anka-skakanka
Fanka BB :)
A ja dziś ulepiłam pyzy z mięsem
wkleję przepis na super zapiekankę z kapusty.Smakowała mojemu mężowi, chrześniakowi i nawet teściowi (wszyscy trzej nienawidzą białej kapusty
)
[FONT=&] Zapiekanka z bia[/FONT][FONT=&]l[/FONT][FONT=&]ej kapusty z kurczakiem [/FONT]
[FONT=&]SKLADNIKI: [/FONT]
· [FONT=&]1 młoda kapusta[/FONT]
· [FONT=&]2 filety z kurczaka[/FONT]· [FONT=&]10 dkg boczku pokrojonego w paseczki lub kostkę[/FONT]
· [FONT=&]5 dkg sera żółtego[/FONT]
· [FONT=&]2 cebule[/FONT]
· [FONT=&]sól, pieprz, vegeta, sos sojowy, papryka w proszku, olej,[/FONT]
· [FONT=&]koperek, natka pietruszki,[/FONT]
· [FONT=&]2-3 łyżki majonezu[/FONT]
· [FONT=&]200 ml. śmietany 30%[/FONT]
· [FONT=&]1 łyżka mąki[/FONT]
· [FONT=&]1 łyżka ketchupu[/FONT]
[FONT=&]PRZYGOTOWANIE:[/FONT]
[FONT=&]Mięso pokroić na płaskie kotlety i delikatnie rozbić. Zrobić marynatę z oleju ,sosu sojowego, soli, pieprzu, papryki w proszku dokładnie wymieszać i włożyć do niej mięso odstawić na bok. Kapustę poszatkować drobno, dodać posiekaną natkę i koperek, wymieszać. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoty kolor. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem i układać w nim kolejno poszatkowaną kapustę, na kapustę rozłożyć równomiernie usmażoną cebulkę i połowę boczku, na to wyłożyć surowe mięso z marynaty, mięso posmarować majonezem. Całość zalać śmietaną wymieszaną z mąką i ketchupem, posypać startym żółtym serem, natką, koperkiem i resztą krojonego boczku. Można na wierzch położyć gdzieniegdzie kleksy majonezu. Piec w temperaturze 180-200 stopni ok 50- 60 minut[/FONT]

wkleję przepis na super zapiekankę z kapusty.Smakowała mojemu mężowi, chrześniakowi i nawet teściowi (wszyscy trzej nienawidzą białej kapusty

[FONT=&] Zapiekanka z bia[/FONT][FONT=&]l[/FONT][FONT=&]ej kapusty z kurczakiem [/FONT]
[FONT=&]SKLADNIKI: [/FONT]
· [FONT=&]1 młoda kapusta[/FONT]
· [FONT=&]2 filety z kurczaka[/FONT]· [FONT=&]10 dkg boczku pokrojonego w paseczki lub kostkę[/FONT]
· [FONT=&]5 dkg sera żółtego[/FONT]
· [FONT=&]2 cebule[/FONT]
· [FONT=&]sól, pieprz, vegeta, sos sojowy, papryka w proszku, olej,[/FONT]
· [FONT=&]koperek, natka pietruszki,[/FONT]
· [FONT=&]2-3 łyżki majonezu[/FONT]
· [FONT=&]200 ml. śmietany 30%[/FONT]
· [FONT=&]1 łyżka mąki[/FONT]
· [FONT=&]1 łyżka ketchupu[/FONT]
[FONT=&]PRZYGOTOWANIE:[/FONT]
[FONT=&]Mięso pokroić na płaskie kotlety i delikatnie rozbić. Zrobić marynatę z oleju ,sosu sojowego, soli, pieprzu, papryki w proszku dokładnie wymieszać i włożyć do niej mięso odstawić na bok. Kapustę poszatkować drobno, dodać posiekaną natkę i koperek, wymieszać. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoty kolor. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem i układać w nim kolejno poszatkowaną kapustę, na kapustę rozłożyć równomiernie usmażoną cebulkę i połowę boczku, na to wyłożyć surowe mięso z marynaty, mięso posmarować majonezem. Całość zalać śmietaną wymieszaną z mąką i ketchupem, posypać startym żółtym serem, natką, koperkiem i resztą krojonego boczku. Można na wierzch położyć gdzieniegdzie kleksy majonezu. Piec w temperaturze 180-200 stopni ok 50- 60 minut[/FONT]