reklama
JestemMama!
Fanka BB :)
Wystawiać mógł , ale system tego nie przyjmie. Chyba że jest zaznaczone co innego ...Zadzwoń tam gdzie będziesz robić badania i dopytaj Jeśli lekarz wystawił skierowanie to niczym się nie przejmuj. I tak trzeba zrobić badania prenatalne bo są ważne i tego nie unikniesz.
JestemMama!
Spróbuj zadzwonić i przełożyć wizytę ... Może się udaKurcze, gdybym pomyślała o tym wcześniej to pewnie udałoby się umówić te badania na początek stycznia i byłyby za darmo ale zawalilam
dirtycriminal
Ja rocznikowo 35 będę mieć też od 2023 a skierował mnie do kliniki na NFZ tez myślałam nad tym ale jeśli będzie trzeba zapłacić to dla mnie nie będzie problemu tak czy siak..
Talala6
a też masz w tym tygodniu tak? Oczywiście zrobię płatne jeśli nie będzie już opcji, ale trochę mi szkoda 500zl myśląc że mogłabym mieć za darmo 3 dni później..Ja rocznikowo 35 będę mieć też od 2023 a skierował mnie do kliniki na NFZ tez myślałam nad tym ale jeśli będzie trzeba zapłacić to dla mnie nie będzie problemu tak czy siak..
dirtycriminal
Tak w piątek, ja wiedziałam że jest refundowane dopiero od 35 roku życia także sama juz nie wiem a wszystkie badania prócz zwykłych usg mam na nfz od mojego lekarza.
moja koleżanka także miała wypisane skierowanie, ale jeszcze wcześniej, bo w wieku 33lat. Krzywo na nią patrzyła babeczka, ale zrobili jej zgodnie ze skierowaniem na NFZ. Wydaje się, że skoro ma się skierowanie na bezpłatne od lekarza to takie powinno być i już.Tak w piątek, ja wiedziałam że jest refundowane dopiero od 35 roku życia także sama juz nie wiem a wszystkie badania prócz zwykłych usg mam na nfz od mojego lekarza.
Miętusek
Moderator
Też tak sądzę. Nie tylko wiek jest wskazaniem na darmowe badanie prenatalne, więc powinni wziąć pod uwagę to skierowanie.moja koleżanka także miała wypisane skierowanie, ale jeszcze wcześniej, bo w wieku 33lat. Krzywo na nią patrzyła babeczka, ale zrobili jej zgodnie ze skierowaniem na NFZ. Wydaje się, że skoro ma się skierowanie na bezpłatne od lekarza to takie powinno być i już.
Ps. Udało mi się znowu usłyszeć tętno
JestemMama!
Musiała mieć coś wpisane ... Z tego co pamiętam są trzy powody dla których badania są darmowe , jeden to wiek a dwóch pozostałych nie pamiętam ...moja koleżanka także miała wypisane skierowanie, ale jeszcze wcześniej, bo w wieku 33lat. Krzywo na nią patrzyła babeczka, ale zrobili jej zgodnie ze skierowaniem na NFZ. Wydaje się, że skoro ma się skierowanie na bezpłatne od lekarza to takie powinno być i już.
reklama
Mama 88
a mi mój lekarz nie dał skierowania bo powiedział że muszę mieć skończone. Za 2 dni kończę 34 lataZadzwoń tam gdzie będziesz robić badania i dopytaj Jeśli lekarz wystawił skierowanie to niczym się nie przejmuj. I tak trzeba zrobić badania prenatalne bo są ważne i tego nie unikniesz.