U was też tak będzie wierzę w to ❤Dziewczyny ja dziś rozmawiałam przez telefon z panią która była prawie w takiej samej sytuacji jak moja ....ryzyko wszystkich trisomii i przepuklina pępowiny.U niej wszystko dobrze się skończyło dziecko zdrowe genetycznie a przepuklina wchłonęła się w 16 tygodniu .Dostałam do niej kontakt od znajomej siostry i nie powiem jej historia podniosła mnie na duchu .Czasem przypadki beznadziejne też mają szansę na pozytywne zakończenie .Trzymajcie kciuki żeby i nam się udało .
reklama
Salamatka
Fanka BB :)
A jeszcze a propos progesteronu, to czy macie zlecone okresowe badania tego hormonu?
I dwa, od kiedy zaczyna się badać czy z szyjką jest wszystko ok? I że z łożyskiem jest ok. Wiem że niektóre dziewczyny biorą do końca ciąży luteinę na noc dla podtrzymania szyjki. Mój lekarz oczywiście twierdzi że nie trzeba, ale wolę się dopytać też w innych źródłach
I dwa, od kiedy zaczyna się badać czy z szyjką jest wszystko ok? I że z łożyskiem jest ok. Wiem że niektóre dziewczyny biorą do końca ciąży luteinę na noc dla podtrzymania szyjki. Mój lekarz oczywiście twierdzi że nie trzeba, ale wolę się dopytać też w innych źródłach
Karolina_st
Ja biorę MamaDHA Premium+ i właśnie sobie uświadomiłam że biorę 1 zamiast 2 tabletek jak powinnam
dirtycriminal
Ja staram sie czerpać z jedzenia, troszke ostatnio z tym średnio bo moje smaki odbiegają od tych przed ciąży pozwalam sobie za bardzo ostatnio mięso, jajka nabiał jem trochę mniej warzyw niż przed ciaza to mnie martwi... Biorę do tego kwas foliowy , pragna dha i magnez zwykły nic więcej chyba że lekarz mi zaleci
Mój poprzedni lekarz, powiedział że poza kwasem foliowym nic nie muszę brac... i nie bralam ...A jakie bierzesz jeszcze leki? Mnie w klinice zaopatrzyli w, jak to mój prowadzący nazwał, końskie dawki wszystkiego. On wychodzi z założenia że im mniej tym lepiej. Estrofem od razu zmniejszył mi z 3x1 do 2x1 w 7 tc, w 9 tc odstawiłam całkowicie. Brałam Lutinus 3x1 i w 10 tc zmieniliśmy na 2x1 Duphaston (co 8 h) i na noc lutinus, w 11 tc, zmieniliśmy na 3x1 duphaston, teraz w 12 tc zmniejszony na 2x1 no i odstawiamy. Odstawił mi też 500 mg metformax rano i zostawił tylko 1000mg wieczorem. Zostaję właściwie tylko z metformaxem, acardem i heparyną. Muszę powiedzieć że odetchnęłam z ulgą bo ilość tych leków mnie przytłaczała.
Dziewczyny a pytanie z nieco innej beczki. Jakie suplementu bierzecie? Ja brałam teraz femibion, ale przeczytałam że pan tabletka nie poleca nie jadam jajek ani ryb, a podobno dha jest bardzo istotne. Może bierzecie i coś polecicie?
Podobnież magnez, ja biorę słów mag po 2 tabletki rano i wieczorem, ale to chyba nie jest najpopularniejszy wybór w ciąży coś polecacie?
teraz nowa pani doktor poleciła Pueria, wiec kupilam i nadrabiam
angie.
Hej dziewczyny my niedawno wrocilismy do domu "balowaliśmy" do 4 bodajże także dosyć długo teraz sobie siedzimy spijamy kakao i oglądamy film " Zenek "
Trochę mnie martwi trochę mój brzuch dzis ...nie boli mnie ale mam wrażenie jakby macica się stawiała choc nie wiem czy na tym etapie ( 12+ ) to możliwe...
Co do imion :
Aleks , Alan
Alena , Alicja
Trochę mnie martwi trochę mój brzuch dzis ...nie boli mnie ale mam wrażenie jakby macica się stawiała choc nie wiem czy na tym etapie ( 12+ ) to możliwe...
Co do imion :
Aleks , Alan
Alena , Alicja
laurka95
Ja mam, ja mam zmianę! Tylko mi kazała brać Duphaston jeszcze przez tydzień 3x1, potem 2x1 przez tydzień i znowu 1x1 przez tydzień (wtedy wypada nam kolejna wizyta i będzie decyzja, czy całkiem odstawiam). Ale biorę jeszcze dopochwowo Luteinę 100.Dziewczyny te co bioria duphaston czy wam już lekarze zmniejszają dawki. W piątek bylam u lekarza ale była inna lekarka, nie moja prowadząca. To był 11tyg +2 i kazała mi zmniejszyć dawkę do 2 tabletek dziennie a za kilka dni całkowicie odstawić. Wizytę u swojej lekarki mam dopiero 1 lutego i nie wiem co robić. Prenatalne na NFZ mam 9go więc może jeszcze brać te 2 razy dziennie do tego czasu. Powiedziała że co miał zrobić to zrobił a bóle brzucha o ktorych jej wspomniałam powiedziała że są normalne na tym etapie ciąży.
Super, trzymamy kciuki, żeby w Waszgm przypadku wszystko pięknie się ułożyło i dziecko było zdrowiutkieDziewczyny ja dziś rozmawiałam przez telefon z panią która była prawie w takiej samej sytuacji jak moja ....ryzyko wszystkich trisomii i przepuklina pępowiny.U niej wszystko dobrze się skończyło dziecko zdrowe genetycznie a przepuklina wchłonęła się w 16 tygodniu .Dostałam do niej kontakt od znajomej siostry i nie powiem jej historia podniosła mnie na duchu .Czasem przypadki beznadziejne też mają szansę na pozytywne zakończenie .Trzymajcie kciuki żeby i nam się udało .
Masz w tym samym dniu, co ja Zazdroszczę, że tak wcześnie rano. Ja będę musiała poczekać do 17.15I dostałam niespodzianke na nowy rok! Lekarz do mnie napisał czy zgadzam się na przełożenie wizyty prenatalnych. Z 13 stycznie na 11 więc super, ze uda się dwa dni wcześniej
Niestety musi mnie przyjąć przed innymi pacjentkami. więc jade na 8 rano ☺
Co do imienia, to dla chłopaka mamy imiona: Adaś, Filipek, Marcel, Wojtek Z wyborem dla dziewczynki mamy problem
Dieta u mnie taka średnia Staram się, ale w ogóle mój apetyt jest beznadziejny. Teraz wcinam serek biały. Też biorę pregna plus, dha, magnez.
Karka_Krk
Ja brałam duphaston w związku z incydentem plamienia, ale lekarka kazała stopniowo zmniejszać dawkę: 12 tc 2 x 1, 13 tc 1x1, a od 14 tc odstawić, bo już łożysko produkuje progesteron :-)Dziewczyny te co bioria duphaston czy wam już lekarze zmniejszają dawki. W piątek bylam u lekarza ale była inna lekarka, nie moja prowadząca. To był 11tyg +2 i kazała mi zmniejszyć dawkę do 2 tabletek dziennie a za kilka dni całkowicie odstawić. Wizytę u swojej lekarki mam dopiero 1 lutego i nie wiem co robić. Prenatalne na NFZ mam 9go więc może jeszcze brać te 2 razy dziennie do tego czasu. Powiedziała że co miał zrobić to zrobił a bóle brzucha o ktorych jej wspomniałam powiedziała że są normalne na tym etapie ciąży.
Ja biorę od 2 trymestru Composita Mama, a w 1 brałam Comosita one :-) te nowe tabletki nieźle podjeżdżają ryba ale maja wszystko i foliany i omega i magnez i żelazo itp. Wiec biorę tylko to :-)A jakie bierzesz jeszcze leki? Mnie w klinice zaopatrzyli w, jak to mój prowadzący nazwał, końskie dawki wszystkiego. On wychodzi z założenia że im mniej tym lepiej. Estrofem od razu zmniejszył mi z 3x1 do 2x1 w 7 tc, w 9 tc odstawiłam całkowicie. Brałam Lutinus 3x1 i w 10 tc zmieniliśmy na 2x1 Duphaston (co 8 h) i na noc lutinus, w 11 tc, zmieniliśmy na 3x1 duphaston, teraz w 12 tc zmniejszony na 2x1 no i odstawiamy. Odstawił mi też 500 mg metformax rano i zostawił tylko 1000mg wieczorem. Zostaję właściwie tylko z metformaxem, acardem i heparyną. Muszę powiedzieć że odetchnęłam z ulgą bo ilość tych leków mnie przytłaczała.
Dziewczyny a pytanie z nieco innej beczki. Jakie suplementu bierzecie? Ja brałam teraz femibion, ale przeczytałam że pan tabletka nie poleca nie jadam jajek ani ryb, a podobno dha jest bardzo istotne. Może bierzecie i coś polecicie?
Podobnież magnez, ja biorę słów mag po 2 tabletki rano i wieczorem, ale to chyba nie jest najpopularniejszy wybór w ciąży coś polecacie?
Ja tak wybrałam na 3. Z bierzmowania, moja siostra zreszta odgapiła ode mnie i tez tak ma na 3.To było moje ukochane imię od dzieciństwa, ale niestety w rodzinie już się urodziła Łucja i chyba nie będę chciała jednak powielać...
Mkd92
U mnie również pueria jeżeli chodzi o witaminyMój poprzedni lekarz, powiedział że poza kwasem foliowym nic nie muszę brac... i nie bralam ...
teraz nowa pani doktor poleciła Pueria, wiec kupilam i nadrabiam
Jeżeli chodzi o duphaston ja brałam caly czas 2x1 a od prenatalnych miałam zmniejszyć do 1x1. W środę będę miała wizytę u lekarza prowadzącego to dowiem się co dalej.
Nad imionami jeszcze nie myślimy, poczekamy zobaczymy.
reklama
JestemMama!
Ja biorę progesteron besine X3 , utrogrestan X1 , cyklogesy X1 ( pomyliłam się nie 1200 a 1100 mg ) tylko ja miałam cykl sztuczny ...A jakie bierzesz jeszcze leki? Mnie w klinice zaopatrzyli w, jak to mój prowadzący nazwał, końskie dawki wszystkiego. On wychodzi z założenia że im mniej tym lepiej. Estrofem od razu zmniejszył mi z 3x1 do 2x1 w 7 tc, w 9 tc odstawiłam całkowicie. Brałam Lutinus 3x1 i w 10 tc zmieniliśmy na 2x1 Duphaston (co 8 h) i na noc lutinus, w 11 tc, zmieniliśmy na 3x1 duphaston, teraz w 12 tc zmniejszony na 2x1 no i odstawiamy. Odstawił mi też 500 mg metformax rano i zostawił tylko 1000mg wieczorem. Zostaję właściwie tylko z metformaxem, acardem i heparyną. Muszę powiedzieć że odetchnęłam z ulgą bo ilość tych leków mnie przytłaczała.