Dziewczyny mam pytanie do tych, które są bardziej doświadczone i jest to ich kolejna już ciąża.
Ja jestem teraz w 15 tygodniu i mam wrażenie ze w ciągu ostatnich dni poczułam dwa razy lekkie dotknięcie dziecka. Czy to jest możliwe na tym etapie ???
Jestem świadoma tego, ze można ruchy dziecka pomylić z bulgotaniem w brzuchu albo wzdęciami, ale w momencie tego dotknięcia nic się w moim brzuchu nie działo i dodatkowo było to mniej więcej w miejscu gdzie powinna być u mnie macica. Nie można tego nazwać kopnięciem, po prostu mam wrażenie jakby dziecko mnie dotknęło od środka
wiem ze to może dziwnie i śmiesznie brzmieć ale czułam to dokładnie
mój mąż się ze mnie śmieje i twierdzi ze nie ma takiej możliwości żeby poczuć dotyk tak małej istotki jeszcze i wątłej. Ale czytałam ze w 15 tygodniu dziecko może już mieć nawet 16 cm (ja byłam ostatni raz u lekarza 19 grudnia na prenatalnych i miało 8,5 cm a teraz nie wiem ile ma bo wizyta dopiero 11.01). To jest pierwsza ciąża i lekarz mówił ze mogę zacząć czuć ruchy koło 20 tygodnia dopiero No i zastanawiam się czy sobie wkręcam czy to możliwe ze coś czuje