czy moje samopoczucie jest jakieś nietypowe... pozdrawiam

Maggie - ja szczerze mowiac nie slyszalam o takiej modzie na nierobienie usg, tym bardziej ze szkodliwe ono nie jest. nie zgodze sie z tym ze im pozniej tym lepiej - bo widzisz - w 12 tygodniu (okolo) powinno sie zrobic nieinwazyjne badanie prenatalne polegajace na okreslaniu kiku parametrow plodu - tak aby wykryc np zespol Downa. Jednym z takich parametrow jest badanie przeziernosci karkowej - informacje ze jest ona wieksza niz dana norma sugeruje ze dzieckko moze sie urodzic z ZD - pozniej to badanie juz nie jest takie dokladne bo plod szybko rosnie. Dlatego tez wazne jest aby zrobic je wlasnie w okolicach 12 tygodnia

Kate - nie przejmuj sie, takie bole o ile nei sa to skurcze to nic dziwnego. Lekarz na tym etapie moze conajwyzej potwierdzic rozpulchniona szyjke i to wszystko. Usg tez nie wykaze nic wiecej niz pecherzyk. Najlepiej na usg isc ok 7-8 tygodnia - wtedy bije serduszko. Oczywiscie o ile nic zlego sie nie dzieje

babeczki-może macie jakies pomysły, jak w wyjątkowy sposób powiedzieć nowinę mężowi? jak u Was to wyglądało?

camela 80 witam lipcowe mamusie ja juz mam dwie wizyty u lekarza a jutro moje pierwsze usg i zobacze moja malutka fasolke juz nie moge sie doczekac. termin wyznaczony przez lekarza to 6 lipca:tak::tak::tak: jestem bardzo szczesliwa bo to moje pierwsze dziecko o ktorym marzylam juz od 5 lat

hej, mam na imię Kasia i też będę lipcową mamą:) strasznie się boję bo wg tej strony jestem w piątym tyg., ale czuję się tak jakbym miała dostać miesiączkę ( bolą mnie jajniki ) staramy się od dwóch lat, dlatego ta ciąża jest dla mnie wielkim szczęściem, jednak strasznie się boję że coś jest nie tak!!! w piątek idę do lekarza, ale do tego czasu chyba dostanę zawału. Bardzo Cię proszę napisz mi jak Ty się czujesz i czy moje samopoczucie jest jakieś nietypowe... pozdrawiam
Witaj Kate! Mialam dokladnie takie same uczucie, ze okres jest tuz-tuz i bole w podbrzuszu podobne do miesiaczkowych i to byl 4 i 5 tydzien. Czasem budzily mnie w nocy. Lekarka mnie zapewnila, ze to normalne i powinny minac. Rzeczywiscie teraz jest lepiej.:tak: Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-) rozmawiałam dziś z położną (moja niepewność sięga zenitu) i doradziła mi, żebym jutro zrobiła badanie krwi, a do lekarza poszła za tydzień w piątek, tak też zrobię:sorry2: trzymam kciuki za wszystkie Mamy:-Dpozdrawiam i dziękuję:-)
PS. jestem tu zalogowana chyba od lipca, ale w ogóle nie mogę odnaleźć się w tym forum, ciągle piszę coś w niewłaściwym miejscu:) z góry przepraszam!

reklama
Hej Lipcoweczki! Serdecznie gratuluje wszystkim fasolek i zycze przyjemniej ciazy bez zadnych mdlosci i wogole! Akez ten czas leci..dopiero czerwiec 2008 co powstal a juz lipiec jest.Buziaczki!

Do góry