reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

no moze i mial gorszy dzien :) zreszta pierwszy raz byl ze mna Maciek wiec tez inna sytuacja. Ufam mojemu lekarzowi, chodzilam do niego jeszcze dlugo przed ciaza, zreszta moja mama, siostra i wiele znajomych tez do niego chodza, i bardzo go chwala :) to dobry specjalista. Wlasnie kazal mi przyjsc za miesiac wychodziloby ze to bedzie 22 tydzien tak wiec tak jak mowisz odpowiedni czas na dokladniejsze pomiary.

Wcześniej, koło 13 tyg. robi się pomiary wykluczające uszkodzenia cewy nerwowej i pokrewne- ja je miałam, ale byłam potencjalnie w grupie podwyższonego ryzyka, natomiast chyba standardowo robić ich nie trzeba. A tak jak dziewczyny Ci pisały, dokładne parametry mierzy się w połówkowym - moja lekarka kazała mi iść między 22 a 24 tygodniem - wtedy też można od razu zrobić USG z "efektami specjalnymi" i zapisem na płycie:):-)

reklama
AHaa przykro mi z powodu Twoich klopotow.Ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, MUSI BYC :-) Lekarz zawsze robil mi pomiary, moze teraz zwyczajnie chcial spr czy wszystko ok, a dalsze pomiary bede na usg polowkowym :-) mam taka nadzieje.
Co do Twojej wagi- dziewczyno, na Twoje lezenie w domu to prawie nic nie przybralas :-) ja juz mam 5 na + :-) ale widze ze waga powoli stopuje, bo na poczatku to jakis galop sobie urzadzila, ale to pewnie z powodu mojej niedowagi sprzed ciazy :)
chcialabym wejsc na ten zamkniety watek, poogladac galerie, dodac jakies swoje foto, ale niestety nie mam dostepu :-(

survivor26 usg o ktorym wspominasz , czyli pomiary cewy nerwowej mialam wykonywany w 13 tyg. Przezieronosc karkowa - o to chyba chodzi ? wszystko bylo w porzadku. I wlasnie na tym 13 tygodnowym usg Mala ruszala sie niemozliwie, wierzgala fikala :-) zabawny widok :-):laugh2: teraz jakby sie rozleniwila... :-( chodze na wizyty co miesiac, lekarz tez co miesiac robi mi usg, takie sprawdzajace jak to powiedzial na poczatku ciazy. Tak wiec pewnie i to bylo tylko takim profilaktycznym sprawdzajacym usg, zobaczyl ze dzidzia rozwija sie prawidlowo i to mu wystraczylo :-) juz mi lepiej i czekam z niecierpliwoscia na nastepne usg :-) czy ktoras z Was miala juz kiedys polowkowe usg, na czym ono polega jakie sa atrakcje :-) ?? ja niestey chyba plytki dvd z maluszkiem nie bede miala, moj lekarz nie dysponuje takim sprzetem :-(

Witam Dziewczynki, i cudnych Walentynek życzę :tak::-)
77.gif

Andziaa z dostępem do zamkniętego, nie jest tak szybko, że już i masz.To ja muszę napisać do administratora.A że pisałam wczoraj to teraz trzeba trochę odczekać.A poza tym chcemy abyś najpierw troszkę z nami pobyła, popisała.

Witam Dziewczynki, i cudnych Walentynek życzę :tak::-)
77.gif

Andziaa z dostępem do zamkniętego, nie jest tak szybko, że już i masz.To ja muszę napisać do administratora.A że pisałam wczoraj to teraz trzeba trochę odczekać.A poza tym chcemy abyś najpierw troszkę z nami pobyła, popisała.

Pewnie rozumiem, musicie mnie sprawdzic heh :tak:;-) bede zatem cierpliwie czekala i mam nadzieje ze okaze sie na tyle grzeczna, ze sie doczekam tego dostepu ;-) a jak Twoje malenstwo ??

Andziaa tu nie chodzi o sprawdzanie Ciebie, tylko wiesz zapisało się na Lipcówki sporo dziewczyn a piszą tylko niektóre, chcemy żeby na zamkniętym były te które , się udzielają, rozmawiają:tak::-)

A moje maleństwo ma się dobrze, rośnie zdrowo, też miałam wczoraj wizytę, i maluszek chyba spał, tylko serdusio biło.No i nie wiem czy to dziewczynka czy chłopiec.

A ja się zastanawiam nad usg 3d! czy któraś z was już miała? warto?
A z tą moją wagą to dziwna sprawa, wymiotów nie miałam tylko mdłości na początku, a teraz tyle leżałam, a w szpitalu to jeszcze schudłam:-) ale nie ma co narzekać, gorzej jakby w drugą stronę było.:-) ale brzuszek taki mały, a ja bym chciała już większy...;-)

A ja się zastanawiam nad usg 3d! czy któraś z was już miała? warto?
A z tą moją wagą to dziwna sprawa, wymiotów nie miałam tylko mdłości na początku, a teraz tyle leżałam, a w szpitalu to jeszcze schudłam:-) ale nie ma co narzekać, gorzej jakby w drugą stronę było.:-) ale brzuszek taki mały, a ja bym chciała już większy...;-)
Niektore kobiety nie musza miec mdlosci by na poczatku spadac z wagi, moja kolezanka miala podobnie do Ciebie, z tym ze nie lezala...co do usg 3d -zastanawialam sie nad tym , ale zrezygnowalam. Moj lekarz nie ma takiego sprzetu, a jemu ufam najbardziej i stwierdzilam ze nie ma sensu isc do innego tylko na usg 3d, tym bardziej ze moglby cos innego powiedziec, a to tylko stres niepotrzebny. Moja znajoma miala robione takie usg no i efekt jest fajny, cala buzke widac, nawet mimike widzialam zdj buzki :-) jednak to chyba warto robic w pozniejszym okresie ciazy...
A czy Twoje krwawienia ustaly ?? mam nadzieje ze juz masz to za soba... Ja tez mialam na poczatku krwawienia...ale w domu przelezalam w sumie 2 tyg a w szpitalu mnie nie trzymali.

reklama
a co do brzuszkow - z moim jest dziwna sprawa ;-) w zasadzie to tak mnie nadyma jak balon, ze czasem nie wiem czy to dzidziusiowy brzuszek czy tylko wzdeciowy ;-( poza tym jak rano sie obudze i dotkne brzusia to czuje wyrazna kulke takie wzniesienie, ale wstane i juz go nie ma :-( tez tak macie ?

Do góry