reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Zazdroszczę ja z rana byłam na badaniach i załatwiłam parę spraw na mieście a po powrocie poszłam od razu spać 🙈 teraz biegunka mnie obudziła i znów leze bo niesm siły na nic 😭
To biegunka i mnie dzisiaj zaskoczyła w najmniej oczekiwanym momencie oczywiście 🤪 wyszykowałam się na wigilię z koleżankami, już miałam za parę minut wyjeżdżać, a tu ścisk w żołądku i szybko do toalety. Teraz muszę trochę przeczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie... Nie miałam wcześniej tego problemu :(

reklama
Cześć dziewczyny :) czytam was codziennie z małymi przerwami, gratuluję udanych wizyt oby juz do końca poszlo nam nudno i spokojnie :D bez żadnych przygód, tak sobie codziennie powtarzam. Ja teraz zaczynam 10+6 🤯 juz! 20.12 mam wizytę a 21.12 jadę na badanie krwi do pappa. Stresuje się jak nie wiem. Na prenatalnych chyba będę 13+0. Nie mam już żadnych mdlosci praktycznie, czasami po jedzeniu ale może to od żołądka bo mam różne smaki, ale wahania nastroju są i to mocno nawet nie mam ochoty wychodzić z domu a przed ciążą chętnie odwiedzałam znajomych chyba też boję się o infekcje teraz dużo choróbsk panuje...

Hej ☺️ Powtarzałam dziś rano glukozę, tym razem 12h bez jedzenia i wynik 86 wiec jest dobrze. Robiłam tez pełna morfologię, powiedzcie jak kojarzycie, bardzo zmienił Wam się poziom hemoglobiny w ciąży ? Jestem przy dolnej granicy, a zawsze miałam ponad 14… Niby normalne, bo ktoś nam „podbiera” ☺️ Wy jaki macie poziom?
Pewnie teraz też to słabe jedzenie i niedostarczanie wszystkiego co potrzebne robi swoje 🤷🏽‍♀️

Te badania krwi ponoc w 1 trymestrze są niemiarodajne, tak szaleją wskazniki przez te zmiany oczywiście jeśli jest wielki spadek lub nadwyzszka to pewnie trzeba powtarzać mi się poprawiła hemoglobina po witaminach z żelazem ale sama juz nie wiem czy to od tego czy po prostu unormowało się:>

Hej ☺️ Powtarzałam dziś rano glukozę, tym razem 12h bez jedzenia i wynik 86 wiec jest dobrze. Robiłam tez pełna morfologię, powiedzcie jak kojarzycie, bardzo zmienił Wam się poziom hemoglobiny w ciąży ? Jestem przy dolnej granicy, a zawsze miałam ponad 14… Niby normalne, bo ktoś nam „podbiera” ☺️ Wy jaki macie poziom?
Pewnie teraz też to słabe jedzenie i niedostarczanie wszystkiego co potrzebne robi swoje 🤷🏽‍♀️
Zależy jakie masz normy u siebie. U mnie hemoglobina 7,70 mmol/l, a normy 6,95-9,75.
Glukozę też mam spoko, bo 87 ;)

ja mam normy do 12 o ile się nie mylę a mój wynik 11.4 i dostałam zalecania na zelazo

To biegunka i mnie dzisiaj zaskoczyła w najmniej oczekiwanym momencie oczywiście 🤪 wyszykowałam się na wigilię z koleżankami, już miałam za parę minut wyjeżdżać, a tu ścisk w żołądku i szybko do toalety. Teraz muszę trochę przeczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie... Nie miałam wcześniej tego problemu :(
Ja w tej ciąży miałam tak drugi raz i to po nabiale... Całą ciążę walczę z zaparciami i to tak że muszę się wspomagać syropem... Ale dziś przez ten ból żołądka postanowiłam zjeść jogurt żeby trochę wspomóc florę no i od razu kibel... Dobrze że dołem bo czułam że góra mnie tyrpie 🤮 tak źle i tak nie dobrze... Ale dla poprawy samopoczucia przypomniałam sobie smak dzieciństwa bo ugotowałam buraczkowa z tłuczonymi ziemniakami 😍

reklama
Do góry