reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

A mi najbardziej wchodzą gruszki, jabłka, kiwi (💚 od jakiegoś czasu jem średnio 2-3 dziennie) , pomidorki koktajlowe z solą. Wczoraj zjadłam 3 małe miseczki ich na wieczór bo nic innego by mi nie podeszło.
Od mięsa mnie raczej odrzuciło.. może z trzy razy zjadłam (w tym raz kotleta schabowego na świąteczny obiad) I chciałam te mięso przyprawić co pisałam.. ale jak wstałam to wstawiłam pralkę.. wykapalam się.. i jak zobaczyłam stertę garów z wczorajszego popołudnia/wieczora to najpierw musiałam to ogarnąć 😅 niestety, nie mamy jeszcze zmywarki, ale mysle ze to jest mega pomocny wynalazek 😂

Mam pytanie, smarujecie już brzuszki jakimiś specjalnymi balsamami czy oliwkami? Czego używacie? Ja kupiłam balsam w rossmanie z AA i Bio Oil. Tego drugiego częściej używam.
Ja zamówiłam od rodzinki męża do prezentu świątecznego kremy na rozstępy. Bio oil i palmers bo tutaj polecają. Mieliśmy Covid przez święta wiec dopiero odbiorę za tydzień, teraz nawilżaj zwykłym balsamem.

reklama
A mi najbardziej wchodzą gruszki, jabłka, kiwi (💚 od jakiegoś czasu jem średnio 2-3 dziennie) , pomidorki koktajlowe z solą. Wczoraj zjadłam 3 małe miseczki ich na wieczór bo nic innego by mi nie podeszło.
Od mięsa mnie raczej odrzuciło.. może z trzy razy zjadłam (w tym raz kotleta schabowego na świąteczny obiad) I chciałam te mięso przyprawić co pisałam.. ale jak wstałam to wstawiłam pralkę.. wykapalam się.. i jak zobaczyłam stertę garów z wczorajszego popołudnia/wieczora to najpierw musiałam to ogarnąć 😅 niestety, nie mamy jeszcze zmywarki, ale mysle ze to jest mega pomocny wynalazek 😂

Mam pytanie, smarujecie już brzuszki jakimiś specjalnymi balsamami czy oliwkami? Czego używacie? Ja kupiłam balsam w rossmanie z AA i Bio Oil. Tego drugiego częściej używam.
Ja używam krem Musteli maternity stretch :)

Mi lekarka na podstawie wyrostka powiedziała ... Dziś według prenatalnych 13+5 więc praktycznie 14 tydzień
Z tym wyrostkiem jest tak, że podniesiony oznacza chłopca, tak? 🤔 Stąd łatwiej rozstrzygnąć o płci u chłopca, bo kiedy jest płasko - jak u dziewczynki - to jest szansa, że jeszcze się podniesie? 🤔 Dobrze rozumuję? 😁

Z tym wyrostkiem jest tak, że podniesiony oznacza chłopca, tak? 🤔 Stąd łatwiej rozstrzygnąć o płci u chłopca, bo kiedy jest płasko - jak u dziewczynki - to jest szansa, że jeszcze się podniesie? 🤔 Dobrze rozumuję? 😁
Specjalnie zrobiłam wczoraj screena ... Ponoć z dziewczynki może później stać się chłopcem. Gorzej na odwrót 🙈🤷‍♀️

Załączniki

• Screenshot_2023-01-03-18-09-22-533_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-01-03-18-09-22-533_com.instagram.android.jpg
    283,6 KB · Wyświetleń: 75
przeważnie jak lekarz potwierdza chlopca sprawdzą się to, wśród znajomych słyszeliśmy tylko kilka razy o sytuacji, że lekarz wskazał, że będzie dziewczynka, a na połówkowych okazywało się, że chłopak. Więc chyba w tą stronę częściej są błędy

Wam mówią jaka płeć w ok 12-13 tyg na 90%
Czy na podstawie zwykłego usg?
Ja jestem ciekawa czy to można tak wysoko procentować na tym etapie
Mój określił płeć na 80%, ale miał przy tym taką minę i mówił takim tonem, jakby to była czysta formalność, bo tak już na pewno zostanie. Pokazywał mi zresztą ten wyrostek itp.

reklama

Ja kupiłam Bio Oil, pewnie gdzieś na dniach zacznę używać. Po poprzedniej ciąży nie mam rozstępów, więc nie uważam się za osobę predysponowaną do nich, ale wolę dmuchać na zimne.

Do góry