reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja też poproszę lekarza o l4 przy następnej styczniowej wizycie. Pracuje w małej hurtowni BHP i od początku szefowa wie, że jestem w ciąży bo dużo u Nas dźwigania i skakania po drabinie 😒 w sumie dopóki ja nie odejdę to też nie przyjmą nikogo na moje miejsce, więc dla nich to lepiej, bo teraz i tak to cięższa robotę ktoś musi za mnie odwalać 🤨

Dziewczyny ja dzisiaj nie wychodzę z łazienki.. ciągle wymiotuje, mój pojechał po jakieś krople żołądkowe, bo z bólu się zwijam okropnie. Mam nadzieję, że gdzieś znajdzie jeszcze otwarta aptekę, bo u Nas to już koniec świata 😵

Wszystkim życzę dużo spokoju i odpoczynku . ❤️❤️❤️
Dużo zdrówka... Zamiast kropli polecam rumianek... U mnie córka ma bardzo wrażliwy żołądek i często ją przez to męczą wymioty... Rumianek lepiej jej pomaga niż krople żołądkowe 😉
Dziewczyny, u mnie dziś beznadziejnie…. Przeryczalam pół popołudnia, mam nadzieje, Że przez to nic dziecku się nie stanie…. Trudno mi pisać szczegóły na otwartym forum, ale generalnie cały problem związany był z moim pasierbem, który dalej nie wie o ciąży… efekt mojej histerii w jaka wpadłam jest taki, ze położyłam się już do łóżka i chyba przespie sylwestra… kumpele, która miała przyjść odwołałam, a specjalnie dziś zrobiłam zakupy, żeby było super miło to niestety się nie da… leze w łóżku od 1,5 godziny i myśle, ze moje biedne dziecko będzie żyło w tym całym rozgardiaszu :-(
Z tego co kojarzę to pasierb jest w wieku nastoletnim tak? Kurcze ja się strasznie boje tego okresu dojrzewania bo moja córka jest strasznie charakterna i czuje że będę mieć piekło na ziemi 🙈 masz rację wypoczywaj... Ja się narobiłam przy szykowaniu a teraz ledwo zipie i nie mam ochoty na siedzenie do późna 🤦

reklama
Dziewczyny, u mnie dziś beznadziejnie…. Przeryczalam pół popołudnia, mam nadzieje, Że przez to nic dziecku się nie stanie…. Trudno mi pisać szczegóły na otwartym forum, ale generalnie cały problem związany był z moim pasierbem, który dalej nie wie o ciąży… efekt mojej histerii w jaka wpadłam jest taki, ze położyłam się już do łóżka i chyba przespie sylwestra… kumpele, która miała przyjść odwołałam, a specjalnie dziś zrobiłam zakupy, żeby było super miło to niestety się nie da… leze w łóżku od 1,5 godziny i myśle, ze moje biedne dziecko będzie żyło w tym całym rozgardiaszu :-(
Przytulam Karka odpocznij pomysł faktycznie o sobie o Was o tym jaka już jesteś troskliwą swietná mamá. Mocno ściskam!

Dziewczyny! Oby te wszystkie życzenia się spełniły! 😍
Wam też życzę dużo zdrówka i spokoju, żebyśmy radośnie przeszły przez najbliższe miesiące 😊😊😊

Karka coś dzisiaj wisi w powietrzu bo też miałam ciężki dzień, trochę smutny trochę nerwowy.. po części pewnie zasługa hormonów. Nie znam twojej sytuacji, ale może czasami lepiej jest z tym wszystkim się przespać i kolejny dzień będzie lepszy.
Ja jestem z tych osób które lubią się wszystkim bardzo przejmować i niepotrzebnie denerwować.. NAPRAWDĘ
Ale dla naszego bobo rzuciłam wszystkie zmartwienia w kąt, nie wiem jakim cudem mi się to udało ale teraz nic dla mnie nie jest ważne oprócz tego człowieczka który się tam rozwija 😊
Wiem że łatwo się mowi.. ale może tobie też się uda 😊

Hej Kochane,

Uffff, nadrobiłam. Jeden dzień człowiek nie wchodzi i ma 9 stron 🙈 super że jesteśmy takie aktywne. Dobra, to teraz po kolei:
Zgadzam się oczywiście w sprawie prywatnego wątku. Super @Anuszka272 że robisz taką selekcję, dziękuję za Twój czas ❤️❤️

Co do chorób i zarazków to ja z każdym dniem jak słyszę ile zachorowań na grypę to wprowadzam coraz większy pandemia mode on. Mąż wysyła mi memy Sheldona z teorii wielkiego podrywu 🤣 (i dokładnie tak jest, btw, POLECAM :) )
O dziwo prowadzący nie pozwolił zaszczepić mi się na grypę. Według niego można dopiero po 21 czy 26 tygodniu (nie pamiętam teraz). W każdym razie tak trochę dziwnie 🤔
Ja sylwestra spędzam geriatrycznie, już w łóżku. Ale byłam dzisiaj u rodziców i wedle mojej zachcianki mama zrobiła mi zwykłą, chamską pomidorówke na tonie koncentratu - o takiej marzyłam 🤣 mąż nie usatysfakcjonowany bo on lubi taką bardziej naturalną, ale cóż 🤣

Prenatalne mam w pn, będę wtedy 12+4. Dramatycznie się boję, no ale staram się już je czytać tylko żyć normalnie i nie myśleć tyle, bo inaczej wpadnę serio w stany lękowe (już jeden taki zaliczyłam, z codziennym płaczem i drżeniem rąk).

Dziewczyny - DO SIEGO ROKU. Oby ten 2023 był dla nas dobry i łaskawy 🥰 spełnienia marzeń, zwłaszcza tego jednego jedynego... 🍀🍀

Dziewczyny wszystkiego dobrego w nowym roku :) ja odsypiam wróciliśmy po 1 od brata aż byłam w szoku że tak długo wytrzymałam i to bez popołudniowej drzemki.

Co do l4 jestem na swojej działalności więc w tym temacie w naszym państwie kiepsko wygląda sytuacja. Chociaż jak narazie i tak planuje cały czas pracować póki się dobrze czuje i lekarz nie widzi przeciwskazań. Teraz od świąt do jutra odpoczywam na wolnym :)

reklama
Ja również życzę wam szczęsliwego nowego roku. Też posiedziałam do 1. Później nje mogłam usnać bo czułam się jakbym miała kaca. W dodatku odeszły mi poranne mdlosci więc już się martwię że coś jest nie tak. Ukrywaliśmy ciążę ale wczoraj się nie dało. Wystarczyło hasło że nie chce pić i szwagierka od razu się domyśliła bo podobno wyglądam inaczej hahahaha. Do wizyty tydzień a ja już siedzę jak na szpilkach....

Do góry