Błyskawiczna fasolka po bretońsku
§ pętko kiełbasy
§ 1 cebula
§ 2 łyżki oliwy
§ puszka fasolki czerwonej
§ puszka fasolki białej
§ puszka pomidorów (ok. 400 g)
§ 1/3-1/2 szklanki wody
§ 1-2 łyżeczki majeranku
§ pieprz do smaku
W większym rondelku podsmażyć na oleju kiełbasę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę zesmażyć. Wlać ½ szklanki wody, dodać odcedzoną fasolę i pomidory z puszki wraz zalewą. Doprawić majerankiem i pieprzem. Gotować na małym ogniu ok. 30-40 min. aż do zgęstnienia. Podawać z pieczywem.
§ pętko kiełbasy
§ 1 cebula
§ 2 łyżki oliwy
§ puszka fasolki czerwonej
§ puszka fasolki białej
§ puszka pomidorów (ok. 400 g)
§ 1/3-1/2 szklanki wody
§ 1-2 łyżeczki majeranku
§ pieprz do smaku
W większym rondelku podsmażyć na oleju kiełbasę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę zesmażyć. Wlać ½ szklanki wody, dodać odcedzoną fasolę i pomidory z puszki wraz zalewą. Doprawić majerankiem i pieprzem. Gotować na małym ogniu ok. 30-40 min. aż do zgęstnienia. Podawać z pieczywem.