reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Jakie macie podejście do USG i tego, że nie powinno się w ciąży robić ich zbyt wiele? słyszałam, że w Polsce zbyt wiele razy kobiety robią USG, że powinny być tylko trzy. dajcie znać co o tym myślicie:)

Ja też więcej pije, więcej sikam, chcoaiz są dni z większą intensywnością dolegliwości a są takie że czuje się normalnie :)
Wczoraj jak spojrzałam na swoje sutki to byłam mocno zdziwiona ich wielkością :O u Was też już są takie duże grube i bolące? Duża różnica w ich wyglądzie u mnie występuje

Dziewczyny chodzicie do ginekologa na NFZ czy prywatnie? Ja narazie byłam na NFZ bo lekarz ma w gabinecie USG i na każdej wizycie robi. I tak się zastanawiam czy iść prywatnie też. Teraz jak byłam w 6 tc to powiedział żeby przyjść w 8 i wtedy da na badania z krwii.

Dziewczyny chodzicie do ginekologa na NFZ czy prywatnie? Ja narazie byłam na NFZ bo lekarz ma w gabinecie USG i na każdej wizycie robi. I tak się zastanawiam czy iść prywatnie też. Teraz jak byłam w 6 tc to powiedział żeby przyjść w 8 i wtedy da na badania z krwii.
Prywatnie, mało ufam lekarzom na NFZ i sie juz przejechałam bardzo.

Jakie macie podejście do USG i tego, że nie powinno się w ciąży robić ich zbyt wiele? słyszałam, że w Polsce zbyt wiele razy kobiety robią USG, że powinny być tylko trzy. dajcie znać co o tym myślicie:)

Ja też więcej pije, więcej sikam, chcoaiz są dni z większą intensywnością dolegliwości a są takie że czuje się normalnie :)
Wczoraj jak spojrzałam na swoje sutki to byłam mocno zdziwiona ich wielkością :O u Was też już są takie duże grube i bolące? Duża różnica w ich wyglądzie u mnie występuje
Nie wyobrażam sobie mieć tylko 3x robione USG w całej ciąży. Uważam że jest bezpieczne.

w poprzednich tylko prywatnie, teraz będę chyba chodzić prywatnie i ma NFZ. Prywatnie mam lekarza, któremu ufam i wiem że ma świetny sprzęt, a NFZ tylko kontrolnie i bardziej po skierowania na badania bo nie wszystkie mam w pakiecie.

myśle, że są od tego mądre głowy, które wiedzą co robią. Dzięki tym badaniom jest duża wykrywalność wad płodu i co raz częściej dzieciaczki operowane są jeszcze w brzuchu mamy ☺️

reklama
Do góry