reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja miałam to samo przemyślenie, zwłaszcza ze dostałam na filmie cały zapis z tego usg i tam np widać rączkę z dłonią i wszystkimi 5 paluszkami, to jest niesamowite, a dziecko miało niecałe 9cm to ta rączka ileż mogła mieć ? 😍😍 i teraz jak mi źle to tak sobie myśle, o tej rączce 😃
Taaaak mnie też wzruszyła rączka z paluszkami, lekarz robił usg a ja płakałam jak mi pokazał te paluszki.... a dzidzi miała wtedy 2.2cm ❤️

reklama
Hej, ja już po :)

Wszystko wyszło okey, dzieciak brykał tak że ciężko było uchwycić. 68 mm człowieka. Udało się przez powłoki brzuszne i o dziwo warunki mam napisane że dobre 🙈 także mój fat na brzuchu nie jest taki najgorszy na to wygląda ;)
Wskoczyliśmy dwa dni do przodu, a więc z 12+4 na 12+6, więc jutro zaczynam 14 tydzień 😱😱 wow...
USG było dość szybkie, trwało może 10 min, no ale mam nadzieję że wszystko co trzeba zbadane;)
Kamień z serca.
Miałam jeszcze termin "just in case", gdyby coś źle wyszło, albo odwołali NFZ zarezerwowany prywatnie na 05.01. I teraz mocno zastanawiam się czy iść czy już olać.... Jak myślicie?
Ja bym poszła... Skoro mówisz że to było takie szybkie to może prywatnie lekarz przyłoży do tego więcej uwagi 🤔 chociaż to dodatkowy stres...
@Anuszka272 u
U mnie bardzo podobnie bo w domu 6 latek i teraz też to moja 4 ciąża ale drugie dziecko.
Ja jeszcze mojemu synkowi nie mówiłam o ciąży. Myślę,że powiem tak w połowie. Choć ostatnio wparował mi do łazienki po coś gdy się przebierałam i byłam w samym biustonoszu. Popatrzył na mnie i mówi -wow,ale pojadłaś. A było to wieczorem i rzeczywiście miałam już mocno wydęty brzuch. Myślałam,że padnę że śmiechu. 😅
My powiedzieliśmy córce w wigilię... Strasznie się cieszy i teraz codziennie mówi do brzucha ❤️
Co za cudowne wiadomości, aż super się je nadrabia ❤️ Gratuluję udanych wizyt ❤️ Też dzisiaj pobolewał mnie brzuch, ale po magne B6 przestaje się stawiać i czuję ulgę. 🙆‍♀️ Zazdroszczę Wam dziewczyny tego spadku wagi, u mnie z 2.5 kg na plusie (czuję, że to głównie zatrzymana woda, bo zostają mi ślady po dotknięciu) - no i już się czuję taka rozlazła. Boję się, że za chwilę całe łoże zajmę swoją osobą 😂

A jak długo używacie tych detektorów? W sensie.. parę minut? Sekund? 😅
Ja jak znajdę tętno to zwykle słucham niecałe pół minutki
Dosłownie 2 min temu myślałam o Tobie, czy juz dostalaś ten detektor :D
U mnie za pierwszym razem wyszło najdłużej, nie miałam jeszcze patentu dobrego. Teraz już mniej więcej wiem gdzie szukać (chociaż parę dni temu dziecko było bardziej po lewej od środka, a wczoraj przesunęło się parę cm w prawo). Wtedy może całość trwa z 10 min. Musiałam oczywiście nagrać serduszko jeszcze :)
Teraz samo szukanie około 2-3 min i słucham z 30 sekund. Tak mi się wydaje, ale jak to wychodzi w rzeczywistości kto wie 🤣
Ja dzisiaj ze stresem szukałam bo wczoraj wieczorem nie udało mi się znaleźć więc już zaczęłam panikować... Udało mi się znaleźć i nagle kichnelam i już uciekło 😂

Ja bym poszła... Skoro mówisz że to było takie szybkie to może prywatnie lekarz przyłoży do tego więcej uwagi 🤔 chociaż to dodatkowy stres...

My powiedzieliśmy córce w wigilię... Strasznie się cieszy i teraz codziennie mówi do brzucha ❤️

Ja jak znajdę tętno to zwykle słucham niecałe pół minutki

Ja dzisiaj ze stresem szukałam bo wczoraj wieczorem nie udało mi się znaleźć więc już zaczęłam panikować... Udało mi się znaleźć i nagle kichnelam i już uciekło 😂
Ostatnio mój 8letni bratanek mnie rozbawił, mówi do mnie - ciocia otworz buzię, ja otwieram a ten - siema Janusz, jak tam u Ciebie? Pozdrawiam Cię 😂 bo fasolixa nazywa Janusz albo Grażyna 😅 i cały czas mi każe pokazywać brzuch czy już coś widać 😅 a zmieniając temat tak piszecie o tych detektorach że zaraz i mnie namówicie 😅

Ostatnio mój 8letni bratanek mnie rozbawił, mówi do mnie - ciocia otworz buzię, ja otwieram a ten - siema Janusz, jak tam u Ciebie? Pozdrawiam Cię 😂 bo fasolixa nazywa Janusz albo Grażyna 😅 i cały czas mi każe pokazywać brzuch czy już coś widać 😅 a zmieniając temat tak piszecie o tych detektorach że zaraz i mnie namówicie 😅
Moja dzisiaj mnie też rozbawiła 😂 mówię że mnie brzuch boli bo nie mogę zrobić kupki a ona "pewnie siostrzyczka złapała ja w rękę i dlatego" 🤦🤣🤣🤣🤣

Dziewczyny a czy miałyście ocenianie na prenatalnych ryzyko preeklampsji? Czytałam przed badaniami że pappa jest dlatego ważna że pomaga obliczyć ryzyko wcześniejszego porodu i wydolność łożyska, ja nie mam o tym nic wspomniane na badaniu...

Ja po prenatalnych , wszystkie pomiary są idealne . To niesamowite ze przy 8 cm dziecku oglądamy jego kosteczki, żołądek, nerki, mózg a nawet żyły :o będzie wymarzony SYN ❤️Odetchnęłam dziewczyny

Super wieści!
Woooow! 8 cm to już duży człowieczek 😃 to który tydzień już jesteś?

reklama
Dziewczyny a czy miałyście ocenianie na prenatalnych ryzyko preeklampsji? Czytałam przed badaniami że pappa jest dlatego ważna że pomaga obliczyć ryzyko wcześniejszego porodu i wydolność łożyska, ja nie mam o tym nic wspomniane na badaniu...
Ja mam napisane ryzyko przed 35 i chyba przed 37 tygodniem jakoś tak

Do góry