reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Kuźwa ale gołąbki zrobiłam 🤣 zapomniałam dać ryżu do mięsa 🤦 widać już mi na mózg.padlo 😭

A tam przestań, będą bez ryżu. Lepiej w ta stronę niż jakbyś ryż zawinęła w kapustę bez mięsa 😅
I przynamniej zrobiłaś - ja byłam w sklepie i w piekarni i zjadłam jabłko i pizzerinke, także no.. taki obiad. A dodatkowo jak wróciłam to pies zjadł prawie pół opakowania orzeszków bo zostawiłam na stoliku 🙈😂 mam nadzieje, ze nie będzie rzygac

Ja to samo, pojechałam do fryzjera i jeszcze nie przebrnęłam przez wiadomości i też już nie pamiętam, co miałam pisać 🤣 co do pomidorów to przed ciąża jadlam zawsze jednego do śniadania, żeby było zdrowo, bo warzywa obniżają indeks glikemiczny a przyszedł 1szy trymestr i na widok pomidorów miałam cofkę... teraz wraca mi ochota, ale no wiadomo są kiepskie w smaku, choć te malinowe bardziej czerwone nawet ujdą i jak byłam antypomidor w pierwszych tyg, tak wpierniczałam ogórka zielonego, choć obelzywiec jakich mało zimą 🤣

Nie pamiętam czy był tutaj taki temat, ale czy ktoras z was walczy z migrenami?
W ciazy mi się nasiliły, nie wytrzymuje. Wczoraj wieczorem czułam, że juz się zaczyna, dzisiaj obudziłam się z takim okropnym bólem i "pikselami" przed oczami 🙄 wjechały apapy i duuuzo wody i nic. Wyszłam na trochę przed dom, bo akurat słońce się pokazało, dalej nic.
Zwykle moja migrena trwa conajmniej 4 pelne dni. Po tym mam tydzień spokoju i znowu...
Macie jakieś sposoby? Zwariuje zaraz 🥵🤯😵‍💫
Migrena nakręca moją spirale, bol glowy powoduje nerwy, a nerwy doprowadzają do ataków paniki 🙄
Ja od dziecka mam migreny. Wszyscy mówili że jak będę w ciąży to mi przejdzie. Niestety nic z tego. Są lżejsze i rzadziej i jestem za to wdzięczna losowi, ale i tak się męczę. Przed ciążą pomagały mi tylko tryptany, bez nich migreny trwały ok 3 dni. Teraz nie biorę nawet apapu bo wiem że i tak mi to nie pomoże. Mój lekarz zalecił jedynie codziennie oliwę z oliwek w jedzeniu i często oliwki, może to pomagać zapobiegać. Ja z doświadczenia też wiem że jak zaczyna się migrena muszę próbować szybko podnieść ciśnienie, pije colę lub kawę ale średnio pomaga.. właśnie też wczoraj mi się zaczęło i dziś cierpię. Oby szybko minęło niestety nie mamy wyjścia. :)

reklama
Do góry