reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ja nie mam rozstępów po ostatniej ciąży. Mało przytyłam z racji cukrzycy ciążowej (bardzo się pilnowałam, podjadać się też nie da, bo je się regularnie i co chwilę bada cukry). Smarowałam się głównie jakimiś tanimi olejkami z Rossmana. Nie wiem czy je nadal produkują.

U mnie z żołądkiem lepiej (już tak nie mdli), za to żeby nie było za dobrze, to mi głowa pękała wczoraj wieczorem. Bez paracetamolu nie dało rady.

Moja waga dziś oszalała, minus 2 kg. A jem normalnie, za dwoje a nawet za 3 ... Nie wymiotuje nie mam mdłości. I już znowu zaczynam się martwić masakra...

Powiem Wam że ta ciąża to jest roller coster. Ja jakiś wielkich objawów nie mam generalnie trochę mdłości na czczo, zmęczenie i problemy ze spaniem w nocy. Ale już dzisiaj jakoś nie miałam mdłości rano i już się zastanawiam czy jest ok. Choć w nocy od 3 rano prawie nie spałam xd Dobrze że jutro USG i będę wiedziała czy wszystko w porządku 🤞✊

Ja też się ciągle zastanawiam czy wszystko ok, tak naprawdę to spokojna jestem tylko jeden wieczór po wizycie u lekarza 🙈
Czytałam że beta największy poziom osiąga 8-10 tydzień a później spada szybko nawet o 35% (po dwóch dniach) więc jest nadzieja że jak skończymy 10 tydzień to się naprawdę lepiej poczujemy

Ja też ciągle myślę czy wszystko ok. Mdłości minęły, bóle brzucha też i wiadomo że od razu przychodzi zastanowienie dlaczego 🙈 w pierwszej ciąży też tak nagle minęło wszystko ale trochę później, jak kończył się 1 trymestr. A teraz tak szybko jakoś 🙈

Zostanę tutaj z Wami 🙂 wątku nie chce prowadzić, a może urodzę w lipcu 🙂
Jestem spokojniejsza, bo lekarka zleciła mi zrobienie bety. Co prawda po 24h, a nie 48h i przyrost po 24h jest aż 178%. Powiedziała, że super wynik. W przyszłym tygodniu wizyta prywatna i na NFZ. Widziałam, że pisałyście, że niektóre z Was będą chodzić prywatnie i na NFZ. Też tak planuję, tylko tak mi głupio że tu i tu. Da się tak bez informowania?😃
Ja jednak mam objawy. To co brałam za brak objawu, to jednak objaw. Jestem cały czas pełna i nie mam kompletnie ochoty na jedzenie. Jak myślę o słodyczach, to aż coś mi się robi. Wciskam w siebie jedzenie. Przed zajściem w ciążę jadłam regularnie 4 posiłki, a teraz też chciałabym się tego trzymać, ale jest ciężko.

Zostanę tutaj z Wami 🙂 wątku nie chce prowadzić, a może urodzę w lipcu 🙂
Jestem spokojniejsza, bo lekarka zleciła mi zrobienie bety. Co prawda po 24h, a nie 48h i przyrost po 24h jest aż 178%. Powiedziała, że super wynik. W przyszłym tygodniu wizyta prywatna i na NFZ. Widziałam, że pisałyście, że niektóre z Was będą chodzić prywatnie i na NFZ. Też tak planuję, tylko tak mi głupio że tu i tu. Da się tak bez informowania?😃
Ja jednak mam objawy. To co brałam za brak objawu, to jednak objaw. Jestem cały czas pełna i nie mam kompletnie ochoty na jedzenie. Jak myślę o słodyczach, to aż coś mi się robi. Wciskam w siebie jedzenie. Przed zajściem w ciążę jadłam regularnie 4 posiłki, a teraz też chciałabym się tego trzymać, ale jest ciężko.
Minie. Też miałam tak.na samym początku. Ciężkość. Jadłam jakby z pamięci bo musiałam

reklama
A co do rozstępów, to słyszałam, że to genetyka. Mi na brzuchu w pierwszej ciąży nie wyskoczył ani jeden. Jedynie na piersiach po jednym. Za często się nie smarowałam, bo mam problem z regularnością. A brzuch miałam, jakbym miała tak trojaczki 😃

Do góry