reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ale się rozpisałyście 🫣
Odpowiem na to co pamietam.
1. Ja mam prenatalne 12.01 także na pewno ktoś po tym terminie jeszcze je ma. Jeśli chodzi o mnie to możemy wątek prywatny zakładać już teraz.
2. Ja pije jedną kawę dziennie, ale totalnie mnie do niej nie ciągnie wręcz odrzuca.
3. Pisałyście o ubrankach. Nawet dziś gadałam o tym z koleżanką, że często na początku dzieci chodzą w za dużych bo ludzie gadają ‚nie kupuj 56’. Moja córka miała 50 cm, ale wagę miała sporą i w 50 się topiła 😂

Z doświadczenia powiem tylko żeby jednak nie czekać z zakupami do ostatniej chwili, bo sporo jest do kupienia, a końcówka bywa wykańczająca.
4. Widzę, że dziewczyny nie wiedzą jaki maja termin, którym się sugerować. Ja sama czekam do następnej wizyty, żeby został on określony na 100%. I pamiętajcie, że termin określa się do 14 tc. Pisze to, bo byłam dziś świadkiem ciekawej rozmowy 😂 jedna dziewczyna zadała pytanie o termin porodu drugiej, a ta że w sumie to nie wie bo termin jest ruchomy 🤦🏽‍♀️ na początku jej wychodziło 15.03 a teraz dziecko duże to 5.03. Bardzo kusiło, żeby jej powiedzieć że nie ma terminu ruchomego tylko po prostu duże dziecko 🫣
5.

Ja też mam preanatalne 12 stycznia😁

Jeśli chodzi o ubranka to ja się z Tobą zagadzam. Przy pierwszej córce nie miałam w ogóle rozmiaru 50 a 56 bardzo mało i musiałam wysyłać męża do sklepu i szybko zamawiać bo we wszystkim się topiła (miała niby 54cm).
Teraz będę mądrzejsza i kupię więcej małych (po córeczce rozdałam bo nie wierzyłam że uda się drugi raz zająć w ciążę😄

reklama
Dziewczyny kurcze nie wiem czy tylko ja tak mam ale drugi raz wieczorem nie mogę znaleźć tętna 🤦 nie wiem czy to przez to że jestem po kolacji i dziecko tak fika czy o co chodzi... Przed wczoraj popołudniu stres bo brzuch boli a tętna nie mogłam znaleźć a wczoraj rano wszystko ok... Dziś młodej chciałam puścić serduszko i też za cholerę nie mogłam znaleźć 🤦 oczywiście rano na czczo to sprawdzę bo nie da mi to spokoju 😢

A ja niestety całkowicie się rozchorowałam... od dzisiaj antybiotyk i cały czas jest myśl czy z małą wszystko dobrze będzie - czy nie będzie powikłań od leków, od infekcji.. :( Aż zamówiłam detektor by sprawdzić czy serce będzie słychać. Mam nadzieję, że się uda znaleźć bo na wizytę się wybiorę dopiero gdy jako tako do siebie dojdę by się upewnić, że wszystko jest w porządku...

Uff, czyli nie tylko ja tu się rozwodzę co chwilę 😂 już dzisiaj zakomunikowałam że się wyprowadzam, a kilka godzin później mowilam, że będę mu jutro walizy pakować 😂 czyli wszystko ze mną w porządku 😂
Jezu ja mam to samo, stad M. In. Mój sylwestrowy kryzys 😂
Dziewczyny nie wiem czy temat był poruszany. Czy pijecie kawę w ciąży? Dzisiaj wypiłam mała a ile się nasłuchałam od koleżanki ..
Ja pije codziennie jedno latte, to jest moja przyjemność dnia 😅 lekarz powiedział mi ze można 2 słabe dziennie ;-)
Ja też już po badaniach, wszystko jest w porządku, @Anuszka272 wg dzisiejszego USG człowieczek ma 6,69 cm więc data z USG jest na 11.07. Badanie trwało ok. 20 min Pan doktor wskazywał i dokładnie o wszystkim opowiadał. Jak na razie wychodzi, że będzie Klara 😀🌸 ale wiadomo na tą chwilę to tylko przypuszczenia. Zobacz załącznik 1481044
Piękny Bejbik, gratuluje ❤️❤️
Super heh
Mój to założył sobie aplikacje preglife i śledzi etapy ciazyi co tydzień czyta mi co i jak się dzieję ze mną i z dzieckiem heh
A mój mi powiedział, że „każdy normalny facet zaczyna się cieszyć jak dziecko się urodzi, a nie jakaś tam ciąże” 😂 i bądź tu mądra 😂 Ale on już ma jedno dziecko :-) a to moje pierwsze, wiec może dlatego on tak w spokoju wszystko przeżywa, a ja tylko łażę i opowiadam co tam w brzuchu albo na naszym forum 😂
Chyba też niepotrzebnie zrobiłam te PAPP'a 😵
Teraz tylko stres
To jest właśnie to co mówiłam po swoich prenatalnych, co mi mówił lekarz…. Ze kluczowe jest usg a nie pappa i ze przez to, ze na Fundusz bierze się w 1. Kolejności pappa a nie usg to ze jest za dużo niepotrzebnych amniopunkcji robionych…. Wiem, ze byłaś prywatnie, ale póki co powtorzylabym usg prenatalne u kogoś innego, tylko nie mówiłabym o żadnych podejrzeniach, dziecko teraz urosło, może będzie lepiej widać przeziernosc itp. Także nie stresuj się tak bardzo teraz i nie płacz, bo takie ryzyko wyszło z badań krwi, które są statystyka podparte….

A ja niestety całkowicie się rozchorowałam... od dzisiaj antybiotyk i cały czas jest myśl czy z małą wszystko dobrze będzie - czy nie będzie powikłań od leków, od infekcji.. :( Aż zamówiłam detektor by sprawdzić czy serce będzie słychać. Mam nadzieję, że się uda znaleźć bo na wizytę się wybiorę dopiero gdy jako tako do siebie dojdę by się upewnić, że wszystko jest w porządku...
Doskonale cie rozumiem bo ja tez po paru infekcjach i antybiotyku, caly czas sie modlę o zdrowie maleństwa

Dziewczyny kurcze nie wiem czy tylko ja tak mam ale drugi raz wieczorem nie mogę znaleźć tętna 🤦 nie wiem czy to przez to że jestem po kolacji i dziecko tak fika czy o co chodzi... Przed wczoraj popołudniu stres bo brzuch boli a tętna nie mogłam znaleźć a wczoraj rano wszystko ok... Dziś młodej chciałam puścić serduszko i też za cholerę nie mogłam znaleźć 🤦 oczywiście rano na czczo to sprawdzę bo nie da mi to spokoju 😢
Mi się nigdy nie zdarzyło sprawdzać tak późno, więc nie pomogę. Ale skoro wczoraj było ok, to jutro rano też uslyszysz serduszko 😉

No właśnie dlatego Ja tego detektora nie kupuje, bo obawiam się takich sytuacji, ze będę się stresować…. Co prawda teraz z utęsknieniem czekam na wizytę u prowadzącej…. Czyli do 11.01 i już się spinam czy wszystko ok 🤷‍♀️

Ja od godziny 18.30 szukałam 3 razy. Dopiero teraz mi się udało uslyszec 😀
Na spokojnie. Ja sobie tlumacze to tak, że się robak tyłkiem odwrócił 🙂😛

reklama
Super heh
Mój to założył sobie aplikacje preglife i śledzi etapy ciazyi co tydzień czyta mi co i jak się dzieję ze mną i z dzieckiem heh
Oooo ale ekstra! 😍 mój tylko przeżywa skąd wziąć dodatkowe zlecenia i klientów, bo to wózek, bo fotelik..😂 mam nadzieję, że jakoś emocjonalnie się jutro otworzy jak pierwszy raz zobaczy brykającego bobaska w brzuchu. 😅

Do góry