reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Co do kremów to ja też jeszcze na nawilżającym jestem,mam teraz Garniera czerwonego, a ostatnio jak brałam leki w aptece to na rozstępy aptekarka poleciła mi Fissan, ale raz się posmarowałam, tłusty jest i dziwnie pachnie! na razie nic się nie dzieje, rozstępów brak, odpukać.....
A wyczytałam że należy stosować kremy do twarzy z wysokim filtrem, zwłaszcza na takie pierwsze słoneczko, żeby uchronić się przed przebarwieniami. Kupiłam krem Lirene z filtrem 30, nawilżający - mam nadzieję ze się nie zawiodę bo wcześniej stosowałam kremy nawilżające tej firmy i świetnie się czułam moja skóra:-)
A mam jeszcze pytanko - pijecie dużo? bo ja jak smok, non stop, nawet w nocy jak się przebudzę! i dziś jak byłam na zastrzyku to spytałam jeszcze lekarza o to i on powiedział że mam mniej pić bo potem mogę dostać zatrucia ciążowego i może mi się woda w organiźmie zatrzymywać, i to jest nie halo podobno? wiecie coś o tym?

reklama
A mam jeszcze pytanko - pijecie dużo? bo ja jak smok, non stop, nawet w nocy jak się przebudzę! i dziś jak byłam na zastrzyku to spytałam jeszcze lekarza o to i on powiedział że mam mniej pić bo potem mogę dostać zatrucia ciążowego i może mi się woda w organiźmie zatrzymywać, i to jest nie halo podobno? wiecie coś o tym?

A skutki nadmiernego picia Ci nie przeszkadzają? :-) Ja piję umiarkowanie, chyba tyle samo co przed ciążą, ale więcej wolę nie, bo i tak non stop latam do toalety, co zwłaszcza w nocy jest dosć uciążliwe :baffled: Nie słyszałam, żeby skutkiem picia było zatrucie ciażowe, przeciwnie, zaleca się, żeby kobiety w ciąży dużo piły: moja siostra z potencjalnym zagrożeniem zatruciem ciażowym, właśnie dużo pije, za to w ogóle nie soli, i na razie odpukać, groźba zatrucia odeszła.

ja używałam w poprzedniej ciąży Mustelli i powiem Wam że niestety ale w ostatnim miesiącu wyskoczyło mi milion rozstępow. To niestety nie zależy od kremu ale od rodzaju skory. Teraz po prostu uzywam oliwki Bambino albo Johnsona i to wszystko, zresztą gorzej już być nie może. Do końcazycia kostium jednoczęściowy :zawstydzona/y:, ale co tam ważne że dzieci zdrowe :-).

Survivor26 - Ja też niestety duuuużo latam, ale to znak że woda w organiźmie się nie zatrzymuje, tak sobie pomyślałam:tak: teraz się trochę zaczęłam ograniczać z tym piciem, ale i tak dużo piję :-)

Ja również piję więcej, szczególnie wieczorem - o wpływie na zatrucie ciążowe nigdy nie słyszałam.
Alicja, ja mam gorzej. Nie mam rozstępów na brzuchu, są za to na pośladkach i jednym udzie - i kostium jednoczęsciowy nie pomoże. Ale i tak nie mogę się smażyć w słońcu, bo mam skłonność do żylaków i rozszerzonych naczynek.

A pijecie kawę?

Ja piję, ale słabą, czasem nawet dwie, bo inaczej jestem nieprzytomna. Moje cisnienie po kawie: max 110/60:eek:Ale nie piję napojów gazowanych, coli, pepsi...

reklama
Do góry