reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Jakie macie podejście do USG i tego, że nie powinno się w ciąży robić ich zbyt wiele? słyszałam, że w Polsce zbyt wiele razy kobiety robią USG, że powinny być tylko trzy. dajcie znać co o tym myślicie:)

Ja też więcej pije, więcej sikam, chcoaiz są dni z większą intensywnością dolegliwości a są takie że czuje się normalnie :)
Wczoraj jak spojrzałam na swoje sutki to byłam mocno zdziwiona ich wielkością :O u Was też już są takie duże grube i bolące? Duża różnica w ich wyglądzie u mnie występuje

Dziewczyny chodzicie do ginekologa na NFZ czy prywatnie? Ja narazie byłam na NFZ bo lekarz ma w gabinecie USG i na każdej wizycie robi. I tak się zastanawiam czy iść prywatnie też. Teraz jak byłam w 6 tc to powiedział żeby przyjść w 8 i wtedy da na badania z krwii.

Dziewczyny chodzicie do ginekologa na NFZ czy prywatnie? Ja narazie byłam na NFZ bo lekarz ma w gabinecie USG i na każdej wizycie robi. I tak się zastanawiam czy iść prywatnie też. Teraz jak byłam w 6 tc to powiedział żeby przyjść w 8 i wtedy da na badania z krwii.
Prywatnie, mało ufam lekarzom na NFZ i sie juz przejechałam bardzo.

Jakie macie podejście do USG i tego, że nie powinno się w ciąży robić ich zbyt wiele? słyszałam, że w Polsce zbyt wiele razy kobiety robią USG, że powinny być tylko trzy. dajcie znać co o tym myślicie:)

Ja też więcej pije, więcej sikam, chcoaiz są dni z większą intensywnością dolegliwości a są takie że czuje się normalnie :)
Wczoraj jak spojrzałam na swoje sutki to byłam mocno zdziwiona ich wielkością :O u Was też już są takie duże grube i bolące? Duża różnica w ich wyglądzie u mnie występuje
Nie wyobrażam sobie mieć tylko 3x robione USG w całej ciąży. Uważam że jest bezpieczne.

w poprzednich tylko prywatnie, teraz będę chyba chodzić prywatnie i ma NFZ. Prywatnie mam lekarza, któremu ufam i wiem że ma świetny sprzęt, a NFZ tylko kontrolnie i bardziej po skierowania na badania bo nie wszystkie mam w pakiecie.

myśle, że są od tego mądre głowy, które wiedzą co robią. Dzięki tym badaniom jest duża wykrywalność wad płodu i co raz częściej dzieciaczki operowane są jeszcze w brzuchu mamy ☺️

reklama
Do góry