reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja tak mam od 2 tygodni...dramat..
Dziewczyny ja tak samo...czuję takie zmęczenie od 2 tygodni, jakbym przeniosła kilka gór i potrzebowała odsapnąć...korzystam kiedy Młoda jest w przedszkolu i po prostu śpię...choć nie ma lekko, dziś się Mała nam pochorowała w nocy, zmieniamy sie przy niej z męzem...a ja jestem wdzięczna sama sobie, że nie protestowałam na ciązowe l4...po prostu jadę na oparach

Cześć. Jestem w podobnej sytuacji. Trochę mi smutno, bo to moja pierwsza ciąża po 3,5 latach starań, IUI i IVF i to się udało naturalnie po diecie płodnościowej.
OM 11.10, test pozytywny 05.11.
Bety:
09-10 43
10-10 72
14-10 326
18-10 2076
21-10 3892
23-10 5144
25-10 6119

Ja wiem, że to sporo badań bety, ale jestem po biochemicznej po IVF i po tylu latach starań naturalna ciąża jest dla mnie CUDEM. Mam lekkie plamienia od 6 dni. 16-10 byłam u lekarza i nic nie było widać i kazała przyjść za 2 tygodnie. Niestety zaczęły się plamienia i to spowolnienie wzrostu beta, więc poleciałam 23-10 do lekarza. Widać było już pęcherzyk ciążowy (powiedział, że to dobrze, że jest postęp przez tydzień), ale tylko echo ciałka żółtawego. Kazał brać Lutinus który mi został po IVF i zrobić betę za dwa dni i potem za dwa dni. Jeżeli nie będzie spadać to mówi, że jest szansa. We środę mam kolejne USG. Pytałam czy mam leżeć - powiedział, że nie, bo jak mam poronić to i tak to się stanie. Trzymajcie kciuki, bo bardzo chce tutaj z Wami zostać!
trzymam kciuki bardzo mocno, w naszych kciukach jest duża siła;)

Dziewczyny ja tak samo...czuję takie zmęczenie od 2 tygodni, jakbym przeniosła kilka gór i potrzebowała odsapnąć...korzystam kiedy Młoda jest w przedszkolu i po prostu śpię...choć nie ma lekko, dziś się Mała nam pochorowała w nocy, zmieniamy sie przy niej z męzem...a ja jestem wdzięczna sama sobie, że nie protestowałam na ciązowe l4...po prostu jadę na oparach
Witam w klubie, syn tez chory, już jest nieźle ale w poniedziałek jeszcze musi zostać w domu.. ja pracuję zdalnie więc mam pracę + dziecko (nawet jak mąż jest na miejscu to jednak nie to samo co jak młody jest w pkolu 🥲). Do tego mnie zaraził, chodzę zakatarzona i rozbita... Zrobiłam sobie herbatę z imbirem i miodem ale teraz oczywiście czytam że imbir w pierwszym trymestrze średnio wskazany, na innej stronie że git, można pić... I już sama niewiem 😥😥😥😥

Witam w klubie, syn tez chory, już jest nieźle ale w poniedziałek jeszcze musi zostać w domu.. ja pracuję zdalnie więc mam pracę + dziecko (nawet jak mąż jest na miejscu to jednak nie to samo co jak młody jest w pkolu 🥲). Do tego mnie zaraził, chodzę zakatarzona i rozbita... Zrobiłam sobie herbatę z imbirem i miodem ale teraz oczywiście czytam że imbir w pierwszym trymestrze średnio wskazany, na innej stronie że git, można pić... I już sama niewiem 😥😥😥😥
Imbiru nie można? Ja czytałam że jest polecany na mdłości, nie krępuje się w ogóle. Chyba piłabym normalnie. Na pewno nie polecany jest cynamon.

Imbiru nie można? Ja czytałam że jest polecany na mdłości, nie krępuje się w ogóle. Chyba piłabym normalnie. Na pewno nie polecany jest cynamon.
No ja trafiłam na sprzeczne artykuły właśnie, piłam bez stresu na początku bo nawet tu na forum ktoś pisał że na mdłości a potem mnie pokusiło żeby to zgooglać 😥np tu "Obecnie brak jest jasnych danych lub wiarygodnych badań, które jednoznacznie rozstrzygnęłyby, czy imbir na zgagę w ciąży lub inną dolegliwość, jest dobrym bądź złym rozwiązaniem. A to z pewnością bardzo ułatwiłoby całą sprawę. Jednak sami lekarze radzą zachować ostrożność i przestrzegają przed stosowaniem imbiru, zwłaszcza na początku ciąży w pierwszym trymestrze."

A na kolejnej stronie przepis na napój imbirowy idealny na mdłości w pierwszym trymestrze.
I bądź tu mądry czlowieku 😔

Hej Wam wszystkim 👋 ja dziś w końcu się zmobilizowałam i wysprzatalam cały dom 🙈 bo ostatnio tak jak większość z Was większość czasu śpię lub leżę 😱 i choć mąż dzielnie próbuje mnie wyręczać to wiadomo że nikt nie zrobi lepiej niż kobieta 😁 dziś wysłałam młodą do dziadków na noc więc relaksujemy się z mężem przy mundialu 🤣

reklama
Hej Wam wszystkim 👋 ja dziś w końcu się zmobilizowałam i wysprzatalam cały dom 🙈 bo ostatnio tak jak większość z Was większość czasu śpię lub leżę 😱 i choć mąż dzielnie próbuje mnie wyręczać to wiadomo że nikt nie zrobi lepiej niż kobieta 😁 dziś wysłałam młodą do dziadków na noc więc relaksujemy się z mężem przy mundialu 🤣
Gratuluję zmotywowania się. Ja póki co codziennie przekładam i nie mogę się zmotywować :). Pokrzatam się troche, niby coś porobię, ale na tym się kończy :).
Może jutro będę miała więcej energii :D

Do góry