reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Cześć dziewczyny, to i ja chciałabym się ujawnić. Jestem po prenatalnych (wczoraj) i wszystko na szczęście ok. Śledzę Was od samego początku, ale ze względu na wcześniejsze poronienie to chciałam poczekać do bezpiecznego momentu. Termin z miesiączki na 07.07 a z USG 02.07. Mamy chłopaka (badanie Sanco, usg potwierdziło). Ciąża jest dla mnie łaskawa, oprócz permanentnego zmęczenia i gorszej kondycji to wszystkie inne objawy są znikome i sporadyczne. Mam raczej odechciewajki niż zachcianki. Od kilku dni czuję wzmożony apetyt co jest nieco irytujące. Będę wdzięczna za przyjęcie mnie do Waszego cudownego grona. Z góry dziękuje 🥰

ps. btw mieszkam w Warszawie więc jak któraś jeszcze jest to chętnie w przyszłości wymienię opinie na temat szpitali itp 🙂
Witamy w naszych skromnych progach... To będzie Twoje pierwsze dziecko?
I nie wiem jak u Was, ale u mnie mdłości nie odpuszczają. Przychodzi g. 14-15 i jazda..
U mnie też nie 🤮 no dziś to jakieś apogeum 🤦
A moją dziś placki ziemniaczane , zagryzanie bananem i jogurtem 🙈🤦‍♀️
O Jezu 😱 nie mam ziemniaków bo właśnie bym placki robiła 🤦
Już męża czołgam się do kuchni 😁🙈

15 minut i będą ....

Ale jestem zła na siebie .... 😔 Właśnie chciałam serduszko puścić mężowi a tam nie mogę go znaleźć ... I już znowu schiza :/ eh... Byle wytrwać do 4'tego 🙏🙏🙏🙏 jeszcze przed snem spróbuje i jutro rano ... Coś tam słychać ale to chyba raczej pępowina ... Bo za wolno .... A serduszko to taki jak by kon galopował ...
Eh....

Edit miało być już się czołgam go kuchni a nie męża 🤷‍♀️🤦‍♀️🙈🙈
Koleżanko nie szalej... Słyszałaś rano więc jest dobrze 😉 teraz po jedzeniu to może tak fika że ciężko wychwycić ja tak mialam

reklama
🤦🏽‍♀️
Przepraszam, nie mam zamiaru oceniać ani nic… ale uważam, ze takie komentarze musimy olewać, nieważne czy od bliskich czy dalszych… i się tym nie przejmować. Uważam, ze to trochę przykre, a zwłaszcza teraz…przynajmniej ja tak mam, że teraz dużo bardziej biorę coś do siebie i szybciej mi się robi przykro..
Nie, mnie absolutnie nie jest przykro, bo sama miałam inną wizję siebie w ciąży 😆 Wymalowaną, ładnie ubraną, aktywną, pachnącą.. 🤷🏻‍♀️ A ja ciągle w dresach łażę i zapomniałam już, jak się tusz nakłada 😋

Nie, mnie absolutnie nie jest przykro, bo sama miałam inną wizję siebie w ciąży 😆 Wymalowaną, ładnie ubraną, aktywną, pachnącą.. 🤷🏻‍♀️ A ja ciągle w dresach łażę i zapomniałam już, jak się tusz nakłada 😋
Ja na podobnie 🤣 aczkolwiek to nie przez ciążę ale powolny sukcesywny upadek w trakcie hołm ofisa pandemicznego. Teraz to przynajmniej mam wymówkę xD

Witamy w naszych skromnych progach... To będzie Twoje pierwsze dziecko?

U mnie też nie 🤮 no dziś to jakieś apogeum 🤦

O Jezu 😱 nie mam ziemniaków bo właśnie bym placki robiła 🤦

Koleżanko nie szalej... Słyszałaś rano więc jest dobrze 😉 teraz po jedzeniu to może tak fika że ciężko wychwycić ja tak mialam
Właśnie mąż zabrał mi detektor i sam szukał ...pierwszy raz w życiu chyba widziałam u niego ten wzrok , pełen ciepła i miłości . Normalnie chłop miał łzy w oczach ❤️❤️❤️ kochany mój ❤️ znalazł 😻😍😍😍 ja za szybko chciała pokazać i nie mogłam znaleźć. 🙈🙈🙈🙈 Powiedziała że codziennie chce go słuchać i już się nie może doczekac wizyty ❤️❤️❤️❤️

Jestesmy !
Wszystko w porzadku na chwile obecna ;)
Z om 12 + 1 a z dzis usg 12+3 wiec zadna roznica tak naprawdę :)
Bobo ma 6.2 cm 😍
Co do płci, lekarz u którego byliśmy dzis powiedzial ze on na tak wczesnym etapie nie mówi nic bo to jest różnie , wiec nie nalegałam ani nie naciskałam 🙃
Kamien z serca...mezu zadowolony :)
Kolejna wizyta 10.01 u mojego prowadzącego ;)

Załączniki

• 0c6f39fc-746a-472d-97b1-9895fd59c952.jpeg
    0c6f39fc-746a-472d-97b1-9895fd59c952.jpeg
    52,3 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry