reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny te co bioria duphaston czy wam już lekarze zmniejszają dawki. W piątek bylam u lekarza ale była inna lekarka, nie moja prowadząca. To był 11tyg +2 i kazała mi zmniejszyć dawkę do 2 tabletek dziennie a za kilka dni całkowicie odstawić. Wizytę u swojej lekarki mam dopiero 1 lutego i nie wiem co robić. Prenatalne na NFZ mam 9go więc może jeszcze brać te 2 razy dziennie do tego czasu. Powiedziała że co miał zrobić to zrobił a bóle brzucha o ktorych jej wspomniałam powiedziała że są normalne na tym etapie ciąży.
Ja biorę duzoo i jak na razie nic nie odstawiam ... Obecnie 12+5 . Ostatni raz u mojego lekarza byłam 5 grudnia i teraz będę 5 stycznia ( będzie 13+2) ... Może wtedy zacznę schodzić z dawek 🤷‍♀️ na dzień dzisiejszy biorę 120 mg progesteronu

reklama
Dziewczyny te co bioria duphaston czy wam już lekarze zmniejszają dawki. W piątek bylam u lekarza ale była inna lekarka, nie moja prowadząca. To był 11tyg +2 i kazała mi zmniejszyć dawkę do 2 tabletek dziennie a za kilka dni całkowicie odstawić. Wizytę u swojej lekarki mam dopiero 1 lutego i nie wiem co robić. Prenatalne na NFZ mam 9go więc może jeszcze brać te 2 razy dziennie do tego czasu. Powiedziała że co miał zrobić to zrobił a bóle brzucha o ktorych jej wspomniałam powiedziała że są normalne na tym etapie ciąży.
Ja biorę 3xdziwnie i Pani dr nic nie mówiła o zmniejszeniu czy nawet odstawieniu

Ja na USG jak lekarz mi powiedział że prawdopodobnie to dziewczynka to moja pierwsza myśl to Kaja 😍 ale jak mąż powiedział kto ma tak na imię to od razu powiedziałam "nie ma opcji" 🙈
U mnie jest ten problem ze jako ostatni zostajemy rodzicami ... I wszystkie imiona jakie mi się podobają są zajęte 🙈
Jeszcze podobało mi się Gabryś albo Gabrysia ... Ale gdy zaszłam w ciążę po raz pierwszy od razu mówiłam że chce te imiona ... Niestety poronilam... 😢 Stwierdziłam że drugi raz tego imienia nie wybiorę

Co do jedzenia to od 2 lat jadamy dosc zdrowo. Zaczęło się od diety, a przerodziło w zdrowe odżywianie. W ciaży staram sie jesc rownie zbilansowane posilki lecz jem mniej i mam zachcianki. Odrzuciło mnie od kochanego łososia. Mam teraz takie fazy np3 dni z rzędu muszę zjeść jajka na śniadanie. Po tych dniach nie mogę na jajka patrzeć i znów faza na coś innego...

Dziewczyny ja dziś rozmawiałam przez telefon z panią która była prawie w takiej samej sytuacji jak moja ....ryzyko wszystkich trisomii i przepuklina pępowiny.U niej wszystko dobrze się skończyło dziecko zdrowe genetycznie a przepuklina wchłonęła się w 16 tygodniu .Dostałam do niej kontakt od znajomej siostry i nie powiem jej historia podniosła mnie na duchu .Czasem przypadki beznadziejne też mają szansę na pozytywne zakończenie .Trzymajcie kciuki żeby i nam się udało .

Dziewczyny ja dziś rozmawiałam przez telefon z panią która była prawie w takiej samej sytuacji jak moja ....ryzyko wszystkich trisomii i przepuklina pępowiny.U niej wszystko dobrze się skończyło dziecko zdrowe genetycznie a przepuklina wchłonęła się w 16 tygodniu .Dostałam do niej kontakt od znajomej siostry i nie powiem jej historia podniosła mnie na duchu .Czasem przypadki beznadziejne też mają szansę na pozytywne zakończenie .Trzymajcie kciuki żeby i nam się udało .

Oczywiście, że mają szanse na powodzenie! I wierze, ze Ty będziesz również tego przykładem. Jestem pewna, ze wszystko się ułoży 🧡🧡🧡🍀

reklama
Trzymam mocno!! ❤️

Do góry