Za godzinę mam wizytę u lekarza rodzinnego ,zapewnie przepisze mi antybiotyk .Stresuje się czy to na pewno bezpieczne ale przypuszczam ,że lekarz wybierze mniejsze zło .Stan który mam obecnie "cukierkami" już się nie wyleczy .Dam znać co zapisał lekarz bo pewnie i tak będę przeczesywać forum w poszukiwaniu informacji na temat leków .Trzymajcie kciuki .Ja odczułam poprawę po 3-4 dniach zażywania. Jeśli chodzi o dawkę, to zależy jaka tabletka - ja mam na przykład 50 mg i lekarz zalecił mi zażywać 1-2 na dzień. Trzeba tez sprawdzić, czy w witaminach i magnezie nie ma czasem dodatkowej dawki B6. U mnie w magnezie była jakaś dawka B6 ale bardzo mała wiec nie brałam jej pod uwagę nawet. Ja przez pierwsze dni zażywałam nawet trzy tabletki na dzień, a teraz już zeszłam na dwie.
To nie jest tak, że całkowicie wszystko mi przeszło, bo dalej jestem bardzo słaba i dam radę jeść tylko kilka produktów, a jak coś mi zaśmierdzi to pewnie i bym zwymiotowała. Ale od tygodnia już nie wymiotuję w ogóle.
Ja właśnie miałam już tak jak Ty, że zwracałam wszystko co wzięłam do buzi i miałam zapisane od lekarza czopki przeciwwymiotne Torecan, które są raczej mało inwazyjne dla dziecka, ale pech chciał że nie było ich w żadnej aptece. Wiec stwierdziłam, że muszę się jakoś ratować, wiec miałam szczęście ze aptekarka doradziła tą B6.
Jeśli pojawiają się silne wymioty, to trzeba w jakiś sposób działać, bo na początku jak ktoś jest wrażliwy to są rzadkie, ale mogą się nasilać i przekształcić w niepowściagliwe wymioty.
Nie przejmuj się, na pewno uda Ci się zaradzić, tylko działaj i pij dużo wody, żeby się nie odwodnić.
Ja naprawdę polecam tą B6, bo mi akurat uratowała życie plus polecam tez te gumy Pregna Vomi - można je zażyć w krytycznym momencie chęci wymiotów i na chwile one pomagają.
Jeśli chodzi o przeziębienie to ja akurat miałam problem z gorączką i tutaj miałam info od lekarza, żeby zbijać Paracetamolem jak będzie większa niż 37,5.
Gardło mnie bolało ale nie jakoś bardzo i lekarz pozwolił brać cholinex i to w zasadzie pomogło.
Miałam tez od niego takie info, że jak nie przejdzie kilka dni to mam iść do rodzinnego i być może będzie potrzebny antybiotyk. Wiec jeśli to u Ciebie trwa już jakiś czas to gardło zawalone to może warto wybrać się i przebadać dla pewności.
reklama
Anuszka272
Moderator
Witajcie w now dniu ja dziś według ostatniego USG zaczynam 10tc dziś się okaże czy dalej tak jest ktoś dzisiaj ze mną wizytuje?
dirtycriminal
Fanka BB :)
A jeśli mogę zapytać jakie szpitale w Katowicach wybierasz?:>Za daleko, biorę pod uwagę szpital w Katowicach i Bielsku na ten moment. Ale tak jak mówiłam - muszę mieć więcej informacji o ciąży, narazie odsuwam temat. O Medicover w Warszawie czytałam dużo dobrych opinii
Karolina_st
A jeśli mogę zapytać jakie szpitale w Katowicach wybierasz?:>
W Katowicach prywatnie chyba tylko Łubinowa, przynajmniej nic innego nie znalazłam..
Oli55
Czerniak i co dalej ? Ta zmiana była mała że nietrzeba nic z tym robić czy jak ?Ja Milan pieprzyk wycinany który okazał się czerniakiem poszłam najpierw do chirurga dał skierowanie do dermatologa żeby zobaczył i ta dała skierowanie sportowym do chirurga on wyciol i wysłała na histopatologiczne potem wystawił już skierowanie do onkologa
Moja siostra i koleżanka rodziły w szpitalu Bonifratów w Katowicach -Bogucicach .Obie bardzo zadowolone z opieki i obie bardzo chwaliły przyjazne panie położne .Ja mam dość sceptyczne nastawienie do szpitali prywatnych .Jest dobrze jak jest dobrze ...jak są komplikacje to słyszałam poczta pantoflową że Łubinowa dzwoniła na pogotowie po pomoc .W Katowicach prywatnie chyba tylko Łubinowa, przynajmniej nic innego nie znalazłam..
angie.
mi wczoraj gin kazal juz zrobic przeciwciala , robi sie je miedzy 8 a 10 tygA ja mam 0- ojciec dziecka 0+ mówię to lekarce a ona ze narazie nie mam o tym wg myśleć co wy o tym myślicie jestem 9+2 i następna wizyta 20.12
angie.
a maz ma plus ? Wtedy wystepuje niezgodnosc I moze dojsc do konfliktu ale przeciwcial nie masz to bardzo dobrze pewnie bedzie trzeba je sprawdzać co jakis czas - bynajmniej tak mi sie wydaje..Jednak mam A RhD - i przeciwciał do antygenów kreinek czerwonych nie wykryto i juz zglupialam czy to rokuje dobrze czy źle..
reklama