38+0 sn 3330 gr. Ale ja bałam się wywoływania i korzystałam z domowych sposobów i mi wody odeszły. Potem oksycytyna w szpitalu. Ale to był czas COVID+ i u nas w szpitalu oddzielali dzieci od matek pozytywnych więc wolałam nie iść na wywołanie wcześniejMnie też już ciężko ją o 21 już leżę z dziewczynkami bo jestem mega zmęczona.A ile ważyła córka po urodzeniu i w którym tygodniu urodzilaś?
Ja mogę już urodzić za 7 tygodni czyli tydzień wczy niż planowałam 7.07już nie mogę się doczekać
reklama
Wbrew pozorom całkiem szybko zleciało.... najpierw mówiłam, że byle do wiosny, do wielkanocy... a to już prawie czerwiec Właśnie zjadłam lody i córka oszalała z radościJa w dzień energii mam calkiem sporo ale wieczorami padam. I zauważyłam że chodzenie po schodach mnie męczy bardziej. A nad ranem skurcze nóg . Tak Was dzisiaj czytam i zaczynam sobie uświadamiać że nasze rozwiązania juzcalkuem niedługo. Bardzo szybko ten czas uciekap
Tak bardzo szybko zaraz będzie czerwiec i będziemy odliczać dni.Ja dzisiaj zamówiłam brakujące rzeczy dla małej z apteki i pieluszki muślinowe i dla siebie lubiłam spodenki ciążowe krótkie i kilka bluzeczek takich do karmienia na ramiączkachWbrew pozorom całkiem szybko zleciało.... najpierw mówiłam, że byle do wiosny, do wielkanocy... a to już prawie czerwiec Właśnie zjadłam lody i córka oszalała z radości
Też mam dzisiaj zamiar ogarnąć aptekę, zrobiłam w końcu pranie ciuszkówTak bardzo szybko zaraz będzie czerwiec i będziemy odliczać dni.Ja dzisiaj zamówiłam brakujące rzeczy dla małej z apteki i pieluszki muślinowe i dla siebie lubiłam spodenki ciążowe krótkie i kilka bluzeczek takich do karmienia na ramiączkach
Tak bardzo szybko zaraz będzie czerwiec i będziemy odliczać dni.Ja dzisiaj zamówiłam brakujące rzeczy dla małej z apteki i pieluszki muślinowe i dla siebie lubiłam spodenki ciążowe krótkie i kilka bluzeczek takich do karmienia na ramiączkach
Dziewczyny, podzielcie się swoją listą zakupów z apteki Jestem zielona właściwie w każdym temacieTeż mam dzisiaj zamiar ogarnąć aptekę, zrobiłam w końcu pranie ciuszków
Ja zamówiłam gaziki sterylne do przemywania pępka,octemisept do dezynfekcji i Wit D3 a tak to nic więcej w sumie nie potrzeba .Do odsysania latarki narażone kupuje zawsze można kupić a będzie lata to mam nadzieję że nie będzie potrzebny.Termometr mam .Dziewczyny, podzielcie się swoją listą zakupów z apteki Jestem zielona właściwie w każdym temacie
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
U mnie też, w 31tc poprzedniej miałam miednicowe ułożenie a w 36 główkowe, a w tej ciąży już w 20tyg było główkoweDziecko może się nawet w 36 tygodniu obrócić u mojej koleżanki tak było.
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
Powiem Wam, że ja na 4 piętrze bez windy muszę nie raz na rękach wnosić córkę co ma 1,5r a druga 3,5l idzie obok jeszcze parę miesięcy temu mała sama wchodziła, a teraz znów się leniuszek z niej zrobił a u mnie już 30tcNie dziwię się. Jak się ma pomoc na co dzień, miszka się w domu lub w bloku z windą to jeszcze jakoś da się ogarnąć pewnie
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
U mnie wcześniej w połowie ciąży było na przedniej a potem na tylnej, podobno to normalne, że się przemieszczaMoja córa też się kręci jak szalona, też myślałam, że zmieniła położenie, ale ona gotowa do wyjścia W sumie od początku leży główką w dół Na szczęście szyjka długa i zamknięta
My dziś zamówiliśmy wózek, fotelik i dostawkę do łóżka W weekend zamawiamy łóżeczko do pokoju małej. Zostało mi dokupić kokon, trochę pieluszek, drugi ręcznik, otulacz, wanienkę i rzeczy do pielęgnacji No i jeszcze czeka nas mały remont wejściówki, rok temu się przeprowadziliśmy i została nam tylko wejściówka i taras. Taras zostawiamy na przyszły rok, ale wejście do domu zrobić musimy
Mam takie pytanie... całą ciążę miałam łożysko na tylnej ścianie a teraz jest z przodu. Lekarz mówi, że dopóki nie jest przodujące to ok, ale zdziwiłam się, że się przemieściło. Jak z tym u was?
reklama
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
Ładne te sukieneczki pewnie szybko zrzucisz, a to pierwsza ciąża? ja w pierwszej zaczynam mając 60kg,na koniec 73kg, a w drugiej z 55kg doszło do 68kg przy czym w drugiej miałam do 32tc +5kg a potem nagle taki skok. W obecnej ciąży też z 55kg zaczęłam i mam w 30tc 59-60kg,wiec do końca pewnie znów dojdę jeszcze te 8kgCześć dziewczyn
Tak u mnie również tez żołądek jest ściśnięty i kwasy podchodzą do góry ale to tak od około 20 tygodnia. Myślałam że to ja jestem jakaś inna ale widzę że niw jestem sama Jestem po wizytach. Wczoraj miałam u specjalisty. Ta wizyta bardzo mnie uspokoiła ponieważ waga malutkiej wzrosła w dwa tygodnie o prawie 700g wiec albo to poprzednim razem był błąd systemu albo malutka tak przybrała Wody płodowe również wróciły do normalnego poziomu i są w normie. Dzisiaj mój prowadzący ginekolog potwierdził ta wagę wiec jestem już mega spokojniejsza Obecnie 33 tydzień i według wczorajszych badań u specjalisty malutka ma 1800g a u mamusi plus 20kg nie mam pojęcia jakim cudem ale cóż genów nie oszuka Dziewczyny jak wasze samopoczucie i wyniki mam nadzieje że u was wszystko dobrze
Byłam dzisiaj na zakupach i upolowała w Hm śliczna dwie fajne sukienki plus jedna w C&A może komuś się spodoba. Ps. W Primarku również są bardzo fajne i mega wygodne oraz dużo tańsze ale niestety nie trafiłam z rozmiarem, wzięłam za duże