reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja przed ciążą już powoli byłam domatorem😄 co poradzić lubię przebywać w domu, teraz tym bardziej zimą, w lecie częściej się wychodzi ale czuję że to lato będzie mniej aktywne😃🙈 u mnie dzis tez spadek samopoczucia i bol głowy, mąz mnie wyciąga aby wyjść i chyba muszę...

reklama
Dziewczyny, wtrącę trochę inny temat. Bo nie miałam nigdy krzywej cukrowej. To się robi prywatnie czy lekarz może dać skierowanie ? I jak wyglada sprawa z samą glukoza, bo gdzieś mi się przewinęło ze ktoś kupił jakiś smak glukozy.. to ją się samemu kupuje czy na miejscu dostaje? Jak to jest? Bo jestem zielona 🤣
Lekarz na nfz da skierowanie, ale można i prywatnie, ja byłam prywatnie bo miałam blizej i bez czekania. Glukoze dostaniesz na miejscu zwykłą, a jeśli chcesz sama możesz w aptece kupić smakową. Ja wybrałam jeszcze inną opcje- przyszłam do labo z połówką cytryny i wycisnelam sok do glukozy

Dziewczyny, wtrącę trochę inny temat. Bo nie miałam nigdy krzywej cukrowej. To się robi prywatnie czy lekarz może dać skierowanie ? I jak wyglada sprawa z samą glukoza, bo gdzieś mi się przewinęło ze ktoś kupił jakiś smak glukozy.. to ją się samemu kupuje czy na miejscu dostaje? Jak to jest? Bo jestem zielona 🤣
Chyba każda tutaj robi inaczej bo dziewczyny badania robią prywatnie inne na nfz, ja robię w szpitalu gdzie będę rodzic,tam się zgłaszam i od razu jest badanie. Glukoze kupujesz w aptece, są smakowe i ja piłam cytrynową.

To u mnie muszę Wam powiedzieć, że od momentu kiedy zobaczyliśmy 2 kreski na teście nie pokłóciliśmy się ani razu -aż się boje co to będzie jak w końcu wybuchniemy😂
Chociaż wiem, że czasami wkur..iam mojego chłopa, to widzę że zaciska zęby i nie daje się wyprowadzić z równowagi. 😂
Mój też się wstrzymywał, ale.za długo nie potrafi..

To u mnie muszę Wam powiedzieć, że od momentu kiedy zobaczyliśmy 2 kreski na teście nie pokłóciliśmy się ani razu -aż się boje co to będzie jak w końcu wybuchniemy😂
Chociaż wiem, że czasami wkur..iam mojego chłopa, to widzę że zaciska zęby i nie daje się wyprowadzić z równowagi. 😂
Ja się teraz kłóce sama, a ten tylko patrzy na mnie i czeka aż się nagadam 😁 zwykle wychodziłam do innego pokoju trzaskając drzwiami, teraz nie mam jak, bo wymieniamy na nowe i jeszcze nie są zamontowane 😂

Ja się teraz kłóce sama, a ten tylko patrzy na mnie i czeka aż się nagadam 😁 zwykle wychodziłam do innego pokoju trzaskając drzwiami, teraz nie mam jak, bo wymianiamy na nowe i jeszcze nie są zamontowane 😂

O kurczę, to masz trochę utrudnioną sytuacje teraz bez drzwi 😅
Mój podobnie, jak ja się wkurzam i zaczynam swoją gadkę to często się ze mnie śmieje. Czasem widzę, ze ma dość, ale podziwiam za cierpliwość bo mi już dawno by nerwy puściły 😅 i bym wybuchła

U mnie też spadek humoru .Naczytałam się na FB postów o wadach genetycznych i terminacji ciąży i mam w głowie straszny haos .Chyba dopóki moje wyniki nie przyjdą cięgle będę na takiej huśtawce raz myśli ,że będzie dobrze a za chwilę ,że czeka nas najgorszy czas w życiu i podróż "za granicę ' .

U mnie też spadek humoru .Naczytałam się na FB postów o wadach genetycznych i terminacji ciąży i mam w głowie straszny haos .Chyba dopóki moje wyniki nie przyjdą cięgle będę na takiej huśtawce raz myśli ,że będzie dobrze a za chwilę ,że czeka nas najgorszy czas w życiu i podróż "za granicę ' .
Mam nadzieje ze już w poniedziałek będziesz miala wyniki i stres minie 💕

Trzymam kciuki, żeby wyniki już były po niedzieli ✊ i może nie czytaj już…nie warto może zaprzątać sobie tym głowy i tak masz już niemały stres.. może włącz sobie jakiś serial? Zrób ciepła herbatkę💚 Sorobuj zająć myśli czymś innym może..wierze, ze to niełatwe.

reklama
Ja jakoś w 6 mięs zacznę kompletować wiem czego chce większość zamówi przez internet łóżeczko dostałam w spadku od siostry nie chce tego składować miesiącami bo idzie popłynąć z wydatkami😜 bo wszystko jest śliczne 😂😂😂 a i tak przy kolejnym będziemy dokupywać pewnie
Zazdroszczę tym którzy mają chociaż część ekwipunku.... My zaczynamy od zera 🤭 dlatego sama nie wiem co jest najbardziej potrzebne, a co byłoby gadżetem zupełnie niepotrzebnym. Trochę się boje za obkupię się w glupoty

Do góry