reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja dzisiaj mam takie nudności że szok 🤮 nic nie jestem w stanie zrobić a teraz córka męczy mnie o pierniki i nie mogę jej odmówic
Też chodziły dzisiaj za mną pierniki..
To już chyba odpowiedni czas ;) może jutro będzie więcej sił i chęci.
U mnie brak mdłości i wymiotów na szczęście. Cieszę się, bo w nocy znowu poczułam mocniejszy ból piersi. Zawsze to jakiś objaw :D

reklama
Ja dzisiaj mam takie nudności że szok 🤮 nic nie jestem w stanie zrobić a teraz córka męczy mnie o pierniki i nie mogę jej odmówic
Moje Drogie co do Świat - to u mnie dramat z przygotowaniami 🤦‍♀️ Nie jestem w stanie nic gotować ani sprzątać…. Jak wracam z pracy to już do niczego się nie nadaje…. Dzień do dnia niepodobny…. Wczoraj męczyły mnie ogromne mdłości, brak apetytu, wzdęcia i odbijania na myśl o jedzeniu było mi slabo….. a dziś mam ciągły głód, ciagle bym tylko jadła, jem bez opamiętania i cały czas czuje, ze jestem głodna…. Masakra 😅😅

@Salamatka gratuluje wizyty❤️❤️

Ja niestety pojechałam dziś na wizytę i pocałowałam klamkę, bo pani doktor sobie zrobiła urlop i nie raczyła odwołać wizyt. Zdenerwowałam się maksymalnie, bo nie dość ze człowiek chodzi prywatnie i chce zapłacić to jeszcze taki brak szacunku. Muszę znaleźć innego lekarza i pójść w najbliższych dniach. Dam znać jak czegoś się dowiem.
Jestem ciekawa jak będzie w Twoim przypadku i czy faktycznie dojdzie do wycięcia. Dawaj tez znac w razie czego co i jak :)
A do jakiego lekarza chodzisz bo ja do chirurga onkologa na nfz I niestety na wyciecie czeka sie 3miesiace.. ale do lutego coraz bliżej będę dawac znać I ty też 🙂

A do jakiego lekarza chodzisz bo ja do chirurga onkologa na nfz I niestety na wyciecie czeka sie 3miesiace.. ale do lutego coraz bliżej będę dawac znać I ty też 🙂
Ja chodzę teraz do dermatologa prywatnie w Krakowie, a wcześniej rok temu chodziłam na medicover i tez na medicover już miałam wycinane dwa pieprzyki u chirurga. Chirurg się nazywał przesympatycznie doktor Grabarz 😂😂😂 ale byl w porządku

Czyli dostałaś skierowanie od rodzinnego do chirurga onkologa i on Ci te znamiona ogląda?

Ja chodzę teraz do dermatologa prywatnie w Krakowie, a wcześniej rok temu chodziłam na medicover i tez na medicover już miałam wycinane dwa pieprzyki u chirurga. Chirurg się nazywał przesympatycznie doktor Grabarz 😂😂😂 ale byl w porządku

Czyli dostałaś skierowanie od rodzinnego do chirurga onkologa i on Ci te znamiona ogląda?
Ogólnie nigdy na to niezwracając uwagi.. ale w ciazy coś na plecach miałam jakaś brodawka mąż zrobił zdj była jasno brązowa a po urodzeniu jakiś czas zrobiła się czarna poszłam do dermatolog na nfz tą skierowanie do hirurga I wyciął jedna idrazu pokazałam mu inna I za 3 miesiące wyciął druga Vale jeszcze miałam kilka które mi się nie podobały (chyba mam już paranoje) I z racji tego że do mojej dermatolog czeka sie 2 miesiące poszłam do rodzinnego u dal mi skierowanie ale do chirurga onkologa (to jest ten sam Pan co wyciął wcześniejsze) I pokazałam mu 4 zmiany i 4 chce wyciac 2 niestety zadrapalam i w tej jednej mam niby stan zapalny tak w poniedziałek stwierdziła dernatolog. 2 już wycięłam teraz na początku ciąży niewiedzac o tym a kolejne dwie w lutym w tym ta co mnie niepokoi ja tam nic niewidze czerwonego zmiana się niepowieksza itp ale pójdę na umówiona wizyte w lutym pokaże lekarzowi jeszcze niech iceni czy można z tym poczekać do porodu czy nie to pon około 60 wiedź niejedno widział myślę że się zna. A z twoimi zmianami cis się dzieje ?

Kochane bardzo dobrze trzymałyście kciuki bo na USG perfecto! Fasolka ma 2.1 cm, lekarz powiedział że to 8+5 z USG. Natomiast na zdjęciu mam napisane 9+, to ja już nie wiem 🙈 według transferu 8+6. Prenatalne mam na 02.01 a na pappa mam przyjść 19.12. pytałam czy nie za duża różnica pomiędzy pobraniem krwi a USG ale podobno nie. Będę wtedy 12+3/4. Mam nadzieję że będzie już coś widać! Pytałam prowadzącego czy przez mój tluszyczk na brzuchu (nadwaga/ prawie otyłość 😬) będzie źle widać ale podobno nie :) tego się trzymam. Mam przytyć max 8-9 kg, olaboga. Mission impossible 😂

Edit: aha! No i doczekałam się karty ciąży. Ale nic tam nie ma za bardzo 😂
Super wieści gratulacje ❤️

reklama
Do góry