reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Trzymam mocne kciuki za wizytujące kobietki dzisiaj i w całym tygodniu :*
Ja dzisiaj spróbuję dostać sie do rodzinnego lekarza, bo przeziębienie juz mnie wykańcza i bardzo się boję, że mogę zaszkodzić dzieciątku...
Praca może i jest ważne, ale są ważniejsze sprawy..

reklama
Dziewczyny, czy wiecie może co można brać na gardło? Planuje się wybrać do apteki, bo o ile w dzień jest ok, tak w nocy ból daje o sobie znać, co dziwne tylko z jednej strony i przy przełykaniu czuję też ucho. Oczywiście się martwię, to moja 1sza ciąża, nie mam żadnych doświadczeń z chorobami w tym okresie, pije herbaty z miodem, czarnym bzem, cytryną, płucze gardło wodą z solą, wodą z wodą utlenioną, ale boję się, że się rozwinie na amen, a jakoś sobie tego nie wyobrażam 😥 to są właśnie te uroki pracy z dziećmi, swoją drogą od dzisiaj jestem na l4 ciążowym. Jestem na siebie zła, bo w czw jedna mądra mama przyprowadziła mi chore dziecko na zajęcia, które- co się później okazało- nie chodzi do przedszkola, ale na terapii musi być. Żałuję, że nie odesłałam ich z kwitkiem.

Dziewczyny, czy wiecie może co można brać na gardło? Planuje się wybrać do apteki, bo o ile w dzień jest ok, tak w nocy ból daje o sobie znać, co dziwne tylko z jednej strony i przy przełykaniu czuję też ucho. Oczywiście się martwię, to moja 1sza ciąża, nie mam żadnych doświadczeń z chorobami w tym okresie, pije herbaty z miodem, czarnym bzem, cytryną, płucze gardło wodą z solą, wodą z wodą utlenioną, ale boję się, że się rozwinie na amen, a jakoś sobie tego nie wyobrażam 😥 to są właśnie te uroki pracy z dziećmi, swoją drogą od dzisiaj jestem na l4 ciążowym. Jestem na siebie zła, bo w czw jedna mądra mama przyprowadziła mi chore dziecko na zajęcia, które- co się później okazało- nie chodzi do przedszkola, ale na terapii musi być. Żałuję, że nie odesłałam ich z kwitkiem.
Są specjalne tabletki dla kobiet w ciąży. Polecam ❤️

Załączniki

• Screenshot_2022-12-05-08-41-08-987_pl.allegro.jpg
    Screenshot_2022-12-05-08-41-08-987_pl.allegro.jpg
    145,5 KB · Wyświetleń: 25
Tamtum verde

Ja od tygodnia juz na l4, też jestem nauczycielką w przedszkolu a to okres mocnych infekcjii u dzieci grypa, covid jelitowki, zapalenia spojówek, ospa i inne dziadostwa nie ma co ryzykować a rodzice nie zmienia swoich przyzwyczajem przyprowadzania chorych dzieci :( oczywiście to alergia 😅🤣

Też mam czasami takie klucie powiazane z ciagnieciem z prawej lub lewej strony. Podobno czasami może tak być więc się staram się nie stresować tym. Bardziej martwi mnie że cały tydzień od pn do pt zasypiałam o 21 bo czułam już takie zmęczenie że nie dawałam rady, a teraz całe zmęczenie mi przeszlo i nie czuje senności. Wizyta dopiero 15.12.
Ja też czuję mniejsze zmęczenie, nie ma już takich mdlosci mocnych, ale czułam się lepiej juz na wizycie i wszystko było w porządku, takze tego się trzymam.

Przyszły mi wyniki badań w sumie wszystko ok, ale trochę się przeraziłam, bo wyszły mi przeciwciała IgG przeciwko cytomegalii 72,3 przy prawie braku IgM. Czy któraś z Was tak miała? Wiem, że to oznacza, że kiedyś to przeszłam,tak jak w zasadzie czytałam 70-80% populacji kobiet i chyba nie ma się czym martwic. Wizytę mam w piątek, ale trochę mam stresa mimo wszystko 😌

Przyszły mi wyniki badań w sumie wszystko ok, ale trochę się przeraziłam, bo wyszły mi przeciwciała IgG przeciwko cytomegalii 72,3 przy prawie braku IgM. Czy któraś z Was tak miała? Wiem, że to oznacza, że kiedyś to przeszłam,tak jak w zasadzie czytałam 70-80% populacji kobiet i chyba nie ma się czym martwic. Wizytę mam w piątek, ale trochę mam stresa mimo wszystko 😌
Spokojnie, wysokie IgG oznacza, że przeszłaś zakażenie w przeszłości i to nic złego nie oznacza. Ja również mam dodatnie przeciwciała IgG dla cytomegalii oraz różyczki ale IgM są niereaktywne, czyli nie ma aktywnego zakażenia.

reklama
Wczoraj pisałam o tych bólach krocza.. Ale dzisiaj myślę, że to jest spowodowane zalegającym stolcem i chyba to on mnie uciska na pochwę. Pierwszy raz mam tak, że nie mogę się załatwić 😱😱😱 Ciągle wracam do toalety, a w niej tylko cierpię i.. nic. Co teraz mogę zrobić? 😱 Aż się boję za chwilę jakiegoś popękania, jak tak będę próbować. I może niepotrzebnie, ale też się boję o jakieś poronienie w tej sytuacji, jak tak wszystko mnie uciska bez kontroli. 😩😓😓

Do góry