reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Tak czytam, że prawie wszystkie tak mało przytylyscie, a ja już 5 do przodu i teraz z powodu mdłości 1do tyłu... A jeszcze cukrzycy nie mam.
Ja przytyłam dużo. Jestem już +6kg 😱. Także strach się bać co będzie dalej. Na pocieszenie, gdzieś wyczytałam, że niektórzy bardziej przybierają na wadze na początku i taka mam cichą nadzieję. Brzuch jest już dość duży i widoczny.
Mam 2 pary legginsów z oysho. Drogie były, ale zależało mi na ocieplanych też, bo jak kupował było bardzo zimno. I jestem zadowolona. Najchętniej w nich chodzę na zmianę. Są naprawdę wygodne. A spodnie kupiłam jedną parę ciążowych jeansów i też są idealne. Pas jeszcze trochę luźny, ale póki co i tak chodzi się w luźnych swetrach itp.

reklama
podziwiam.... Ja siedziałam wczoraj że znajomymi w knajpie do północy i dziś dzień nie dla mnie 🤷‍♀️tylko bym spala i leżała...
Mam to samo, wczoraj cały dzień przeleżałam w dodatku zaczęła mnie boleć głowa, jakbym po imprezie była zakrapianej 🙈😄 a w piątek ze spotkania wróciłam o 00.30 nie tak źle...
Ja mam leginsy ciążowe z calzedoni są z tych droższych ale jakościowo super bardzo przyjemny materiał nie prześwituje.
Co do wagi to dalej mam -1 staram się jeść wmiare możliwości zdrowo ale coś słodkiego i McDonald tez się zdarzają. Niby-1 ale brzuszek szczególnie wieczorem mam już dość widoczny
Ja wieczorami teraz mam balonik 🙈😄😄ale to normalne

Ja na samym początku przytyłam 2kg i to praktycznie sama woda bo od razu czułam się taka napuchnięta.. od tej pory waga stoi w miejscu - 64 od dwóch miesięcy.
Przed ciążą jadłam wszystko co słodkie, ale teraz tak mi się smaki pozmieniały że po ciastku czy placku od razu ciągnie mnie na mdłości i wymioty - bobo trzyma mnie na diecie 😁 tylko słone lekkie przekąski, zupy i warzywa wchodzą.
Właśnie dzisiaj będę robiła zupę jarzynowa z kalafiorem, brukselka, makaronem i zabielana śmietaną. 😋

Mimo wszystko mam już dość spory brzuszek który jest ciężko ukryć i prawdopodobnie w ciągu tygodnia-dwoch będę musiała ogłosić nowinę w pracy.
Co do ubioru to nakupilam dużo luźnych sukienek z długim rękawem lub spódnic po kostki w ciemnych kolorach, do tego sporo czarnych nieprześwitujących rajtuz lub legginsów i tak od miesiąca już chodzę do pracy. Wygodnie, ciepło i prawie nic nie widać 😁
Chociaż jak mnie dopadną wzdęcia to nawet te rajtuzy o dużo za duże rozmiarowo uciskają mnie w brzuch

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję, że zima nie będzie długo trzymać i szybko zamienimy grube kurtki, swetry i ocieplane leginsy żeby wskoczyć w jakieś cienkie, wygodne ciuszki. Albo z początkiem lata ciążowe kiecki 😁
Taaak!
W ogóle pierwsze miesiące chowamy się pod swetrami i płaszczami a na wiosnę brzuszkowa niespodzianka!

Ja na samym początku przytyłam 2kg i to praktycznie sama woda bo od razu czułam się taka napuchnięta.. od tej pory waga stoi w miejscu - 64 od dwóch miesięcy.
Przed ciążą jadłam wszystko co słodkie, ale teraz tak mi się smaki pozmieniały że po ciastku czy placku od razu ciągnie mnie na mdłości i wymioty - bobo trzyma mnie na diecie 😁 tylko słone lekkie przekąski, zupy i warzywa wchodzą.
Właśnie dzisiaj będę robiła zupę jarzynowa z kalafiorem, brukselka, makaronem i zabielana śmietaną. 😋

Mimo wszystko mam już dość spory brzuszek który jest ciężko ukryć i prawdopodobnie w ciągu tygodnia-dwoch będę musiała ogłosić nowinę w pracy.
Co do ubioru to nakupilam dużo luźnych sukienek z długim rękawem lub spódnic po kostki w ciemnych kolorach, do tego sporo czarnych nieprześwitujących rajtuz lub legginsów i tak od miesiąca już chodzę do pracy. Wygodnie, ciepło i prawie nic nie widać 😁
Chociaż jak mnie dopadną wzdęcia to nawet te rajtuzy o dużo za duże rozmiarowo uciskają mnie w brzuch
Trzeba kupować rajtuzy ciążowe. Są naprawdę spoko 😁

Dziewczyny, które nie miały i robiły badanie na określenie grupy krwi, czy Wy powtarzałyście badanie czy tylko raz? Bo na moim wyniku widnieje: oznaczenie grupy krwi i obok NIEPOTWIERDZONE
Mój ginekolog mówił, że raczej wystarczy raz, ale żebym zadzwoniła do szpitala na oddział położniczy i zapytała czy oni akceptują takie cos czy wymagają by takie badanie powtórzyć.
Jak u Was wyglądała sytuacja?

reklama
Dziewczyny, które nie miały i robiły badanie na określenie grupy krwi, czy Wy powtarzałyście badanie czy tylko raz? Bo na moim wyniku widnieje: oznaczenie grupy krwi i obok NIEPOTWIERDZONE
Mój ginekolog mówił, że raczej wystarczy raz, ale żebym zadzwoniła do szpitala na oddział położniczy i zapytała czy oni akceptują takie cos czy wymagają by takie badanie powtórzyć.
Jak u Was wyglądała sytuacja?
ja mam krew kartę i do niej robiłam 2 razy badania w tej samej placówce i oni mi wydali taka kartę, także nie wiem jak to jest 🤷‍♀️

Do góry