reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Kurczaki mój lekarz po prenatalnych powiedział że nifty w tym wypadku się wgl nie sprawdza a byłam wczesniej nastawiona że w razie gdyby to tylko nifty a teraz lekarze mówią że jeśli prenatalne na coś ukierunkowują to tylko amnio
Lekarza zalecają amnio jeśli ryzyko jest bardzo wysokie. Ja mam ryzyko 1:20 w czwartek miałam amnio. Samo badanie nie było bolesne... Jak wysokie masz ryzyko?

reklama
ja mam problem z dekoltem takie czerwone plamy jakby suche i wypukłe 😢 muszę się koniecznie wybrać do dermatologa bo nie mam pojęcia co to może być... Latem miałam coś podobnego i byłam pewna że to od słońca ale teraz odkąd jestem w ciąży wgl to nie schodzi i caly czas swędzi... Ostatni raz pojechałam w poniedziałek na badania 🙈 Jezu ile ludzi 🤦 na szczęście obowiązywał brak kolejki dla ciężarnych więc się wcisnęłam przed panami bo oczywiście kobieta która miała wchodzić nie raczyła mnie wpuścić 🤦
Ja dziś na pobraniu krwi byłam i widzę, że pielęgniarka numerek mi daje więc pytam "A w ciąży to nie bez kolejki?" (mnóstwo ludzi było plus medycyna i wchodzą na zmianę), a ona, że dużo ludzi jest, osób starszych chorych... i że niby tak, ale sama pani widzi. Wyszłam z tym numerkiem i zapytałam kto teraz bo ja w ciąży i bez kolejki wchodzę... No szok 😡

Ej u mnie tak samo 🤣🤣 bolą mnie gorzej niż na początku ciąży i do tego czasem tak mnie pieką sutki, że zastanawiam się czy nie nakładać na nie kefiru 🤣🤣 w ogóle czasem przyjmują taki dziwny kształt jakby trójkąta 🤣🤣
to u mnie to samo 😄 mam czasami wrażenie jakby ktoś szczypał za sutki 🤭 śluzu ostatnio raczej mniej niż było chociaż zależy od dnia.
Dziewczyny dużo macie już kg na plusie ? Lekarze ważą Was na wizytach? Mój prowadzący ani razu nie zapytał ile waże,ale jutro mam wizytę i orientacyjnie weszłam na wagę. +3 kg to chyba tragedii nie ma 🙈

Ja dziś na pobraniu krwi byłam i widzę, że pielęgniarka numerek mi daje więc pytam "A w ciąży to nie bez kolejki?" (mnóstwo ludzi było plus medycyna i wchodzą na zmianę), a ona, że dużo ludzi jest, osób starszych chorych... i że niby tak, ale sama pani widzi. Wyszłam z tym numerkiem i zapytałam kto teraz bo ja w ciąży i bez kolejki wchodzę... No szok 😡
Odnośnie wchodzenia bez kolejki gdziekolwiek, to póki się czuje dobrze nie czuję potrzeby wpychać się przed strasze i chore osoby. Spokojnie zawsze czekam. Później, jak już będzie wielki bęben i sił coraz mniej to moooże..
Takie moje skromne zdanie 😁

to u mnie to samo 😄 mam czasami wrażenie jakby ktoś szczypał za sutki 🤭 śluzu ostatnio raczej mniej niż było chociaż zależy od dnia.
Dziewczyny dużo macie już kg na plusie ? Lekarze ważą Was na wizytach? Mój prowadzący ani razu nie zapytał ile waże,ale jutro mam wizytę i orientacyjnie weszłam na wagę. +3 kg to chyba tragedii nie ma 🙈
U mnie cały czas od dwóch tygodni + 2kg :)
Ale muszę Wam powiedzieć, że cycki weszły chyba w kolejny etap wzrostu 😅😅😅 czuje, ze zaczynaja być znów pełniejsze niż były i lekko zaczęły bolec znowu od wczoraj,bardziej tkliwe
To samo zauważyłam, teraz w dzień jest w miarę ok, ale jak przychodzi 20-21 to już razem z moim zmęczeniem i pokładaniem się przychodzi większy ból piersi, dotykać się nie da i tak całą noc. Staniki już muszę kupić większe, w domu chodzę bez, bo inaczej byłoby ciężko ;p
Nawet mi się śniło, że miałam wielkie i bolące cycki, a stanik cały mokry od mleka 🤣🤭🤭

u mnie dziś 52,5 . Dla przypomnienia było 58-59kg :( czasem mnie to trochę martwi…

o kurcze.. masz mdłości,wymiotujesz? Konsultowałas z lekarzem?

Apetyt mi się poprawił trochę od jakiegoś czasu, wiec jem już więcej.
Więcej miałam mdłości już wymiotów bi pierwsze 2 miesiące to codziennie prawie cały dzień mdłości, a wymioty jeśli już to zazwyczaj duża ilością śliny albo tego co się akurat napiłam. Wczoraj pierwszy raz mi się zdarzyło zwymiotować tak konkretnie, zjadłam dwie małe kromki z serkiem śmietankowym, po 5 min zwróciłam :(
Lekarz mówił, ze jak nadal coś mi dokucza to mogę zacząć tabletki, które mi przepisał (Xonvea) bo mówił ze może się to nasilić skoro jeszcze nie zniknęło… i mam dylemat czy czekać czy spróbować tych tabletek 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

reklama
Apetyt mi się poprawił trochę od jakiegoś czasu, wiec jem już więcej.
Więcej miałam mdłości już wymiotów bi pierwsze 2 miesiące to codziennie prawie cały dzień mdłości, a wymioty jeśli już to zazwyczaj duża ilością śliny albo tego co się akurat napiłam. Wczoraj pierwszy raz mi się zdarzyło zwymiotować tak konkretnie, zjadłam dwie małe kromki z serkiem śmietankowym, po 5 min zwróciłam :(
Lekarz mówił, ze jak nadal coś mi dokucza to mogę zacząć tabletki, które mi przepisał (Xonvea) bo mówił ze może się to nasilić skoro jeszcze nie zniknęło… i mam dylemat czy czekać czy spróbować tych tabletek 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️
mam znajomą która też brała tabletki,u niej nie było innej opcji. Może warto spróbować

Do góry