reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Cześć dziewczyny :)
Chciałabym do Was dołączyć, 14.11 wyszedł pozytywny test, 15.11 beta 61.3mIU/ml. Praktycznie zero objawów oprócz zmęczenia i bólu piersi, wczoraj powtórzyłam betę i wynik 1380mIU/ml progesteron 24.5ng/ml. Wizytę u gina mam 29.11. :) Mój termin to końcówka lipca, początek sierpnia :)
Będę Was tu podczytywać :) Mam nadzieję, że na wizycie za tydzień lekarz już coś zobaczy i wszystko będzie dobrze 🙏 To moja pierwsza ciąża, po 4 cyklach starań:)
To pogratuluję Ci ponownie ;)
Już Cię miałam tu wywoływać parę dni temu, ale stwierdziłam, że masz jeszcze czas.
Życzę, aby wszystko się udało ❤

Ja też jutro mam wizytę o 14:30 i mam nadzieję, że będzie już serduszko.
Mój ginekolog wyjeżdża na urlop i to będzie ostatnia okazja na wizytę, bo potem nie będzie go przez 2 tyg. W innej sytuacji poczekałabym jeszcze parę dni.
Trzymał kciuki za wszystkie wizyty! 🍀🍀🍀
U mnie już powinno być, ale obawy pozostają, bo akurat na tym etapie przestała się rozwijać poprzednia ciąża.
Również trzymam kciuki.

U mnie już powinno być, ale obawy pozostają, bo akurat na tym etapie przestała się rozwijać poprzednia ciąża.
Również trzymam kciuki.
U mnie też zaczynają się schizy bo poprzednia ciążę właśnie na tym etapie się zakończyła 😭
U mnie dziś według USG 7+4 😱 oby tylko do wizyty ale coś czuję że jak brzuch dalej będzie mnie tak bolał to pojadę wcześniej dla świętego spokoju... Dziś w końcu po stronie udało mi się zrobić dwójkę... Ale od wczoraj mam straszne bóle z lewej strony jakby jajnik mnie kuł i promieniuje do pachwiny... I serio zaczynam się tym martwić ☹️ oszaleje chyba w tej ciąży 😭
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ✊
Emka witamy na pokładzie 😉

Cześć dziewczyny,
Moje samopoczucie się w ostatnich dniach pogorszyło, ciągle się czuję śpiąca, na zmianę jest mi zimno i gorąco. Przez część dnia męczą mnie mdłości. Mam też stresa przed jutrzejszą wizytą serduszkową. Kto jutro ze mną wizytuje?

Oczywiście trzymam też kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja jutro mam usg na 8.20, cala się trzęsę już teraz 😁 chwilę wcześniej pójdę badać krew.

Zabieracie swoich mężów na badanie? Lekarze nie mają problemów, żeby ktoś wam towarzyszył przy usg?
Chciałabym, żeby mój wszedł ze mną do gabinetu, ale nie wiem jak to się odbywa 🤔

trzymam kciuki za maleństwo 😊 jak brałam globulki to co chwile biegałam do toalety sprawdzać czy to globulka się wylewa czy to plamienie 😬
Ja też ;) taki nasz żywot 🙈
Dokładnie tak ❤️
Ja już się nie mogę doczekać aż będę mogła z maluszkiem na ręku podziękować mu za ten cud , specjalnie będę jechać pół Polski do niego . Za to co zrobił mogła bym przejechać i cała ❤️ do końca życia będę mu zawdzięczać moje szczęście 😍

Dzięki niemu pierwszy raz w życiu zobaczyłam serduszko pięknie bijące ❤️ dzięki niemu jestem w ciąży ❤️
Polecam go każdej kobiecie po przejściach 😍

Chodź jak immunologię zostawiłam na sam koniec , bałam się ja zaczynać że względu na koszta i to że zachodziłam w ciążę ale się nie utrzymywała... Teraz pluje sobie w twarz że tak długo zwlekałam , ale najwidoczniej to było mi pisane . Wyczekane , wymarzone , wywalczone ❤️ moje oczko w głowie 😍😍❤️ rodzice będą rozpieszczać , oj będą . Ba całą rodzina będzie ❤️❤️

Zdradzisz proszę jaka to była diagnostyka, ile kosztowały te badania i jakie zalecenia dał Paśnik? Czy coś konkretnego zostało u Ciebie zdiagnozowane pod względem immunologicznym?
Ja jutro mam usg na 8.20, cala się trzęsę już teraz 😁 chwilę wcześniej pójdę badać krew.

Zabieracie swoich mężów na badanie? Lekarze nie mają problemów, żeby ktoś wam towarzyszył przy usg?
Chciałabym, żeby mój wszedł ze mną do gabinetu, ale nie wiem jak to się odbywa 🤔
Trzymam kciuki 🍀 ja już trzęsę portki przed piątkową wizytą. Ja zabrałam męża na pierwsze USG, tak wyszło naturalnie, po prostu był ze mną w gabinecie i został poproszony o podejście do USG. Rozmawialiśmy razem w 3 :)

Ja dzisiaj będę próbowała wcisnąć męża na pierwsze wspólne usg, żeby zobaczył. Też w końcu przeżywa ciążę - ale tak nie ogarnia, że zastanawiam się czy przespał biologię w szkole :-D

reklama
U mnie też zaczynają się schizy bo poprzednia ciążę właśnie na tym etapie się zakończyła 😭
U mnie dziś według USG 7+4 😱 oby tylko do wizyty ale coś czuję że jak brzuch dalej będzie mnie tak bolał to pojadę wcześniej dla świętego spokoju... Dziś w końcu po stronie udało mi się zrobić dwójkę... Ale od wczoraj mam straszne bóle z lewej strony jakby jajnik mnie kuł i promieniuje do pachwiny... I serio zaczynam się tym martwić ☹️ oszaleje chyba w tej ciąży 😭
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ✊
Emka witamy na pokładzie 😉
Też ostatnio się tu żaliłam na te nieszczęsne pachwiny, ale ponoć może tak być - więzadła maviczne nam się rozciągają, szykuje się miejsce dla rosnącego dzidziusia. Będzie dobrze ❤️

Do góry