reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Post_ptaszyna, wielkie gratulacje! Dziewczunka to moje marzenie, ale nie zdziwi sie jak bedzie chlopczyk - wszystko sie wyjasni juz wkrotce - w pt mam usg polowkowe i powinno mi sie dzieciatko ujawnic... Oj chcialabym , chciala.....

reklama
Post_ptaszyna ukłony dla ciebie:) ja zawwsze marzyłam o dziewczynce ale coś mi sie zdaje że noszę małego Filipka i jakoś dziwnie by mi było jak by było inaczej teraz ! zobaczymy! a właśnie dziś jade na usg sprawdzić czy krwiak się wchłonął i czy będę mogła w końcu wstać z łóżka.....! a w którym tygodniu można już zobaczyć płeć dzidzi? ja już tak bardzo bym chciała wiedzieć...:-)
AHaa, jak dzidzia sie dobrze ulozy a lekarz ma doswiadczenie to bedzie widac :)
Trzymam kiuki za to by Ci krwiak juz sie wchlonal. I zebys juz mogla wstac z wyrka!

Sarvivor26 słyszałam już od kilku osób że na to 3d nie ma sensu iść wcześniej jak między 20 a 22 tyg( o ile dobrze pamiętam) coś musi w tym byc skoro tyle osób tak mówi.Moja koleżanka była jakiś czas temu i mimo że był to już 20 tydz to nie było widać czy o chłopczyk czy dziewczynka bo tak się pępowina zaplątała między nogami.

d4de37b931.png

justine ja smaruje mustela :baffled: niby najlepsza :baffled:

Post gratuluje dziwczynki!!!
ja mam usg 21 ale pewnie nie bedzie nic widac jak zwykle :baffled: wklej zdjecia koniecznie :tak:

ja na 3d ide dopiero w 26 tyg, jestem rubiutka i lekarz uznal ze wczesniej i tak nie ma sensu ;-) to sie slucham

kurcze a u nas jakis nawrot choroby, jutro maz idzie z mlodym do lekarza, az sie boje :confused2:

Sarvivor26 słyszałam już od kilku osób że na to 3d nie ma sensu iść wcześniej jak między 20 a 22 tyg( o ile dobrze pamiętam) coś musi w tym byc skoro tyle osób tak mówi.
No właśnie moja siostra była 3 tygodnie temu w 19 tygodniu i było właśnie, tak jak piszesz, więc chyba się jednak grzecznie wstrzymam do marca - zresztą i tak jestem uziemiona w domu na dobre na razie:/

Z tego co ja wiem, w usg między 21 a 23 tygodniem chodzi głównie o wykluczenie wad wrodzonych - a płeć dziecka to tylko miły dodatek.

Juhu..zwycięstwo!!! wracam do świata żywych :-) krwiak się wchłonął, pozostała jednak blizna-bo był duży i szyjkę mam trochę skróconą, ale nie muszę już leżeć cały czas, w końcy świat zobaczę;-) zwolnienie mi się kończy w piątek i może już do pracy pojdę, ale oczywiście obiecałam że będę grzeczniutka w pracy:-) a dzidzia nie pokazała jeszcze co ma między nóżkami....muszę poczekać, buuuu

Ahaa najważniejsze że krwiak się wchłonął, i możesz już wychodzić, nie tylko do pracy, ale i na spacer.Gratuluje, i bardzo się z Tobą cieszę.

Witam ,
Jestem nowa i też jak Wy mam termin na lipiec , a dokładnie na 10.07. Jeszcze nie mam wklejonych zdjęć i suwaczka ale jutro się poprawię. Na razie prbuję nadrobić zaległości w czytaniu waszych postow.
Przedstawię się pokrotce:
mam 32 lata i 3 letniego synka Jasia. Jaś urodził się poprzez PN 18.01.2005. Jaś był moją 3 ciążą ( 2 wczewsniejsze poroniłam ), teraz jestem w 5 ciąży ( po Jaśku też niestety się nie udało ) ale teraz jestem dobrej myśli, bo poprzednie ciąże obumierały do 12 tyg a teraz już przecież 19 tc :-).
To tyle drogą wstępu...

reklama
Do góry