reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Sylcia 31 czekam na to z niecierpliwością, a za kilka miesięcy pewnie będę psioczyła że taki duży hi hi
andziaa z tym krwawieniem to było tak, że ja dostałam silnego krwotoku w pracy i z tąd ten szpital! ja już myślałam wtedy o najgorszym..;-(ale teraz jest już wszystko dobrze, już nawet nie plamię i mam dobre myśli! byłam w poniedziałek na usg na kontroli i maluszek rośnie, fika koziołki więc jestem spokojniejsza:)
a z tym 3usg to w Kielcach też tylko w jednym miejscu robią, i zawsze pamiątka jest:-) ale domyślam się że to dopiero po 20 tygodniu...

reklama
Sylcia 31 czekam na to z niecierpliwością, a za kilka miesięcy pewnie będę psioczyła że taki duży hi hi
andziaa z tym krwawieniem to było tak, że ja dostałam silnego krwotoku w pracy i z tąd ten szpital! ja już myślałam wtedy o najgorszym..;-(ale teraz jest już wszystko dobrze, już nawet nie plamię i mam dobre myśli! byłam w poniedziałek na usg na kontroli i maluszek rośnie, fika koziołki więc jestem spokojniejsza:)
a z tym 3usg to w Kielcach też tylko w jednym miejscu robią, i zawsze pamiątka jest:-) ale domyślam się że to dopiero po 20 tygodniu...

No pamiatka moze i jest, ale jakos nie wiem nie chce ... tak jak na poczatku bardzo chcialam, tak teraz mam watpliwosci :-) Na pewno bedzie dobrze, zreszta to juz II trymestr wiec ryzyko poronienia znikome :-) teraz tylko czekac i patrzec jak dzidzia rosnie zdrowo ;-) czy czujesz juz ruchy?? ja juz nie moge sie doczekac. Moj lekarz mowi ze przy I ciazy to zazwyczaj gdzies dopiero w 20 tyg zaczyna sie odczuwac...a ja juz chce :-) Czy teraz jestes caly czas na zwolnieniu z pracy ?

No niestety, do piątku mam jeszcze zwolnienie szpitalne, ale teraz od lekarza dostane jeszcze do końca lutego! a i moja mamuśka z chrześniaczką przyjeżdza na tydzień to posiedze spokojnie z nimi :-) a co do ruchów, to czasami mi się zdawało że czułam, ale nie wiem, to chyba jeszcze nie to, buuuu
ale się dziś zasiedziałam, teraz włosy prostuje przed monitorem bo dziś lecę do fryzjera włosy podciąć w końcu a potem muszę zamalować moje mega odrosty:-) ja już wiosnę poczułam, choć za oknem jej nie widać ;-)

No niestety, do piątku mam jeszcze zwolnienie szpitalne, ale teraz od lekarza dostane jeszcze do końca lutego! a i moja mamuśka z chrześniaczką przyjeżdza na tydzień to posiedze spokojnie z nimi :-) a co do ruchów, to czasami mi się zdawało że czułam, ale nie wiem, to chyba jeszcze nie to, buuuu
ale się dziś zasiedziałam, teraz włosy prostuje przed monitorem bo dziś lecę do fryzjera włosy podciąć w końcu a potem muszę zamalować moje mega odrosty:-) ja już wiosnę poczułam, choć za oknem jej nie widać ;-)
W Gdansku zdecydowanie wiosennie, nawet za oknem -sloneczko przyswieca :-) to dobrze ze masz zwolnienie, teraz to powinnas walczyc o to by sie nie przemeczac i jak nawiecej wolnego miec. Zreszta odpoczywaj teraz ile wlezie bo pozniej Dzidzia nie da tak latwo poodpoczywac :-) Hmm... dzisiaj widze robis sie na bostwo, czyzby szykuje sie jakis specjalny walentynkowy wieczor ;-) ??

Witaj andziaa! Ja połówkowe będę miała robione jutro choć to będzie 19t6dz, ale moja ginka powiedziała, że możemy tak zrobić - akurat tak wypadła wizyta kontrolna. W pierszej ciąży oczywiście też miałam, ale powiem Ci, że wtedy byłam zdegustowana, bo dzidzia była juz na tyle duża, że nie mieściła się cała na ekranie i moja wyobraźnia nie mogła tego wszystkiego co mi pani doktor mówiła ogarnąć ;-) A poza tym liczyłam na poznanie płci a wtedy Mikuś wypiął się i nic nie pokazał. Mam nadzieję, że jutro będzie bardziej ekscytująco;-):-)

KasiaDe to nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc mnostwa wrazen :-) a na czym dokladnie polega badanie polowkowe, czy moglabys przyblizyc mi to troszke?? Ty juz pewnie czujesz ruchy dzidzi, tym bardziej ze to juz Twoje drugie malensto :-) zazdroszcze !! Jak sie czujesz, pewnie brzuszek juz tez widoczny :)

KasiaDe jeszcze jedno pytanko :)czy u Ciebie suwaczek pokazuje prawidlowo ilosc tyg, tzn czy tak samo jest na suwaczku co w karcie ciazy ? u mnie suwaczek sie troszke opoznia, wg lekarza jestem w 18 tyg. ale to tylko 3 dni :)

Andziaa nie ma się co martwić,na pewno wszystko jest ok.Moja pani dr.Zawsze robiła pomiar a teraz nie zrobiła,albo mi nic nie mówiła,jak lekarz mówi że wszytko jest dobrze to jest dobrze!Tego musimy się trzymać.
Co do 3d to ja zrobię,tzn mam zamiar chociaż nie wiem jak będzie z kasą bo łazienkę mamy robić i trochę nas to szarpnie:crazy: mieliśmy robić w maju ale płytkarz nie ma czasu.
Ja nie robię tego badania z ciekawości ale głównie dlatego aby sprawdzić serce.
Mojej przyrodniej siostry córeczka urodziła się z genetyczną wadą serca.Naszczęscie mała już ma 2,5 i wszystko jest super mimo że przeszła bardzo poważną operacje.
Tak na prawde nie wiadomo z której strony była ta wada,mogła być od strony naszego taty.W razie czego można by było przeprowadzić taką operację w łonie matki.Dziecko z wadą nie powinno rodzić się naturalnie tylko przez cc.Ja jestem dobrej myśli że wszystko będzie ok,ale lepiej dmuchać na zimne
d4de37b931.png

Andziaa nie ma się co martwić,na pewno wszystko jest ok.Moja pani dr.Zawsze robiła pomiar a teraz nie zrobiła,albo mi nic nie mówiła,jak lekarz mówi że wszytko jest dobrze to jest dobrze!Tego musimy się trzymać.
Co do 3d to ja zrobię,tzn mam zamiar chociaż nie wiem jak będzie z kasą bo łazienkę mamy robić i trochę nas to szarpnie:crazy: mieliśmy robić w maju ale płytkarz nie ma czasu.
Ja nie robię tego badania z ciekawości ale głównie dlatego aby sprawdzić serce.
Mojej przyrodniej siostry córeczka urodziła się z genetyczną wadą serca.Naszczęscie mała już ma 2,5 i wszystko jest super mimo że przeszła bardzo poważną operacje.
Tak na prawde nie wiadomo z której strony była ta wada,mogła być od strony naszego taty.W razie czego można by było przeprowadzić taką operację w łonie matki.Dziecko z wadą nie powinno rodzić się naturalnie tylko przez cc.Ja jestem dobrej myśli że wszystko będzie ok,ale lepiej dmuchać na zimne
d4de37b931.png
Nie no pewnie, jak ma Cie to uspokoic to jasne zrob to badanie. U nas w Gdansku jest w cenie ok 200zl z plytka...w zasadzie wychodzi tylko 100zl wiecej niz normalna wizyta. Dziekuje za pocieszenie :-) a Ty juz czujesz ruchy, jak tam Twoj brzuszek -widoczny ? :-) przepraszam ze ciagle o to pytam, ale strasznie mnie to ciekawi :-)

reklama
U nas koszt od 250-350 nie wiem od czego jest to zalezne,badanie to robi akurat moja lekarka także tym bardziej jest lepiej.
Ruchów nie czuję,myślę że jeszcze czas,chociaż jakiś czas temu spokojnie lezałam z rękami na brzuchu i próbowałam wyczuć ręką to czułam mmentami takie leciutkie falowanie,ale musiałam się skupić,chyba że to moje wyobraźnia:-)
Brzuszek już trchę widac chociaż ja przed ciążą płaska nie byłam i trochę tego sadełka tam było,także w sumie przez to że chodze do pracy w grubszych swetrach to jak ktoś nie wie to chyba by się szybko nie zorientował że jestem w ciąży.
Zazwyczaj wieczorem jest on większy;-)

d4de37b931.png

Do góry