Tylko 2.5kg zazdro, ja w sumie odkąd wiem że jestem (późno się skapłam) przytyłam już 3kg. Mogę max 10, chodź chce max 8. Czekam na lato to będę się więcej ruszać.Zapytam swojego gin ale dopiero w lutym mam wizytę. Niby 15tydz i 2,5kg to nie tragedia ale jakoś patrzę na siebie to widzę "Muminka". A co do teczki to ja dostaję wszystkie wyniki badań i USG.
reklama
Agat97
Aktywna w BB
Oo tak! U mnie w firmie też ludzie przychodzą do pracy chorzy i myślą że jest to godne pochwały, bo są skłonni do poświęceń dla firmy... jakie to głupie. Nawet się chwalą ze przychodzą chorzy...Ja w zasadzie jestem tylko higienistka stomatologiczna ale przeszłam w zasadzie od początku na L4 bo właśnie dwa razy byłam chora ,raz tylko przeziębienie a potem złapała mnie mega angina i skończyło się antybiotykiem.Niestety ludzie nie myślą o innych i przychodzą na wizyty chorzy i nam to wszystko sprzedają ...
Morskawoda32
Fanka BB :)
Ja również liczę ze zbyt dużo nie urosnę. Na początek schudłam 5 ( przez nudności) wiec mam nadzieje ze skończę z kilka kilo ponad wagę wyjściowa.Tylko 2.5kg zazdro, ja w sumie odkąd wiem że jestem (późno się skapłam) przytyłam już 3kg. Mogę max 10, chodź chce max 8. Czekam na lato to będę się więcej ruszać.
Mkd92
Trzymam mocno kciukiZa godzinę wizyta ,tak jak się na nią cieszyłam to teraz znów obleciał mnie strach przed tym co znów złego usłyszę ?
Natalianatalia
W pierwszej ciazy się tego nie dostaje zastrzykuHej , ja wlasnie odprawilam gwiazde do przedszkola i wrocilam do lozka .
Ja sie wczoraj wdrozylam w ten temat gr krwi i koszt sprawdzenia czynnika rh " plodu " to koszt 350 zl ...w Irlandii mialam to robione w 12 tygodniu i wyszlo ze mala ma + po tacie , tutaj juz mialam napomkniete na temat immunoglobuliny..kolezanka ktora ma rowniez niezgodnosc ma cesarke w przyszłym tygodniu ale immunoglobuliny nie przyjela ...caly czas sprawdzala tylko przecieciala - to jej 1 ciaza , jestem ciekawa czy po porodzie dostanie
I Uwaga jak nie urok to sraczka ...wczoraj na wieczór bardzo nie komfortowo sie czulam przed samym spaniem...swedzenie i mrowienie w odbycie....i obstawiam owsiki u malej musze zaobserwowac...choc wydaje mi sie ze moze byc cos na rzeczy bo wczoraj mowila ze dupka ja boli ... teraz bede czekac na kupke zeby ja sprawdzic...ostatnio więcej slodyczy mi jadla ale ona zawsze slodka dupka byla po mamie....z apetytem roznie tez od zawsze ...takze czeka mnie mega sprzatanie , pranie i prasowanie wszystkeigo w domu , gdzie nie mam na to siły i chyba poorosze mame o pomoc...jeszcze dzis wykupie leki sa bez recepty - dostanie corka i maz ....ale ja raczej nie bede mogla wziac i sie bede meczyc nigdy nie mylam rak 1000 x dziennie ale o higiene dbamy , nie powiem zdarzalo mi sie zjesc nie umyte owoce ale to przed ciaza teraz wszytsko myje - obstawiam ze mala z przedszkola musiala przywlec ...juz wczoraj zapakowalam pralke ciuchow ....kiedys jak nie mialam jeszcze corki , opiekowalam sie kolezanki dziecmi 1 dzien I tez mnie dopadlo to cholerstwo ...a sie meczylan z tym strasnzie wiec teraz wgl jestem przerazona - jedyne pocieszenie to ze nie sa grozne i bobo jest bezpieczne. ..
Miala ktoras z was ten problem u siebie lub innych domownikow ?
Powodzenia na wizytach. @EJK85 za twoimi wiesciami czekam najabrdziej
Natalianatalia
Ja nie zdążyłam się na początku i nie wiem z jaka waga startowałam ale jak mnie ostatnio na wizycie ważyły to w miesiąc +1 kg i lekarka powiedziała ze prawidłowo przybieramJa również liczę ze zbyt dużo nie urosnę. Na początek schudłam 5 ( przez nudności) wiec mam nadzieje ze skończę z kilka kilo ponad wagę wyjściowa.
Natalianatalia
Ja planuje częste spacerki mam 20 min na cmentarz i pierwszy większy sklep wiec raczej będę się poruszać z wózkiem pieszo niż autem skoro rodzę w latko. A przynajmniej mam taki zamiarTylko 2.5kg zazdro, ja w sumie odkąd wiem że jestem (późno się skapłam) przytyłam już 3kg. Mogę max 10, chodź chce max 8. Czekam na lato to będę się więcej ruszać.
Natalianatalia
Mnie to wg meczy trochę to chorobowe muszę wam powiedzieć ileż można sprzątać nie mam dzieci wiec cały dzień dla siebie,
U mnie ostatnio przymrozki macie ma za bardzo co robic ani w ogrodzie ani gdzie wyjść bo koleżanki wszystkie pracują a jak mi się nudzi to idę spać… dzisiaj wyciągnęła mnie Sasiadka która nie pracuje na jakieś zakupy małe wiec jakaś odskoczni przynajmniej dzisiaj
A wy jak macie pytam te które nie maja dzieci
U mnie ostatnio przymrozki macie ma za bardzo co robic ani w ogrodzie ani gdzie wyjść bo koleżanki wszystkie pracują a jak mi się nudzi to idę spać… dzisiaj wyciągnęła mnie Sasiadka która nie pracuje na jakieś zakupy małe wiec jakaś odskoczni przynajmniej dzisiaj
A wy jak macie pytam te które nie maja dzieci
anika4ever
Zaciekawiona BB
Tylko nie sugeruj się bzdurami z neta ile można przybrać na wadze. Ja w ostatniej ciąży przybralam 32kg! I wszystko zgubiłam przez 2lata bez jakichś diet itd. przeprosiłam orbitrek i trochę zmieniłam odżywianie. Każdy jest innyTylko 2.5kg zazdro, ja w sumie odkąd wiem że jestem (późno się skapłam) przytyłam już 3kg. Mogę max 10, chodź chce max 8. Czekam na lato to będę się więcej ruszać.
reklama
Anuszka272
Moderator
ktoś jeszcze dziś z nami wizytuje tylko za cholerę nie pamiętamDzien dobry w czwartek! U nas biało, sypało wczoraj cały dzień, na drogach tragedia.
Pamietam, ze kilka osób ma dziś wizyty na pewno Anuszka i ważna wizyta dla Ejk
Życzę powodzenia na wizytach i trzymam kciuki