reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Trzymam mocne kciuki za wizytujące kobietki dzisiaj i w całym tygodniu :*
Ja dzisiaj spróbuję dostać sie do rodzinnego lekarza, bo przeziębienie juz mnie wykańcza i bardzo się boję, że mogę zaszkodzić dzieciątku...
Praca może i jest ważne, ale są ważniejsze sprawy..

reklama
Dziewczyny, czy wiecie może co można brać na gardło? Planuje się wybrać do apteki, bo o ile w dzień jest ok, tak w nocy ból daje o sobie znać, co dziwne tylko z jednej strony i przy przełykaniu czuję też ucho. Oczywiście się martwię, to moja 1sza ciąża, nie mam żadnych doświadczeń z chorobami w tym okresie, pije herbaty z miodem, czarnym bzem, cytryną, płucze gardło wodą z solą, wodą z wodą utlenioną, ale boję się, że się rozwinie na amen, a jakoś sobie tego nie wyobrażam 😥 to są właśnie te uroki pracy z dziećmi, swoją drogą od dzisiaj jestem na l4 ciążowym. Jestem na siebie zła, bo w czw jedna mądra mama przyprowadziła mi chore dziecko na zajęcia, które- co się później okazało- nie chodzi do przedszkola, ale na terapii musi być. Żałuję, że nie odesłałam ich z kwitkiem.

Dziewczyny, czy wiecie może co można brać na gardło? Planuje się wybrać do apteki, bo o ile w dzień jest ok, tak w nocy ból daje o sobie znać, co dziwne tylko z jednej strony i przy przełykaniu czuję też ucho. Oczywiście się martwię, to moja 1sza ciąża, nie mam żadnych doświadczeń z chorobami w tym okresie, pije herbaty z miodem, czarnym bzem, cytryną, płucze gardło wodą z solą, wodą z wodą utlenioną, ale boję się, że się rozwinie na amen, a jakoś sobie tego nie wyobrażam 😥 to są właśnie te uroki pracy z dziećmi, swoją drogą od dzisiaj jestem na l4 ciążowym. Jestem na siebie zła, bo w czw jedna mądra mama przyprowadziła mi chore dziecko na zajęcia, które- co się później okazało- nie chodzi do przedszkola, ale na terapii musi być. Żałuję, że nie odesłałam ich z kwitkiem.
Są specjalne tabletki dla kobiet w ciąży. Polecam ❤️

Załączniki

• Screenshot_2022-12-05-08-41-08-987_pl.allegro.jpg
    Screenshot_2022-12-05-08-41-08-987_pl.allegro.jpg
    145,5 KB · Wyświetleń: 29
Tamtum verde

Ja od tygodnia juz na l4, też jestem nauczycielką w przedszkolu a to okres mocnych infekcjii u dzieci grypa, covid jelitowki, zapalenia spojówek, ospa i inne dziadostwa nie ma co ryzykować a rodzice nie zmienia swoich przyzwyczajem przyprowadzania chorych dzieci :( oczywiście to alergia 😅🤣

Też mam czasami takie klucie powiazane z ciagnieciem z prawej lub lewej strony. Podobno czasami może tak być więc się staram się nie stresować tym. Bardziej martwi mnie że cały tydzień od pn do pt zasypiałam o 21 bo czułam już takie zmęczenie że nie dawałam rady, a teraz całe zmęczenie mi przeszlo i nie czuje senności. Wizyta dopiero 15.12.
Ja też czuję mniejsze zmęczenie, nie ma już takich mdlosci mocnych, ale czułam się lepiej juz na wizycie i wszystko było w porządku, takze tego się trzymam.

Przyszły mi wyniki badań w sumie wszystko ok, ale trochę się przeraziłam, bo wyszły mi przeciwciała IgG przeciwko cytomegalii 72,3 przy prawie braku IgM. Czy któraś z Was tak miała? Wiem, że to oznacza, że kiedyś to przeszłam,tak jak w zasadzie czytałam 70-80% populacji kobiet i chyba nie ma się czym martwic. Wizytę mam w piątek, ale trochę mam stresa mimo wszystko 😌

Przyszły mi wyniki badań w sumie wszystko ok, ale trochę się przeraziłam, bo wyszły mi przeciwciała IgG przeciwko cytomegalii 72,3 przy prawie braku IgM. Czy któraś z Was tak miała? Wiem, że to oznacza, że kiedyś to przeszłam,tak jak w zasadzie czytałam 70-80% populacji kobiet i chyba nie ma się czym martwic. Wizytę mam w piątek, ale trochę mam stresa mimo wszystko 😌
Spokojnie, wysokie IgG oznacza, że przeszłaś zakażenie w przeszłości i to nic złego nie oznacza. Ja również mam dodatnie przeciwciała IgG dla cytomegalii oraz różyczki ale IgM są niereaktywne, czyli nie ma aktywnego zakażenia.

reklama
Wczoraj pisałam o tych bólach krocza.. Ale dzisiaj myślę, że to jest spowodowane zalegającym stolcem i chyba to on mnie uciska na pochwę. Pierwszy raz mam tak, że nie mogę się załatwić 😱😱😱 Ciągle wracam do toalety, a w niej tylko cierpię i.. nic. Co teraz mogę zrobić? 😱 Aż się boję za chwilę jakiegoś popękania, jak tak będę próbować. I może niepotrzebnie, ale też się boję o jakieś poronienie w tej sytuacji, jak tak wszystko mnie uciska bez kontroli. 😩😓😓

Do góry