reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny te co bioria duphaston czy wam już lekarze zmniejszają dawki. W piątek bylam u lekarza ale była inna lekarka, nie moja prowadząca. To był 11tyg +2 i kazała mi zmniejszyć dawkę do 2 tabletek dziennie a za kilka dni całkowicie odstawić. Wizytę u swojej lekarki mam dopiero 1 lutego i nie wiem co robić. Prenatalne na NFZ mam 9go więc może jeszcze brać te 2 razy dziennie do tego czasu. Powiedziała że co miał zrobić to zrobił a bóle brzucha o ktorych jej wspomniałam powiedziała że są normalne na tym etapie ciąży.
Ja biorę duzoo i jak na razie nic nie odstawiam ... Obecnie 12+5 . Ostatni raz u mojego lekarza byłam 5 grudnia i teraz będę 5 stycznia ( będzie 13+2) ... Może wtedy zacznę schodzić z dawek 🤷‍♀️ na dzień dzisiejszy biorę 120 mg progesteronu

reklama
Dziewczyny te co bioria duphaston czy wam już lekarze zmniejszają dawki. W piątek bylam u lekarza ale była inna lekarka, nie moja prowadząca. To był 11tyg +2 i kazała mi zmniejszyć dawkę do 2 tabletek dziennie a za kilka dni całkowicie odstawić. Wizytę u swojej lekarki mam dopiero 1 lutego i nie wiem co robić. Prenatalne na NFZ mam 9go więc może jeszcze brać te 2 razy dziennie do tego czasu. Powiedziała że co miał zrobić to zrobił a bóle brzucha o ktorych jej wspomniałam powiedziała że są normalne na tym etapie ciąży.
Ja biorę 3xdziwnie i Pani dr nic nie mówiła o zmniejszeniu czy nawet odstawieniu

Ja na USG jak lekarz mi powiedział że prawdopodobnie to dziewczynka to moja pierwsza myśl to Kaja 😍 ale jak mąż powiedział kto ma tak na imię to od razu powiedziałam "nie ma opcji" 🙈
U mnie jest ten problem ze jako ostatni zostajemy rodzicami ... I wszystkie imiona jakie mi się podobają są zajęte 🙈
Jeszcze podobało mi się Gabryś albo Gabrysia ... Ale gdy zaszłam w ciążę po raz pierwszy od razu mówiłam że chce te imiona ... Niestety poronilam... 😢 Stwierdziłam że drugi raz tego imienia nie wybiorę

Co do jedzenia to od 2 lat jadamy dosc zdrowo. Zaczęło się od diety, a przerodziło w zdrowe odżywianie. W ciaży staram sie jesc rownie zbilansowane posilki lecz jem mniej i mam zachcianki. Odrzuciło mnie od kochanego łososia. Mam teraz takie fazy np3 dni z rzędu muszę zjeść jajka na śniadanie. Po tych dniach nie mogę na jajka patrzeć i znów faza na coś innego...

Dziewczyny ja dziś rozmawiałam przez telefon z panią która była prawie w takiej samej sytuacji jak moja ....ryzyko wszystkich trisomii i przepuklina pępowiny.U niej wszystko dobrze się skończyło dziecko zdrowe genetycznie a przepuklina wchłonęła się w 16 tygodniu .Dostałam do niej kontakt od znajomej siostry i nie powiem jej historia podniosła mnie na duchu .Czasem przypadki beznadziejne też mają szansę na pozytywne zakończenie .Trzymajcie kciuki żeby i nam się udało .

Dziewczyny ja dziś rozmawiałam przez telefon z panią która była prawie w takiej samej sytuacji jak moja ....ryzyko wszystkich trisomii i przepuklina pępowiny.U niej wszystko dobrze się skończyło dziecko zdrowe genetycznie a przepuklina wchłonęła się w 16 tygodniu .Dostałam do niej kontakt od znajomej siostry i nie powiem jej historia podniosła mnie na duchu .Czasem przypadki beznadziejne też mają szansę na pozytywne zakończenie .Trzymajcie kciuki żeby i nam się udało .

Oczywiście, że mają szanse na powodzenie! I wierze, ze Ty będziesz również tego przykładem. Jestem pewna, ze wszystko się ułoży 🧡🧡🧡🍀

reklama
Trzymam mocno!! ❤️

Do góry