reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja dzisiejszej nocy polożyłam się spać dopiero po 3...😱 wyprawialiśmy urodziny męża, a przecież gości nie wygonię :) od 12 w nocy było mi już ciężko opanować ziewanie :D
Do tego jak już zasnęłam to było mi niewygodnie, bo w każdej przyjętej pozycji bolały mnie piersi. Także nocka też nieprzespana.

Udanej niedzieli! 😉 u nas ❄❄❄ to spacer po lesie wskazany.
Mówiliście już im o dzidzi

reklama
Mówiliście już im o dzidzi
Nie, jeszcze nie. Na szczęście nikt nie zapytał dlaczego nie piję alko. A miałam już przygotowaną wymówkę :D

W poprzedniej ciąży pospieszyłam się z nowinami i powiedziałam najbliższym już po info o serduszku. Po dwóch tyg musiałam informować tych co wiedzieli, że nic z tego nie będzie. Wolałam to zrobić, żeby uniknąć później pytań typu "jak się czujesz? " "A gdzie brzuszek? "

My powinny mojej mamie po pierwszych prenatalnych czyli w okresie świąteczno-noworocznym. Reszcie powiemy po drugich prenatalnych (o ile moja mama się nie wygada).

Ja dzisiaj 6+3 i nie mam młodości w ogóle. Co dziwne bo biorę metformine i na niej miałam cały czas mdłości. A od kiedy jestem w ciąży ich nie mam ;) piersi za to mnie mega bolą, czasem przy siedzeniu nawet bez dotyku myślę że mi je rozsadzi.

Mi na zaparcia pomagają suszone sliwki. Absolutnie nie chodzę do łazienki i nie pre, boję się że coś się stanie. No cóż, taki urok ciąży. W pracy również nic nie mówię. Powiem dopiero po 12 tyg. Pracuje z domu, mam bardzo spokojna prace. W pierwszej ciąży pracowałam po 12h w sklepie sportowym i poszłam prawie od razu na zwolnienie. Po powrocie nieswojo się czułam miałam wrażenie że patrzą na mnie z litościa. No ale było minęło :) Ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień, jutro wizytujemy. I ja i Mąż nie możemy się doczekać. Jesteśmy dobrej myśli :)

My powinny mojej mamie po pierwszych prenatalnych czyli w okresie świąteczno-noworocznym. Reszcie powiemy po drugich prenatalnych (o ile moja mama się nie wygada).

Ja dzisiaj 6+3 i nie mam młodości w ogóle. Co dziwne bo biorę metformine i na niej miałam cały czas mdłości. A od kiedy jestem w ciąży ich nie mam ;) piersi za to mnie mega bolą, czasem przy siedzeniu nawet bez dotyku myślę że mi je rozsadzi.
My córce powiemy po wizycie serduszkowej, a reszcie rodziny w święta. Moja mama tylko wie, bo jej wystarczyła odpowiedź na pytanie czy chce kawę,, nie,, i od razu powiedziała aha to już wiem co jest na rzeczy, gratulacje 😅

Planujecie robić testy nifty?
Ja myślę,że zrobię badania(usg prenatalne, pappa) które są refundowane i jeśli wyjadą dobrze to nie będę robić nifty. Jeśli coś będzie niejasne to możliwe, że się skuszę, ale nie chce robić sobie dodatkowych stresów.

reklama
Hmmm, to kiedy najlepiej powiedziec rodzinie itd. Po 12 tygodniu? Jak myślicie?
w poprzedniej ciąży mówiliśmy w okolicy 12 tc bo już wiele osób podejrzewało. Mieszkaliśmy wtedy w tym samym budynku, co teściowie więc widzieli że nie chodzę do pracy.
Teraz myśle, że poczekamy do tego 14tc na pewno. Na razie wiedzą moi rodzice, siostra i dwie przyjaciółki. Tak pozostanie.
Aaaa No i Wy wiecie 😂

Ja w styczniu chce lecieć gdzieś na wakacje, bo od dawna mieliśmy taki plan. Także powiem jak wrócę, żeby mi dodatkowo nie gadali, że w ciąży jestem a podróżuje. (Oczywiście jeśli ciąża będzie fizjologiczna)

Do góry