reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja przed ciążą już powoli byłam domatorem😄 co poradzić lubię przebywać w domu, teraz tym bardziej zimą, w lecie częściej się wychodzi ale czuję że to lato będzie mniej aktywne😃🙈 u mnie dzis tez spadek samopoczucia i bol głowy, mąz mnie wyciąga aby wyjść i chyba muszę...

reklama
Dziewczyny, wtrącę trochę inny temat. Bo nie miałam nigdy krzywej cukrowej. To się robi prywatnie czy lekarz może dać skierowanie ? I jak wyglada sprawa z samą glukoza, bo gdzieś mi się przewinęło ze ktoś kupił jakiś smak glukozy.. to ją się samemu kupuje czy na miejscu dostaje? Jak to jest? Bo jestem zielona 🤣
Lekarz na nfz da skierowanie, ale można i prywatnie, ja byłam prywatnie bo miałam blizej i bez czekania. Glukoze dostaniesz na miejscu zwykłą, a jeśli chcesz sama możesz w aptece kupić smakową. Ja wybrałam jeszcze inną opcje- przyszłam do labo z połówką cytryny i wycisnelam sok do glukozy

Dziewczyny, wtrącę trochę inny temat. Bo nie miałam nigdy krzywej cukrowej. To się robi prywatnie czy lekarz może dać skierowanie ? I jak wyglada sprawa z samą glukoza, bo gdzieś mi się przewinęło ze ktoś kupił jakiś smak glukozy.. to ją się samemu kupuje czy na miejscu dostaje? Jak to jest? Bo jestem zielona 🤣
Chyba każda tutaj robi inaczej bo dziewczyny badania robią prywatnie inne na nfz, ja robię w szpitalu gdzie będę rodzic,tam się zgłaszam i od razu jest badanie. Glukoze kupujesz w aptece, są smakowe i ja piłam cytrynową.

To u mnie muszę Wam powiedzieć, że od momentu kiedy zobaczyliśmy 2 kreski na teście nie pokłóciliśmy się ani razu -aż się boje co to będzie jak w końcu wybuchniemy😂
Chociaż wiem, że czasami wkur..iam mojego chłopa, to widzę że zaciska zęby i nie daje się wyprowadzić z równowagi. 😂
Mój też się wstrzymywał, ale.za długo nie potrafi..

To u mnie muszę Wam powiedzieć, że od momentu kiedy zobaczyliśmy 2 kreski na teście nie pokłóciliśmy się ani razu -aż się boje co to będzie jak w końcu wybuchniemy😂
Chociaż wiem, że czasami wkur..iam mojego chłopa, to widzę że zaciska zęby i nie daje się wyprowadzić z równowagi. 😂
Ja się teraz kłóce sama, a ten tylko patrzy na mnie i czeka aż się nagadam 😁 zwykle wychodziłam do innego pokoju trzaskając drzwiami, teraz nie mam jak, bo wymieniamy na nowe i jeszcze nie są zamontowane 😂

Ja się teraz kłóce sama, a ten tylko patrzy na mnie i czeka aż się nagadam 😁 zwykle wychodziłam do innego pokoju trzaskając drzwiami, teraz nie mam jak, bo wymianiamy na nowe i jeszcze nie są zamontowane 😂

O kurczę, to masz trochę utrudnioną sytuacje teraz bez drzwi 😅
Mój podobnie, jak ja się wkurzam i zaczynam swoją gadkę to często się ze mnie śmieje. Czasem widzę, ze ma dość, ale podziwiam za cierpliwość bo mi już dawno by nerwy puściły 😅 i bym wybuchła

U mnie też spadek humoru .Naczytałam się na FB postów o wadach genetycznych i terminacji ciąży i mam w głowie straszny haos .Chyba dopóki moje wyniki nie przyjdą cięgle będę na takiej huśtawce raz myśli ,że będzie dobrze a za chwilę ,że czeka nas najgorszy czas w życiu i podróż "za granicę ' .

U mnie też spadek humoru .Naczytałam się na FB postów o wadach genetycznych i terminacji ciąży i mam w głowie straszny haos .Chyba dopóki moje wyniki nie przyjdą cięgle będę na takiej huśtawce raz myśli ,że będzie dobrze a za chwilę ,że czeka nas najgorszy czas w życiu i podróż "za granicę ' .
Mam nadzieje ze już w poniedziałek będziesz miala wyniki i stres minie 💕

Trzymam kciuki, żeby wyniki już były po niedzieli ✊ i może nie czytaj już…nie warto może zaprzątać sobie tym głowy i tak masz już niemały stres.. może włącz sobie jakiś serial? Zrób ciepła herbatkę💚 Sorobuj zająć myśli czymś innym może..wierze, ze to niełatwe.

reklama
Ja jakoś w 6 mięs zacznę kompletować wiem czego chce większość zamówi przez internet łóżeczko dostałam w spadku od siostry nie chce tego składować miesiącami bo idzie popłynąć z wydatkami😜 bo wszystko jest śliczne 😂😂😂 a i tak przy kolejnym będziemy dokupywać pewnie
Zazdroszczę tym którzy mają chociaż część ekwipunku.... My zaczynamy od zera 🤭 dlatego sama nie wiem co jest najbardziej potrzebne, a co byłoby gadżetem zupełnie niepotrzebnym. Trochę się boje za obkupię się w glupoty

Do góry