reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja miałam 6 porodów naturalny i ostatnia cesarka bo już nie chciałam rodzic naturalnie .Po cesarce super nic mnie nie bolało jak wróciłam do domu to już sprzątałam także naprawdę to był najlepszy poród w moim przypadku.Teraz boje się trochę bo ponoć kolejna jest bardziej odczuwalna.

Pierwsze cięcie jest okej ale drugie boli mocniej i dłużej się goi. Po pierwszej aktywna bylam niemal od ręki, a druga dała mi w kość miesiąc. Powodzenia, jestem również lipcową mamą, ale z 2022. 🙂

Ja też mam uzywany wózek firmy xlander w kolorze czarnym i też z tego samego powodu pół roku max i wózek mały trzeba przerzucać się na spacerówkę nie szaleje juz tak jak przy 1 dziecku i wiele rzeczy wydaje mi się zbędnych
Mam X-lander xmove, używam intensywnie od prawie 2.5 roku. Idealna do miasta, e góry, do lasu czy nad morze. Mam tez mniejszą spacerówkę na wyjazdy samolotem, do samochodu jak jedziemy na zakupy i mimo wszystko X-lander xmove to cudo. Polecam. Gondola duża, spacerówka duża, kosz na zakupy świetny.

Hej dziewczyny, ja po pierwszym cięciu czułam się w porządku. Szybciutko doszłam do siebie, blizny nie czułam wcale. Jak poszłam na kontroli do mojego gin po połogu to stwierdził że gdyby nie cięcie na brzuchu to na macicy niektórzy by nie zauważyli blizny bo ładnie zszyte i się dobrze zagoiło. Teraz nie odczuwam żadnych boli związanych z blizną. A jak rodzic będę to nie wiem ale jeżeli będzie taka możliwość to chyba spróbuję naturalnie zwłaszcza że tum razem malutka ma być drobna. Ale to zobaczymy ;)

Hej dziewczyny, ja po pierwszym cięciu czułam się w porządku. Szybciutko doszłam do siebie, blizny nie czułam wcale. Jak poszłam na kontroli do mojego gin po połogu to stwierdził że gdyby nie cięcie na brzuchu to na macicy niektórzy by nie zauważyli blizny bo ładnie zszyte i się dobrze zagoiło. Teraz nie odczuwam żadnych boli związanych z blizną. A jak rodzic będę to nie wiem ale jeżeli będzie taka możliwość to chyba spróbuję naturalnie zwłaszcza że tum razem malutka ma być drobna. Ale to zobaczymy ;)
A skąd takie przypuszczenia, że ma być drobna? 😊

A skąd takie przypuszczenia, że ma być drobna? 😊
Ostatnio na połówkowym miała 400 g pani doktor popatrzyla na wszystkie pomiary i na tej podstawie stwierdziła, mój gin też na istatnuej wizycie mówił że rośnie sobie w sam raz nie odbiega w górę. Mój syn na tym etapie już był większy miał pomiary mniej więcej o 1.5tyg większe niż wskazywała na to sama zapłodnienia 🙂

Ostatnio na połówkowym miała 400 g pani doktor popatrzyla na wszystkie pomiary i na tej podstawie stwierdziła, mój gin też na istatnuej wizycie mówił że rośnie sobie w sam raz nie odbiega w górę. Mój syn na tym etapie już był większy miał pomiary mniej więcej o 1.5tyg większe niż wskazywała na to sama zapłodnienia 🙂
To chyba całkiem dobra waga u nas w 20+4 ważyła 330g ale doktor mówił że wszystko jest ok. W poprzednich ciążach syn ważyła 3200 A córka 3400 mam nadzieję że tym razem waga będzie podobna.

Tak w serduszku. Dzisiaj miałam wizytę u mojego ginekologa i faktycznie potwierdził żeby się nie przejmować. Bo to objaw współtowarzyszący więc jeśli miałoby być coś nie tak to też inne rzeczy by wyszły - wiec tego się trzymamy 🙂
U mnie lekarz mówi, że kropeczka w sercu to wynik jakiejś infekcji, którą przeszłam na początku ciąży. Poza kropką budowa I praca serca są ok, ale dla pewności pójdziemy jeszcze na echo serca :)
Hej dziewczyny ja jutro mam połowkowe .Wiecie może ile ważyły wasze maluszki w 21 tygodniu.
Pozdrawiam 🙂
U mnie wczoraj 20tc+5 Mała ważyła 371g :)

reklama
U mnie lekarz mówi, że kropeczka w sercu to wynik jakiejś infekcji, którą przeszłam na początku ciąży. Poza kropką budowa I praca serca są ok, ale dla pewności pójdziemy jeszcze na echo serca :)

U mnie wczoraj 20tc+5 Mała ważyła 371g :)
Super że wszystko dobrze z serduszkiem. Ja też bym zrobiła echo dla swojego spokoju

Do góry