reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2008

reklama
Mnie też męczyły przez 2 tygodnie wszystkie możliwe sezonowe przypadłości ale śpiesze donieść że już jestem na chodzie czuję sie super. Wszystkim życzę tego samego! Wracajcie do zdrowia dziewczyny bo wiosna nadciąga :-)
Mnie to każdy cieplejszy dzień dodaje siły i uśmiechu i zaraz biorę mojego czworonoga na długi spacer (on tez sie z tego powodu cieszy z wiosny)

Ja za tydzień (w Walentynki!!!) mam kolejną wizytę i bardzo bardzo liczę że się maluszek ujawni na USG! Strasznie juz bym chciała wiedziec co nam tam rośnie!

Trochę się martwię że jeszcze nie czuję ruchów dzidzi. Albo nie umiem tego poznać :no: Ale jak to poznać jak brzuch nadęty jak balon! Dziewczyny czym sie kierować???

Kiwaczko, na ruchy jest jeszcze czas.Ja jestem w drugiej ciąży i też jak czytam że większość już czuje, to zaczynam się denerwować :-(.Ale można zacząć czuć je między 16 a 20 tygodniem, więc na pewno w najbliższym czasie i my poczujemy.

Trochę się martwię że jeszcze nie czuję ruchów dzidzi. Albo nie umiem tego poznać :no: Ale jak to poznać jak brzuch nadęty jak balon! Dziewczyny czym sie kierować???

Ale to chyba dość wcześnie jeszcze na czucie ruchów? Ja w sobotę zaczynam 18 tydzień i nadal nie jestem pewna czy czuję coś czy nie:eek: Mam wrażenie, że jednak głównie sobie wmawiam, ale może być też tak, że Młode już dawno się rusza, a ja je uparcie ignoruję i obawiam sie, że pewność będę mieć dopiero jak dostanę kopniaka z rozmachem :-D Moja wyjątkowo racjonalna lekarka kazała mi przestać w napięciu wsłuchiwać się we własny brzuch, twierdząc, że skoro to pierwsza ciąża a ja dość szczupła jestem (tzn. byłam:-p) to mogę sobie czekać i do 22 tygodnia.

A witam witam jeszcze raz wszystkie mamuśki :-) Fajnie że jesteście, bo co ja bym robiła leżąc całymi dniami w łóżeczku?:-) pozdrowionka

kochane jeszcze macie czas! w pierwszej ciazy to raczej kolo 20 tygodnia czuc ruchy, spokojnie :tak: to moze jeszcze potrwac a potrwac...
ja czasem czuje cos tam delikatnego, czasem kilka dni nic i tez wariuje, ale to chyba przez to ze czulam wczesniej wiecej niz teraz ale to moja 3cia ciaza

ech moj maluch bardzo chory
wlasnie wraca z mezem od lekarza i nie za dobre wiadomosci :-(
ech.. czy to w brzuchu czy nie to czlowiek szaleje z nerwow

mamy czas na wyzdrowienie do wtorku
jak wczesniej cos bedzie sie dzialo mamy zglosic sie do szpitala :-(
chodzi blady, ale lobuzuje jak zdrowy
na to zawsze ma sile

Roni Dużo zrówka życzę. :)
Jeśli chodzi o ruchy to ja już czuję ale w poprzednim tygodniu też mi się wydawało że to jelita a to młody był. Czuję narazie tak słabiutko i najczęsciej wieczorem.
Sama nadal chodzę po scianach jak nie czuję przez cały dzień nic. Wiem że na to jeszcze czas ale moja głowa ma inne zdanie :)
Doskonale rozumiem te wszystkie niepokoje. Jedyne co zostaje to je od siebie odpędzać. Mi pomaga mąż bo on widzi po mojej minie ze mi sie coś już w głowie kluje a że jesteśmy po wcześniejszych przejściach wie że będę panikować. Kocham go za to bardzo.
Acha i jutro idę na usg genetyczne. (standard udaję że sie nie denerwuję wogóle)) i mam nadzieję że dowiem się czy nasz pasożyt to będzie dziewczyna (imię Iga nadal nie przyjęcia przez męża :( ) czy też facet.

Trzymajcie kciuki. Jak tylko będę po to się pochwalę

ps. Uśmiechu życzę wszystkim fasolkowym dziewczynom :tak:

reklama
ptaszyna napewno wszystko bedzie dobrze! trzymam kciuki i postaraj sie nie denerwowac ;-) (wiem ze to nie mozliwe hehe)
ja chcialam Ide i maz tez sie nie zgodzil ;-)

Do góry