reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Post_ptaszyna to w takim razie serdecznie gratuluje córci:-) super że wszystko ok,my w marcu również idziemy na to 3d,zobaczymy jak to wygląda.
Co do smarowania to przede wszystkim oliwka,od wielu osób słyszałam że jest najlepsza a dodatkowo stosuje krem Perfecta mama.

d4de37b931.png

reklama
.
MAMY DZIEWCZYNĘ:tak::tak::tak::tak:
Wiem, chciałam chłopca no ale dziewczyna też super. Zwłaszcza że wszystko jest ok. Młoda tak fajnie się ruszała, głaskała po główce, wyginała. Dostaliśmy od lekarza w prezencie zdjęcia 3D oraz filmik 4D. co więcej została już modelką bo zdjęcia były tak dobre że lekarz zachował sobie do potrzeb pracy.
Ale super! Ale zazdroszczę! :-D ja mam jeszcze ponad miesiąc do 3D, ale jak mnie niecierpliwość pogoni, to może wbrew zaleceniom, jednak pójdziemy wcześniej:)

post_ptaszyna gratulacje dziewuszki!!! Ja za ok. tydzien bede miala usg, oby cos bylo widac :-). We wtorek mam wizyte u ginki. Moze posluchamy serduszka. Ja mam brzyszek jeszcze malo widoczny, bo ogolnie dosc pulchna jestem, wiec tym razem tak sie nie wyroznia jak w ciazy z Maxiem. Nosze jeszcze swoje dzinsy, ale juz niedlugo kupie nowe z guma. :tak: A skore na brzuszku mam chyba dosc rozciagnieta, bo nie mialam i nie mam rozstepow. Za to na piersiach mialam troche nawet jeszcze przed ciaza, przez chudniecie i tycie... zdarzalo sie 10 kg w ta i spowrotem jeszcze przed slubem. Ja wlasciwie zawsze po kapieli uzywam jakis balsam do ciala, a teraz na brzusio, piersi i uda stosuje olejki dla ciezarnych przeciw rozstepom (przyslane z Niemiec, do kupienia w tamtejszych aptekach: Eucerin i Frei massage oil). Moze w Polsce tez jakies sa.
Na twarzy tez jak dotad nic mi nie wyskoczylo (odpukac), takze niestety nie pomoge roni :-(. Moze w necie cos znajdziesz na ten temat, a moze zapytaj lekarza, co to za zjawisko?
U nas dzisiaj znow zimnica, -22*C. Ja chce lato!

post_ptaszyna gratulacje dziewczynki
ja w poprzedniej smaowalam Fissanem- nie pomoglo- mam rozstepy; teraz tez sa,ale nie weim czy to te poprzednie czy nowe :baffled: kolezanka polecila mi oliwke dla kobiet w ciazy z rossmana; zobaczymy ;-)
ja mam kropki na policzkach i pod oczami- ale nie tam gdzie worki ...ciezko opisac; tak mialam w poprzeniej ciazy, potem sie zmniejszylo, ale zostalo; teraz od nowa; taka chyba natura
niczym nie robie specjalnym...moze powinnam isc do dermatologa,ale niech tam
pozdrawiam

post_ptaszyna! GRATULACJE!! Ja niestety muszę czekać do 29 lutego żeby dowiedzieć się kogo nosze pod serduszkiem! :-)

Smarowałam się oliwką Johnson&Johnson ale dostałam jakiegoś strasznego uczulenia i jak na razie od tygodnia nie smaruje się niczym :-/

Post_ptaszyna gratulacje!!! Mnie się tak córcia marzy!!! Ja w Walentynki idę na USG i tak sobie marzę że będzie prezencik... (z innych chętnie zrezygnuję na rzecz stwierdzenia dziewuszki!)
Co do rozstępów to też się tego obawiam, bo niestety mam do tego świństwa skłonności. O oliwce Johnson&Johnson słyszałam że potrafi mocno uczulać i trzeba z nia ostrożnie. Ja dostałam od przyjaciółek jakiś super zestaw Clarins (krem+oliwka) i na razie brzusio prezentuje się bez zarzutów (ale nie chcę nawet wiedzieć ile to mogło kosztować więc dozuję po kropelce)
A co do problemów z cerą to warto iść do kosmetyczki. Ona najlepiej doradzi jak sobie radzić z ciążowymi przypadłościami bo naprawdę każdy przypadek jest inny.

Post_ptaszyna ukłony dla ciebie:) ja zawwsze marzyłam o dziewczynce ale coś mi sie zdaje że noszę małego Filipka i jakoś dziwnie by mi było jak by było inaczej teraz ! zobaczymy! a właśnie dziś jade na usg sprawdzić czy krwiak się wchłonął i czy będę mogła w końcu wstać z łóżka.....! a w którym tygodniu można już zobaczyć płeć dzidzi? ja już tak bardzo bym chciała wiedzieć...:-)

Post_ptaszyna super wieści, fajnie że na usg wszystko wyszło ok.I gratulacje dziewuszki.

Ahaa czekamy na wieści po usg, jeśli maluszek odpowiednio się ułoży, to może będzie już wiadomo kto u ciebie mieszka.

reklama
Gratuluję dziewuszki. Też jestem strasznie ciekawa, czy mam kupować chłopięce ciuszki, czy uzupełnić dziewczęce. Ale ug dopiero w marcu.
W poprzedniej ciąży stosowałam Krem na rozstępy Ziajka - tam gdzie smarowałam uczciwie rozstępów nie mam.

Do góry