reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

U mnie dziś trochę spadek energii, ale to może ze względu na pogodę. Zastanawiam się, czy w każdej ciąży bada się antygen HBs? Ta wartość się zmienia w ciągu życia? 😉 Wystarczy wynik z poprzedniej ciąży, czy to jest taka rzecz, jak np HCV i HIV, które powinno się sprawdzać w każdej ciąży?
Hej, co do HBs to ja jestem w pierwszej ciąży, w 1 trymestrze robiłam wyniki I byly ujemne, teraz lekarz kazał mi powtorzyc w 32tc.
Hej ja już po wizycie wszystko dobrze nie muszę już brać żelaza gin powiedział że witaminy wystarcza .😁Malutka waży 1950😍 a jestem 31+1 więc klocuszrk rośnie.I jeszcze dobra wiadomość że mogę mieć już cesarkę w 38+ nie jak kiedyś 39 +.Przytyłam 800gram🙊tyle co malutka .Następna wizyta za miesiąc a potem co dwa tygodnie.
Super 🩷 bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i Twoja córa tak rośnie 😊 Jak ty to robisz, że tak mało przybierasz na wadze? 😆

reklama
Hej, co do HBs to ja jestem w pierwszej ciąży, w 1 trymestrze robiłam wyniki I byly ujemne, teraz lekarz kazał mi powtorzyc w 32tc.

Super 🩷 bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i Twoja córa tak rośnie 😊 Jak ty to robisz, że tak mało przybierasz na wadze? 😆
Sama jestem w szoku że nic nie tyje tylko w mała wszystko idzie.To chyba przez to że mam tyle roboty przy dzieciach.2 razy dziennie spacerek do przedszkola do szkoly i w domu ciągle na nogach więc chyba dlatego nie mam jak przytyć 😆😆.

Mała jest głową w dół dlatego tak mi ciężko ,łożysko na tylniej ścianie.😏
U mnie młody też głową w dół i wieczorami maraton kopania i rozciągania....:/. U mnie w 31+2 nie całe 1800 gr. Idzie łeb w łeb z siostrą. Mam nadzieję że urodzę w podobnym terminie i waga będzie oscylować w takich samych granicach.

Wieczorami już mi ciężko, cały czas bym spała ;/

U mnie młody też głową w dół i wieczorami maraton kopania i rozciągania....:/. U mnie w 31+2 nie całe 1800 gr. Idzie łeb w łeb z siostrą. Mam nadzieję że urodzę w podobnym terminie i waga będzie oscylować w takich samych granicach.

Mnie też już ciężko ją o 21 już leżę z dziewczynkami bo jestem mega zmęczona.A ile ważyła córka po urodzeniu i w którym tygodniu urodzilaś?
Ja mogę już urodzić za 7 tygodni 😏 czyli tydzień wczy niż planowałam 7.07😁już nie mogę się doczekać 🙂

U mnie też główka w dole, czasem man wrażenie, że plywa po całym brzuszku jak widzę te wybrzuszenia😆 Momebyami nieprzyjemne i bolesne, ale z drugiej strony cieszę się, że ją czuję 🩷
Mnie też już ciężko ją o 21 już leżę z dziewczynkami bo jestem mega zmęczona.A ile ważyła córka po urodzeniu i w którym tygodniu urodzilaś?
Ja mogę już urodzić za 7 tygodni 😏 czyli tydzień wczy niż planowałam 7.07😁już nie mogę się doczekać 🙂
Ja w ciągu ostatnich 2-3 dni nie mogę narzekać na brak sił. W czwartek zaliczyłam dłuuugi spacer, byłam chyba 3-4h na dworze. Wczoraj zajmowałam się dzieckiem kuzynki i też zleciał nam czas na spacerze i zabawie, a potem zajęłam się ogródkiem tzn. coś tam podlewałam, marudziłam mężowi i tacie, co gdzie przesadzić, co wyciąć 😂
Też chciałabym urodzić 07.07 🩷 Termin porodu wg usg mam na 27.07, ale gdyby było cc to przy wysokim ryzyku stanu przedrzucawkowego i ryzyku zahamowania wzrostu dzidzi może wskazane będzie wcześniejsze rozwiązanie 😊

U mnie też główka w dole, czasem man wrażenie, że plywa po całym brzuszku jak widzę te wybrzuszenia😆 Momebyami nieprzyjemne i bolesne, ale z drugiej strony cieszę się, że ją czuję 🩷

Ja w ciągu ostatnich 2-3 dni nie mogę narzekać na brak sił. W czwartek zaliczyłam dłuuugi spacer, byłam chyba 3-4h na dworze. Wczoraj zajmowałam się dzieckiem kuzynki i też zleciał nam czas na spacerze i zabawie, a potem zajęłam się ogródkiem tzn. coś tam podlewałam, marudziłam mężowi i tacie, co gdzie przesadzić, co wyciąć 😂
Też chciałabym urodzić 07.07 🩷 Termin porodu wg usg mam na 27.07, ale gdyby było cc to przy wysokim ryzyku stanu przedrzucawkowego i ryzyku zahamowania wzrostu dzidzi może wskazane będzie wcześniejsze rozwiązanie 😊
Tak masz szansę bo właśnie lekarz mi mówił że jeżeli dziecko nie przybiera już tzn.ze łożysko jest nie wydolne to trzeba ciążę szybciej zakonczyć🙂

Tak masz szansę bo właśnie lekarz mi mówił że jeżeli dziecko nie przybiera już tzn.ze łożysko jest nie wydolne to trzeba ciążę szybciej zakonczyć🙂
No to zobaczymy co nam powie na wizycie😊 Dziś czuję się jakbym nie była w ciąży, tylko przytyła 😅 Udanej soboty dziewczyny!

reklama
Ja w dzień energii mam calkiem sporo ale wieczorami padam. I zauważyłam że chodzenie po schodach mnie męczy bardziej. A nad ranem skurcze nóg . Tak Was dzisiaj czytam i zaczynam sobie uświadamiać że nasze rozwiązania juzcalkuem niedługo. Bardzo szybko ten czas uciekap🥰

Do góry