reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Co do glukozy to w pierwszej ciąży poszłam z własną cytryna bo nigdzie w aptece nie mogłam dostać smakowej 🙈 w drugiej już miałam smakowa i nic nie mówili... Ale ja nigdy nie miałam problemów cukrowych... @Pszczółka38 jak tam u Ciebie? Jesteś już po wizycie? Jestem myślami Tobą ❤️
Ja jestem w szoku, że glukozę trzeba swoją 🤪 kiedyś dawali

reklama
Cześć dziewczyny,
Ostatni raz zajrzałam tu przed świętami, wchodzę dzisiaj a tu 200 stron do nadrobienia!😵‍💫 Przyznaję się bez bicia, że moja obecność rzeczywiście jest słaba, niestety mam coś w rodzaju choroby morskiej od wszelkich ekranów 🙈 a mam codziennie do przepracowania jeszcze 8h przed komputerem, więc nie ukrywam, że mój czas na telefonie jest przez to po prostu prawie zerowy. Czy są jeszcze jakieś osoby, które tak jak ja, nadal czekają na prenatalne?🤗 Mam mega stres, co wyjdzie na badaniach. Okazuje się, że w Norwegii w ogóle nie miałabym tego typu badań, gdybym nie była po 35 r.ż. 🤷🏻‍♀️ Tak w ramach ciekawostki. I moje pierwsze USG w tygodniu 14 nazywają wczesnym 😁 Zrobiłam sobie oczywiście pierwsze prywatnie w 9tc, ale prywatny ginekolog jest tu 1 w promieniu 500km, drogi jak szlag (700pln wizyta💸💸💸) i ma stary sprzęt, więc szału nie było. Czekam zatem do 18.01. na USG/prenatalne w szpitalu na nowocześniejszym sprzęcie. Pozdrawiam!
Tez czekam na pierwsze prenatalne.. mam teraz w pt 13 mam nadzieje na dobre wieści.. stres mam straszny

Ja rozumiem ze co kraj to inaczej, ale chyba bym na głowę dostała prowadząc tylko ciaze w szpitalu 🤣 aczkolwiek nie powiem bo w Irlandii jak trafiłam do szpitala bo nie czułam ruchów to naprawdę super się mną zajęli , jeszcze w ten sam dzień urodziłam przez cc (37+5) caly pobyt w szpotalu i opieke personelu wspominam bardzo dobrze 💚💚

Ale zgrzeszylam...az nie mogę się ruszyć, z racji poznego śniadania dzis był pozniej obiad , przed obiadem wybraliśmy się na spacerek pp powrocie wymyśliłam sobie ziemniaczki puree z mizerią i kotletem choc mialo być sadzone jajko , ale zjadłam aż z dokładka....od nie pamiętam kiedy zjadlam tak z apetytem ze aż mi się z tego szczęścia płakać chce 🤣🤣🤣

Ja rozumiem ze co kraj to inaczej, ale chyba bym na głowę dostała prowadząc tylko ciaze w szpitalu 🤣 aczkolwiek nie powiem bo w Irlandii jak trafiłam do szpitala bo nie czułam ruchów to naprawdę super się mną zajęli , jeszcze w ten sam dzień urodziłam przez cc (37+5) caly pobyt w szpotalu i opieke personelu wspominam bardzo dobrze 💚💚

Ale zgrzeszylam...az nie mogę się ruszyć, z racji poznego śniadania dzis był pozniej obiad , przed obiadem wybraliśmy się na spacerek pp powrocie wymyśliłam sobie ziemniaczki puree z mizerią i kotletem choc mialo być sadzone jajko , ale zjadłam aż z dokładka....od nie pamiętam kiedy zjadlam tak z apetytem ze aż mi się z tego szczęścia płakać chce 🤣🤣🤣
... A taki obiad to grzech? 😱 Dla mnie normalny obiadek domowy :D

reklama

No mówię Wam, że powielamy obiady, bo dzisiaj u mnie to samo weszło 😂😂 Nawet w ostatniej chwili zrezygnowałam ze zwykłych ziemniaków i zrobiłam puree 😂😂

Do góry