reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja nie mam rozstępów po ostatniej ciąży. Mało przytyłam z racji cukrzycy ciążowej (bardzo się pilnowałam, podjadać się też nie da, bo je się regularnie i co chwilę bada cukry). Smarowałam się głównie jakimiś tanimi olejkami z Rossmana. Nie wiem czy je nadal produkują.

U mnie z żołądkiem lepiej (już tak nie mdli), za to żeby nie było za dobrze, to mi głowa pękała wczoraj wieczorem. Bez paracetamolu nie dało rady.

reklama
Moja waga dziś oszalała, minus 2 kg. A jem normalnie, za dwoje a nawet za 3 ... Nie wymiotuje nie mam mdłości. I już znowu zaczynam się martwić masakra...

Powiem Wam że ta ciąża to jest roller coster. Ja jakiś wielkich objawów nie mam generalnie trochę mdłości na czczo, zmęczenie i problemy ze spaniem w nocy. Ale już dzisiaj jakoś nie miałam mdłości rano i już się zastanawiam czy jest ok. Choć w nocy od 3 rano prawie nie spałam xd Dobrze że jutro USG i będę wiedziała czy wszystko w porządku 🤞✊

Ja też się ciągle zastanawiam czy wszystko ok, tak naprawdę to spokojna jestem tylko jeden wieczór po wizycie u lekarza 🙈
Czytałam że beta największy poziom osiąga 8-10 tydzień a później spada szybko nawet o 35% (po dwóch dniach) więc jest nadzieja że jak skończymy 10 tydzień to się naprawdę lepiej poczujemy

Ja też ciągle myślę czy wszystko ok. Mdłości minęły, bóle brzucha też i wiadomo że od razu przychodzi zastanowienie dlaczego 🙈 w pierwszej ciąży też tak nagle minęło wszystko ale trochę później, jak kończył się 1 trymestr. A teraz tak szybko jakoś 🙈

Zostanę tutaj z Wami 🙂 wątku nie chce prowadzić, a może urodzę w lipcu 🙂
Jestem spokojniejsza, bo lekarka zleciła mi zrobienie bety. Co prawda po 24h, a nie 48h i przyrost po 24h jest aż 178%. Powiedziała, że super wynik. W przyszłym tygodniu wizyta prywatna i na NFZ. Widziałam, że pisałyście, że niektóre z Was będą chodzić prywatnie i na NFZ. Też tak planuję, tylko tak mi głupio że tu i tu. Da się tak bez informowania?😃
Ja jednak mam objawy. To co brałam za brak objawu, to jednak objaw. Jestem cały czas pełna i nie mam kompletnie ochoty na jedzenie. Jak myślę o słodyczach, to aż coś mi się robi. Wciskam w siebie jedzenie. Przed zajściem w ciążę jadłam regularnie 4 posiłki, a teraz też chciałabym się tego trzymać, ale jest ciężko.

Zostanę tutaj z Wami 🙂 wątku nie chce prowadzić, a może urodzę w lipcu 🙂
Jestem spokojniejsza, bo lekarka zleciła mi zrobienie bety. Co prawda po 24h, a nie 48h i przyrost po 24h jest aż 178%. Powiedziała, że super wynik. W przyszłym tygodniu wizyta prywatna i na NFZ. Widziałam, że pisałyście, że niektóre z Was będą chodzić prywatnie i na NFZ. Też tak planuję, tylko tak mi głupio że tu i tu. Da się tak bez informowania?😃
Ja jednak mam objawy. To co brałam za brak objawu, to jednak objaw. Jestem cały czas pełna i nie mam kompletnie ochoty na jedzenie. Jak myślę o słodyczach, to aż coś mi się robi. Wciskam w siebie jedzenie. Przed zajściem w ciążę jadłam regularnie 4 posiłki, a teraz też chciałabym się tego trzymać, ale jest ciężko.
Minie. Też miałam tak.na samym początku. Ciężkość. Jadłam jakby z pamięci bo musiałam

A co do rozstępów, to słyszałam, że to genetyka. Mi na brzuchu w pierwszej ciąży nie wyskoczył ani jeden. Jedynie na piersiach po jednym. Za często się nie smarowałam, bo mam problem z regularnością. A brzuch miałam, jakbym miała tak trojaczki 😃

reklama
Ja byłam wczoraj u swojego lekarza w przychodni w szpitalu bo też tam przyjmuje. Poszłam po skierowanie na mocz ( bo do prenatalnych kazał mi zrobić tylko mocz) dalej się upiera ze pappa jest niepotrzebna jeśli wyjdzie ok USG. I mówię do niego ze dreptam do 17go. A on ze na spokojnie bez nerwów, ze najniebezpieczniejszy czas już minął. Ale weź tu człowieku się nie denerwuj. Czekam na ta umowę żeby iść na l4 , dziś kierowniczka była o 7 rano, a ja byłam na 10 więc się minęłysmy. Tak więc kolejny tydzień czekania.

Do góry