reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny po wczorajszych emocjach, tak się rozchorowałam, że wylądowałam na L4.
Wszystko mnie boli , ogólne złe samopoczucie, zatkany nos .. 😪
Na szczęście bez żadnych antybiotyków, tylko zalecenie żeby się wyleżeć i wygrzać chorobsko 🥺

reklama
z zimnymi kończynami to do końca nie jest dobry patent. Dzieci maja często zimne kończyny przez niedojrzały układ krwionośny. Karczek to najbezpieczniejsza opcja 😊
Nie znam teorii. W praktyce jak mała miała w ciepłe lato ciepłe nóżki to woziłam w wózku bez skarpetek, a jak letnie to w skarpetkach. Myślę bardziej o stópkach, bo było tak, że stópki zimne, a nogi ciepłe 😁

Ja dopiero zaczęłam przygodę z detektorem, ale na razie cały czas łapię serduszko - trochę szukam i ostatecznie w końcu jest. Ale się nie denerwuję przez ten czas, bo wiem, że dzidzia jest jeszcze malutka i się mega kręci, a detektor to nie wyrok. 😉 Trzeba sobie go wziąć na luz. 🤷🏻‍♀️ Mnie jakoś w ogóle nie stresuje, na pewno nie pojechałabym na IP, że nie umiem sama znaleźć tętna - gdybym oczywiście nie plamiła/krwawiła 😋

Co do apki, ja już się przyzwyczaiłam do przeglądarki. I tak tu często jestem, a jakbym ją miała, to chyba bym co chwilę w nią klikała 🤣 Mąż i tak się śmieje, że kiedyś tu do mnie napisze, bo tylko tak można się ze mną teraz porozumieć 🤣🤣
A czy w apce można jakoś zaznaczyć moment ostatniego czytania? Bo co wejdę to początek wątku mam i akcję szukanie gdzie skończyłam czytać...

W niektórych punktach laboratorium śla jest świetna rejestracja: po prostu wybiera się przycisk na panelu samoobsługowym A lub B (kobiety w ciąży i dzieci do 3 lat) i generuje się numerek do kolejki, który wyświetla się nad drzwiami do laboratorium. Oczywiście B wyświetla się poza kolejnością od razu i bez dyskusji z ludźmi można spokojnie wejść. Polecam

Nie znam teorii. W praktyce jak mała miała w ciepłe lato ciepłe nóżki to woziłam w wózku bez skarpetek, a jak letnie to w skarpetkach. Myślę bardziej o stópkach, bo było tak, że stópki zimne, a nogi ciepłe 😁

Xoxo ma racje, że trzeba kark sprawdzać, jeśli ciepły i suchy to Ok, jak zimny to znaczy, ze dziecku zimno, a jak bardzo ciepły wręcz gorący i mokry to dziecko przegrzane

A czy w apce można jakoś zaznaczyć moment ostatniego czytania? Bo co wejdę to początek wątku mam i akcję szukanie gdzie skończyłam czytać...
Nie zakładałam tej aplikacji w końcu. Korzystam normalnie z przeglądarki. Może niech ktoś inny się wypowie na jej temat 🙆‍♀️

W niektórych punktach laboratorium śla jest świetna rejestracja: po prostu wybiera się przycisk na panelu samoobsługowym A lub B (kobiety w ciąży i dzieci do 3 lat) i generuje się numerek do kolejki, który wyświetla się nad drzwiami do laboratorium. Oczywiście B wyświetla się poza kolejnością od razu i bez dyskusji z ludźmi można spokojnie wejść. Polecam
Też chodzę do śla, choć jak płacę prywatnie, to ceny mnie tam powalają 😱 Ostatnio robiłam w innym laboratorium i było o wiele taniej. Ale to prawda, że jest super rozwiązanie z kolejką - nie trzeba się stresować ludźmi i wdawać się z nimi w dyskusję 😎

Tak czytam Was jaka macie wiedzę na temat ubioru bobasów itd a ja jestem w tym TOTALNIE ZIELONA. Nigdy nie miałam do czynienia z maluchami. Szukam w internecie co jest mi potrzebne , co powinnam zakupić:D i gubię się w tym haha
Też tak miałam z pierwszą ciążą. Jak coś kupiłam to był szum otoczenia, że za szybko, bo zapeszę i co potem zrobię z tymi rzeczami... Co do szpitala to pod koniec ciąży jedna z dziewczyna z forum zrobiła listę co zabiera, a że rodziła pierwsza to potem klikła aktualizację co faktycznie potrzebowała i tak się pakowałam. Dużo tu się dowiesz, bo będziemy na bieżąco rozwiązywać problemy, niejasności... wózki, ciuchy, łóżeczka, wyniki i inne. Takie forum zbliża i pomaga 🥰

Co do kawy odrzuciło mnie totalnie. Wcześniej piłam rozpuszczalną, teraz nie ruszam a na zapach sypanej mnie mdli. Pije za to herbatę, której wcześniej raczej nie piłam do tego czasami melisa, mięta. Co polecacie do picia na ciepło? W sobotę mam wizytę jak będzie ok to miałam iść na zwolnienie, córka obudziła się z gorączka więc zmiana planów mam wolne już dzisiaj ;)
Z herbat u mnie najczęściej rooibos z Yogi tea (uwielbiam), mięta, czarna z dodatkiem syropu z malin, bzu. Melisa tylko przed wizytami ;) i kakao, kawa zbożowa.
Dzień dobry Wszystkim.
Życzę Spokojnego dnia i trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj 😀.
PS. Mimo, że wiem o istnieniu aplikacji, to jakoś nadal korzystam z przeglądarki. I do tej pory nie wiem, która opcja jest czytelniejsza.
To tak samo jak ja, od dawna wiem że jest taka możliwość, ale jakoś z przeglądarki mi pasuje.
Ja dopiero zaczęłam przygodę z detektorem, ale na razie cały czas łapię serduszko - trochę szukam i ostatecznie w końcu jest. Ale się nie denerwuję przez ten czas, bo wiem, że dzidzia jest jeszcze malutka i się mega kręci, a detektor to nie wyrok. 😉 Trzeba sobie go wziąć na luz. 🤷🏻‍♀️ Mnie jakoś w ogóle nie stresuje, na pewno nie pojechałabym na IP, że nie umiem sama znaleźć tętna - gdybym oczywiście nie plamiła/krwawiła 😋

Co do apki, ja już się przyzwyczaiłam do przeglądarki. I tak tu często jestem, a jakbym ją miała, to chyba bym co chwilę w nią klikała 🤣 Mąż i tak się śmieje, że kiedyś tu do mnie napisze, bo tylko tak można się ze mną teraz porozumieć 🤣🤣
Jakbym czytała o sobie :D takie samo zdanie mam o detektorze.. Jeszcze nie zdarzyło mi się nie znaleźć tętna, a jestem świadoma, że wcale nie musi być słychać, więc nie panikowałabym ;)
Co do męża.. Codziennie mi wytyka, że za dużo czasu spędzam na tym forum i przez to mam wyrzuty sumienia, że zbyt często używam telefonu. No ale co zrobić jak człowiek chce być zawsze na bieżąco :D

Powiem Wam dziewczyny, że osobiście naprawdę nie rozumiem ludzi, że są tak nastawieni anty na to, ze kobieta w ciąży ma pierwszeństwo i nie potrafią tego zrozumieć. Kurde, ja zanim byłam w ciąży już dawno temu jak stałam gdzieś w kolejce i widziałam kobietę w ciąży, to sama ja przypuszczałam, prosiłam żeby szła przede mnie, a jak przede mną jeszcze ktoś był w kolejce to mówiłam głośno żeby szła pierwsza bo ma takie prawo i tyle, ze każdy ma ja puścić i koniec. Masakra…

reklama
Ja tez nie wiedziałam o aplikacji 🙈 zainstalowałam ja, ale w ogóle mi nie podeszła , wolę stare dobre Google na telefonie i powiadomienia przychodzą cały czas a ja mam wszystko wyciszone 😄

Do góry