reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

U mnie mdłości masakryczne, brak apetytu i uczucie głodu ... piersi tez jakos bolą mniej, ale grzecznie czekam do wizyty, a mam dokładnie za tydz. Dziewczyny zdradźcie proszę, co wy jecie.. bo ja na nic nie mam ochoty :( :(

reklama
Ja też mam tak, że szybko zbiera mnie głód, ale jak tylko pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze 😬 takie błędne koło.
W zeszły piątek zrobiłam takiego dobrego dorsza po włosku, był naprawdę dobry, a jak teraz o nim pomyślę, to mi mega niedobrze i tylko się nasuwa od razu bleee 🤭😅

Ja w tym roku latem dostałam uczulenie ( byłam pewna że na słońce bo było tylko na dekolcie i ramionach) ale teraz od kilku dni mi się znów nasila 😢 muszę koniecznie odwiedzić dermatologa...
A jeszcze co do sosu sojowego ja na początku ciąży oszalałam na punkcie makaronu sojowego 😱

U mnie mdłości masakryczne, brak apetytu i uczucie głodu ... piersi tez jakos bolą mniej, ale grzecznie czekam do wizyty, a mam dokładnie za tydz. Dziewczyny zdradźcie proszę, co wy jecie.. bo ja na nic nie mam ochoty :( :(

Ja w momentach kiedy na nic nie mam ochoty i wszystko mi śmierdzi - jem paluszki słone. Zawsze je tez jadłam przy grypach żołądkowych i jakichś zatruciach. Może którejś z Was podejdą paluszki tak jak mi. Zawsze to coś się podgrupie, a po paluszkach strasznie chce się pic bo suche i słone wiec automatycznie woda pójdzie w ruch, która jest tak ważna.

Może jakiś mus warzywno-owocowy? Jeśli mocno jie mdło, a apetytu nie ma.

Ja przez moje ciężkie pierwsze tygodnie jem stosunkowo mało i tez jem tylko to co dam radę przełknąć. Nie jem w ogóle mięsa ani ryb niestety, bo po prostu nie dam rady. Zazwyczaj w ciągu dnia jem płatki z mlekiem (ale tylko nesquik), kanapki z serem żółtym, białym, pomidorem. Jogurty, różne owoce, lekkie sucharki. Niestety zupy mi śmierdzą i wszystko co jest smażone lub wyjdzie z tostera również. Dam radę zjeść jedynie naleśniki, frytki pieczone w piekarniku, ziemniaki z kefirem, tortillę z samymi warzywami keczupem i majonezem.
Trzeba metoda prób i błędów próbować co da się przełknąć. :)
Rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił, żeby się tym nie martwić na razie, bo dziecko zaczyna pobierać od matki dopiero około 12 tygodnia częściowo, a całkowicie około 15 tygodnia (wcześniej samo się żywi przez ciałko żółte czy jak się to tam nazywa).
Polecam tez doraźnie na mdłości gumy Pregna Vomi - mi bardzo pomagają doraźnie.
Pozdrawiam :)

reklama
Ja jutro mam wizytę u dermatologa kontrolną w sprawie dwóch znamion (pieprzyków), które przed ciążą we wrześniu wydawały się podejrzane. Trochę się martwię, czy wszystko jest z nimi okej i też tego, że będzie zalecenie do ich wycięcia jeszcze teraz w czasie ciąży…
Czy któraś z Was miała taką sytuację, że wycinała znamiona chirurgicznie w ciąży ?

Do góry