reklama
madziula0234
Fanka BB :)
Ja też mam tak, że szybko zbiera mnie głód, ale jak tylko pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze takie błędne koło.
W zeszły piątek zrobiłam takiego dobrego dorsza po włosku, był naprawdę dobry, a jak teraz o nim pomyślę, to mi mega niedobrze i tylko się nasuwa od razu bleee
W zeszły piątek zrobiłam takiego dobrego dorsza po włosku, był naprawdę dobry, a jak teraz o nim pomyślę, to mi mega niedobrze i tylko się nasuwa od razu bleee
Anuszka272
Moderator
Ja bym najchętniej jadła pikantne i mięsne rzeczy... Ale nie gardzę też pierogami z kapustą i grzybami i coś czuję że na wigilię będę musiała dorobić bo z tej tury nie wiele zostanie
A jak dziewczyny u Was zmiany na skórze? Dzisiaj mnie wysypało na twarzy, a wcześniej nie miałam na niej ani jednego pryszcza
Mi też wysypało na brodzie wyglądam jak nastolatka
dirtycriminal
Fanka BB :)
U mnie odwrotnie, hormony poprawiły stan cery jestem w szoku bo myslalam, ze bedzie zupelnie odwrotnieA jak dziewczyny u Was zmiany na skórze? Dzisiaj mnie wysypało na twarzy, a wcześniej nie miałam na niej ani jednego pryszcza
Anuszka272
Moderator
Ja w tym roku latem dostałam uczulenie ( byłam pewna że na słońce bo było tylko na dekolcie i ramionach) ale teraz od kilku dni mi się znów nasila muszę koniecznie odwiedzić dermatologa...
A jeszcze co do sosu sojowego ja na początku ciąży oszalałam na punkcie makaronu sojowego
A jeszcze co do sosu sojowego ja na początku ciąży oszalałam na punkcie makaronu sojowego
U mnie mdłości masakryczne, brak apetytu i uczucie głodu ... piersi tez jakos bolą mniej, ale grzecznie czekam do wizyty, a mam dokładnie za tydz. Dziewczyny zdradźcie proszę, co wy jecie.. bo ja na nic nie mam ochoty
Ja w momentach kiedy na nic nie mam ochoty i wszystko mi śmierdzi - jem paluszki słone. Zawsze je tez jadłam przy grypach żołądkowych i jakichś zatruciach. Może którejś z Was podejdą paluszki tak jak mi. Zawsze to coś się podgrupie, a po paluszkach strasznie chce się pic bo suche i słone wiec automatycznie woda pójdzie w ruch, która jest tak ważna.
Może jakiś mus warzywno-owocowy? Jeśli mocno jie mdło, a apetytu nie ma.
Tereska95
Aktywna w BB
Ja przez moje ciężkie pierwsze tygodnie jem stosunkowo mało i tez jem tylko to co dam radę przełknąć. Nie jem w ogóle mięsa ani ryb niestety, bo po prostu nie dam rady. Zazwyczaj w ciągu dnia jem płatki z mlekiem (ale tylko nesquik), kanapki z serem żółtym, białym, pomidorem. Jogurty, różne owoce, lekkie sucharki. Niestety zupy mi śmierdzą i wszystko co jest smażone lub wyjdzie z tostera również. Dam radę zjeść jedynie naleśniki, frytki pieczone w piekarniku, ziemniaki z kefirem, tortillę z samymi warzywami keczupem i majonezem.U mnie mdłości masakryczne, brak apetytu i uczucie głodu ... piersi tez jakos bolą mniej, ale grzecznie czekam do wizyty, a mam dokładnie za tydz. Dziewczyny zdradźcie proszę, co wy jecie.. bo ja na nic nie mam ochoty
Trzeba metoda prób i błędów próbować co da się przełknąć.
Rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił, żeby się tym nie martwić na razie, bo dziecko zaczyna pobierać od matki dopiero około 12 tygodnia częściowo, a całkowicie około 15 tygodnia (wcześniej samo się żywi przez ciałko żółte czy jak się to tam nazywa).
Polecam tez doraźnie na mdłości gumy Pregna Vomi - mi bardzo pomagają doraźnie.
Pozdrawiam
reklama
Tereska95
Aktywna w BB
Ja jutro mam wizytę u dermatologa kontrolną w sprawie dwóch znamion (pieprzyków), które przed ciążą we wrześniu wydawały się podejrzane. Trochę się martwię, czy wszystko jest z nimi okej i też tego, że będzie zalecenie do ich wycięcia jeszcze teraz w czasie ciąży…
Czy któraś z Was miała taką sytuację, że wycinała znamiona chirurgicznie w ciąży ?
Czy któraś z Was miała taką sytuację, że wycinała znamiona chirurgicznie w ciąży ?