reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
U mnie na NFZ nie dają ani teczki, ani wyników, nawet foto usg nie. Jest tylko ksiazeczka gdzie po wizycie uzupełnia położna: wyniki niektóre, waga moja i tydzień. A usg to telefonem foto robiłam bo bym nawet nie miała.
Ja prowadzę na NFZ i tez na początku martwiłam się ze nie mam fotek bo chciałam partnerowi pokazać ale jak bobo zaczęło wyglądać jak dziecko i nabierać ludzkich kształtów to sama mówiła ze będzie teraz robić jedno specjalnie dla mnie tak żeby było widać dobrze, kartę ciazy mam jedna mała dla siebie tam wpisuje wyniki badań a ona ma w teczce mojej taka większa i tam już się bardziej rozpisuje .

Ja mam grupę krwi ARh+ i jak lekarzowi powiedziałam że + to już nawet go nie interesowało jaką ma mąż. Więc możliwe że konflikt może być dopiero wtedy jak kobieta ma - a ojciec + ale nie jestem pewna na 100% bo wsumie jak mój lekarz powiedział że jest ok to nawet nie zagłębiałam tematu
Chyba tak jest costam czytałam gor3ej jak mama ma -

Właśnie dzisiaj czytałam o pulsie, ze w drugim trymestrze serce matki zaczyna szybciej bić o dodatkowe 10/20 uderzeń na minutę, może dlatego :)
Mi się wydaje ze w ciazy wg matka ma większe bo ja jestem niskocisnieniowcem nawet tabletki mam na receptę żeby je podwyższyć bo jak mam 100 to u mnie wysokie, ale w ciazy to ciagle ponad 100 ok 120 czy to u lekarza czy w domu

Chyba tak jest costam czytałam gor3ej jak mama ma -
Tak właśnie jest. Jak pokazałam mojej kartkę z oznaczona grupa krwi 0+ to powiedziała że mąż już nie musi oznaczać skoro ja mam + . Mąż akurat miał oznaczana wcześniej do pracy i ma taką samą jak moja. Jak bylam w szpitalu z poronieniem to też powiedzieli że skoro ja mam grupę dodatnia to jest ok i nie trzeba już nic podawać obojętnie jaka by miał mąż.

Mi wyszła taka (potwierdzona później), narzeczony ma 0RH-
Czyli Ok?

Załączniki

• IMG_3679.jpeg
    IMG_3679.jpeg
    161,7 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry