reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Cześć Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, ale miałam dziś taki dzień, ze jeszcze nie dotarłam do domu! Już Wam wszystko opisze o moich badaniach prenatalnych. Po pierwsze byłam na takich prywatnych badaniach, które sprawdzają nie tylko podstawowe trisomnie i wady genetyczne, ale analizują całe dziecko anatomicznie od głowy do stop. U mnie wszystko jest super. Głupio mi o tym pisać w kontekście tego, co wydarzyło się dziś u Pszczółki, ale mam nadzieje ze da to Wam wszystkim nadzieje. Moja córka - okazało się ze to dziewczyna 😍- rośnie jak na drożdżach i znowu jest większa niż zakładany tydzień z ostatniego usg- aktualnie ma wymiary na 14 tydzień i był to ostatni moment na badanie 1. Trymestru. Termin porodu tez na ten moment przesunął mi się na 28 czerwca, ale mam nadzieje ze nie wydalicie mnie z grupy, bo się z Wami zżyłam :-) Lekarz sprawdził przepływy dziecka w wątrobie, sercu i mózg, pokazał wszystkie narządy, pomierzył bardzo dużo rzeczy i opisał wynik na 2 strony stwierdzając, ze jest wszystko super! Powiedział tez, jeśli chodzi o badania z krwi pappa, ze to jest tylko badanie pomocnicze i absolutnie nie jest ani miarodajne ani do końca wiarygodne i nie należy do niego przywiązywać wagi (co ponoć robi się na Fundusz, bo taka jest procedura, stad tak wiele biopsji kosmowki, gdzie wszystko wychodzi ok). Dostałam zdjęcia i dostałam film z nagraniem całego przebiegu badania z analiza tych wszystkich organów. Zapłaciłam za wizytę 400 zł i uważam, ze były to super wydane pieniądze. Jak ktoś jest z Krakowa lub okolic to mogę polecić z czystym sumieniem to miejsce :-) choć sam profesor jest specyficzny w odbiorze i kontakcie, ale jest mega specem od usg płodów :-) spróbuje Wam zaraz podłączyć jakaś fotkę :-) i jak macie jakieś pytania to piszcie!

@Pszczolka38 trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i będę się modlić za Was, żeby kolejne badanie jednak wykluczyło te złe rokowania!! Myśle o Tobie dziś cały dzień, trzymaj się jakoś, chociaż wiem, ze łatwo nie jest 😘😘
Ale kazałaś nam długo czekać :D bardzo się cieszę z Twojej pozytywnej wizyty. I czekam aż wstawisz fotkę bobaska ;)

Ja uwielbiam słuchać podcastu.Puszczam sobie przy okazji prac domowych lub wieczorem jak już leżę w łóżku . Moja faworytka to Okuniewska znam jej odcinki na pamięć .
Słuchałam paru jej podcastów (na całość nie mam zbytnio czasu) o typach facetów 😄 Dobre to było 😄

reklama
Wklejam zdjęcia :-)

Załączniki

• AA06A95F-B42F-44D5-9706-0133DA9F9919.jpeg
    AA06A95F-B42F-44D5-9706-0133DA9F9919.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 86
  • FDFDA4FF-7B3A-4A13-9AF3-6E1665EFD10E.jpeg
    FDFDA4FF-7B3A-4A13-9AF3-6E1665EFD10E.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 93
Do góry