reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A ja pierwszy raz odważyłam się zjeść na śniadanie coś innego niż płatki chocapic z mlekiem, oczywiście tez na słodko i jestem dumna bo wszystko zjadłam 😄 pycha owsianka z kakao i dodatkami, polecam 🤩

Załączniki

• IMG_3575.jpeg
    IMG_3575.jpeg
    132,1 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Ja jadłam w święta swojski pasztet z dziczyzny z wiadomym składem. A tak to planowałam sobie zrobić swój w Thermomixie, tylko nie mam siły na żadne dodatkowe czynności. Czekam na jakiś przypływ energii w 2 trymestrze...

Ja tez czekam na ta energię 😅 bo jak czytam to podobno 2 trymestr jest określany jako „złoty czas” czy coś w tym stylu, nie powiem, bo jest lepiej ale do nadmiaru energii jeszcze mu brakuje 😂

Właśnie jak to liczycie? Mi każda apka inaczej pokazuje. Jestem 13+5, czy ten tydzień to już 2 trymestr czy od 14+1?
Ja też już nie wiem jak liczyć.. Kiedyś dziewczyny pisały, że II trymestr jest od 14+0.
Mam cztery aplikacje ciążowe, trzy z nich wskazują mi już, że jest u mnie II trymestr, a jedna z nich że I. A jestem 13+0.

Ja tez czekam na ta energię 😅 bo jak czytam to podobno 2 trymestr jest określany jako „złoty czas” czy coś w tym stylu, nie powiem, bo jest lepiej ale do nadmiaru energii jeszcze mu brakuje 😂
Patrząc na poprzednią ciążę to rzeczywiście 2 najlżejszy. Ale u mnie on ma trochę opóźniony zapłon, np. dziś mam jeszcze mdłości, wtedy utrzymywały się do 16 tyg. i teraz pewnie też tak będzie 🤷‍♀️

Ja też już nie wiem jak liczyć.. Kiedyś dziewczyny pisały, że II trymestr jest od 14+0.
Mam cztery aplikacje ciążowe, trzy z nich wskazują mi już, że jest u mnie II trymestr, a jedna z nich że I. A jestem 13+0.

A dajcie spokój z tymi tygodniami, pogubić się można😄 ja mam dwie aplikacje i każda liczy inaczej. Tzn jedna pokazuje konkretnie 14+1, natomiast druga pokazuje 15 tydzień (a w nawiasie jest szczegółowo: 14+1).
A według ostatniego USG jestem teraz 14+4 i tego chyba się trzymam do następnego USG 😀

Patrząc na poprzednią ciążę to rzeczywiście 2 najlżejszy. Ale u mnie on ma trochę opóźniony zapłon, np. dziś mam jeszcze mdłości, wtedy utrzymywały się do 16 tyg. i teraz pewnie też tak będzie 🤷‍♀️

Wiesz co, u mnie jest duża poprawa naprawdę, bo pierwsze 1.5 miesiąca były dla mnie koszmarem, nic prawie nie jadłam, wszystko śmierdziało, mdłości całodniowe, itd…
Mimo poprawy i wczoraj wymioty i dzis rano..
Znam przypadek w mojej rodzinie wymiotów 9 miesięcy, ale tylko od rana do południa, a później spokój cały dzień.

reklama
Do góry