reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Wtrącę się:)
Tak jest u wieloródek. No ale chyba na późniejszym trochę etapie bo zarodek jest jeszcze w macicy , nie przemieści się tak szybko do góry, tzn nie urośnie :)
Ciąża 5, ale ja mam rozejście mięśnia prostego brzucha i niestety mięśnie nie trzymają, odrazu leci. I progesteron tak na mnie działać przed okresem też mi zawsze brzuch magicznie rośnie. Ale ogólnie w ciąży donoszonej to wyglądałam jakbym conajmniej trojaczki miała.
Więc ja zazdroszczę dziewczynom z małymi brzuszkami bo wiem że po porodzie szybko wrócą do formy

Ciąża 5, ale ja mam rozejście mięśnia prostego brzucha i niestety mięśnie nie trzymają, odrazu leci. I progesteron tak na mnie działać przed okresem też mi zawsze brzuch magicznie rośnie. Ale ogólnie w ciąży donoszonej to wyglądałam jakbym conajmniej trojaczki miała.
Więc ja zazdroszczę dziewczynom z małymi brzuszkami bo wiem że po porodzie szybko wrócą do formy
Też tak miałam w 2 ciąży. W 5 miesiącu myśleli, że zaraz rodzę... bliźniaki.
Mi też do dzisiaj brzuch został a 15 miesięcy po porodzie już jestem a należę do szczupłych osób 🤷‍♀️
I genetyka nie zadziałała bo moja Mamcia ma Nas 6stke a brzuch płaski jak nie wiem.

Ja rano wstaje mam brzuch w miarę, a jak zjem juz śniadanie i cokolwiek jeszcze to w tym momencie wyglądam tak, a na wieczór jeszcze większy. Zakładam luzne bluzki do pracy bo w ostatnim czasie schudłam 25 kg i zawsze miałam w miarę płaski brzuch, więc myślę że szybko by się zorientowali

Załączniki

• 75c98622-7b55-4506-9d3d-e19b4e6a8fa4.jpeg
    75c98622-7b55-4506-9d3d-e19b4e6a8fa4.jpeg
    53,1 KB · Wyświetleń: 77
Ja rano wstaje mam brzuch w miarę, a jak zjem juz śniadanie i cokolwiek jeszcze to w tym momencie wyglądam tak, a na wieczór jeszcze większy. Zakładam luzne bluzki do pracy bo w ostatnim czasie schudłam 25 kg i zawsze miałam w miarę płaski brzuch, więc myślę że szybko by się zorientowali
Też mam podobny i rano też już nie mam takiego płaskiego brzucha.

Mi to został brzuch jeszcze po pierwszej ciąży.
Co do mówienia o ciąży to ja się wstrzymuje do prenatalnych, na ten moment wie oczywiście mąż i koleżanki tutaj z forum ;)

Też tak miałam w 2 ciąży. W 5 miesiącu myśleli, że zaraz rodzę... bliźniaki.
Mi też do dzisiaj brzuch został a 15 miesięcy po porodzie już jestem a należę do szczupłych osób 🤷‍♀️
I genetyka nie zadziałała bo moja Mamcia ma Nas 6stke a brzuch płaski jak nie wiem.
No właśnie moja mama też taka chudzinka, i w ciąży maleńki brzuszek i też myślałam że tak będę miała a tu klops 😅

reklama
Ja w tym roku schudłam 7-8 kg. Brzuch byłby ładny gdybym jakieś ćwiczenia robiła, a przy zajmującej córce (nieskończona mamoza) i pracy jedynie dieta mi wyszła. Dobrze że to jesień/zima, to się ukryje pod bluzą czy swetrem jak coś się pokaże.

Do góry